Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Fed verhoogt rente

Liveblog: Fed verhoogt rente

Update 20:05 uur: Fed verhoogt de rente

Om acht uur wordt het Fed rentebesluit bekend. Algemene verwachting is dat de rente met 0.25% verhoogd wordt naar de bandbreedte 2,00-2,25 

Hier leest u het officiele statement van de Federal Reserve: 

Information received since the Federal Open Market Committee met in August indicates that the labor market has continued to strengthen and that economic activity has been rising at a strong rate. Job gains have been strong, on average, in recent months, and the unemployment rate has stayed low.

Household spending and business fixed investment have grown strongly. On a 12-month basis, both overall inflation and inflation for items other than food and energy remain near 2 percent. Indicators of longer-term inflation expectations are little changed, on balance.

Consistent with its statutory mandate, the Committee seeks to foster maximum employment and price stability. The Committee expects that further gradual increases in the target range for the federal funds rate will be consistent with sustained expansion of economic activity, strong labor market conditions, and inflation near the Committee's symmetric 2 percent objective over the medium term.

Risks to the economic outlook appear roughly balanced. In view of realized and expected labor market conditions and inflation, the Committee decided to raise the target range for the federal funds rate to 2 to 2-1/4 percent.

In determining the timing and size of future adjustments to the target range for the federal funds rate, the Committee will assess realized and expected economic conditions relative to its maximum employment objective and its symmetric 2 percent inflation objective.

This assessment will take into account a wide range of information, including measures of labor market conditions, indicators of inflation pressures and inflation expectations, and readings on financial and international developments.

Voting for the FOMC monetary policy action were: Jerome H. Powell, Chairman; John C. Williams, Vice Chairman; Thomas I. Barkin; Raphael W. Bostic; Lael Brainard; Richard H. Clarida; Esther L. George; Loretta J. Mester; and Randal K. Quarles.


Update 15.30 uur: Geen recessie in 2019

De economen van het grootste obligatiefonds ter wereld Pimco, gaan er niet vanuit dat er komend jaar een recessie komt. In de VS verwachten zij een groei van het BBP van 2% tot 2,5% en voor Europa een stijging van 1,5% tot 2,0%.

Over de komende drie a vijf jaar zijn ze bij Pimco iets pessimistischer, aangezien ze dan wel een recessie verwachten. Op dit moment heb ik geen glazen bol bij me, dus waag ik mij voorlopig niet aan een voorspelling. Daar hebben per slot van rekening economen voor.


Update 13.45 uur: Pech gehad man

Hoe zou u reageren als het u overkomt? 

Update 12.35 uur: Aston Martin naar de beurs

Maandag 8 oktober gaat Aston Martin naar de beurs. De introductieprijs ligt tussen de 17 en 22,5 pond, waardoor de beurswaarde van het bekende automerk uit moet komen op ongeveer 5 miljard pond, omgerekend €5,6 miljard.

Laten we hopen dat de beursgang net zo'n succes wordt als die van Ferrari. Beleggers in de maker van de prachtige rode formule 1 wagens hebben inmiddels een mooi zakcentje verdiend. Dit staat in groot contrast met de Italiaanse beurs. De onderstaande grafiek geeft de verschillen perfect weer.

Bpost
Klik op de afbeelding voor een grote versie

 


 

Update 12.00 uur: Oktober een zegen voor handelaren

Daghandelaren kunnen alvast in hun handen wrijven. Oktober komt eraan!


Update 11.30 uur: Handelsoorlog raakt vooral VS

De ECB denkt dat Trump vooral in zijn eigen vingers snijdt.


 

Update 10.15 uur: Value8 bestaat tien jaar 

Het investeringsvehikel van oud-VEB-topman Peter Paul de Vries bestaat deze week 10 jaar. Ter gelegenheid hiervan mocht de zoon van de Vries de beurshandel openen vandaag: 


Update 10.05 uur: Signify in mineur

Het is de laatste paar weken kommer en kwel bij Signify. Ook vandaag gaat er weer 2,8% van de koers af. Eind juli kwam het bedrijf met een omzetwaarschuwing voor het tweede kwartaal. De totale opbrengsten daalden in Q2 2018 met 10% ten opzichte van Q2 2017 en kwam uit op €1,5 miljard.

Op de dag zelf waren beleggers niet geschokt en liep de koers zelfs op tot boven de €23. Heel even leek het er zelfs op dat het een mooi moment was om het aandeel te kopen, want al snel kwam er €25 op het bord te staan. Vanaf afgelopen maandag zakte de koers ineens als een pudding in elkaar en staan we rond de €22,50.

We doen als IEX ons best, maar we kunnen nog geen duidelijke oorzaak vinden voor deze koersdaling. Wat wel duidelijk is, is dat het een baggerjaar is voor de aandeelhouders van het bedrijf. Een schrale troost is dat het voor branchegenoot Osram nog allemaal een stukje dramatischer is.

Bpost
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Die min van ruim 20% die er dit jaar op de borden staat bij Signify is pijnlijk, maar het voordeel van een volatiel aandeel is dat het ook zo weer de andere kant op kan draaien. De waardering oogt aantrekkelijk met een getaxeerde k/w van 9,8 en ev/ebitda van 5,9 voor 2018. Aan de andere kant zijn de groeivooruitzichten daar ook naar.

De komende drie jaar verwachten analisten dat Signify gaat krimpen, al blijft er onder de streep wel iets meer winst over. Kortom, er zijn zowel plus- als minpunten. Het is aan u wat voor u de doorslag geeft.

Update 9:20 uur: Kiadis 

Kiadis (+10,4%) speert omhoog op het bericht van analistenbureau Jefferies dat het biotechbedrijf relatief snel goedkeuring gaat krijgen van de toezichthouder voor het medicijn ATIR101. Het middel moet de risico's van stamceltransplantaties beperken bij leukemiepatiënten. 

Jefferies is van mening dat het aandeel ondergewaardeerd is en hanteert daarom een koopadvies met een koersdoel van €25. Bij een koers van €15,34 is er volgens het analistenbureau nog een opwaarts potentieel van meer dan 60%.

Bpost
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Het aandeel Kiadis ligt het gehele jaar al erg sterk en is inmiddels bijna verdubbeld. Mijn complimenten voor de mensen die het aandeel in portefeuille hebben. Ik heb het in ieder geval nooit aangedurfd.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. deflationist 26 september 2018 20:44
    quote:

    Helvan '18 schreef op 26 september 2018 15:52:

    Ach schei toch uit, depressie is eerder bij dan dat je denkt, en dan dus ook recessie….Aan aandelen indexen zal het niet liggen in ieder geval, zó slecht stond het er nooit eerder voor!..
    Waarom verwacht je een depressie?
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links