Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Herstel krijgt meer vorm

TA: Herstel krijgt meer vorm

De Europese beurzen weten hun herstel van de afgelopen weken steeds meer vorm te geven. De meeste indices naderen nu hun dalende toppenlijn, een enkele index heeft deze zelfs al gebroken.

Ondanks de zorgen over het voordurende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China lijkt de rust steeds verder terug te keren op de aandelenmarkten.

Vooral de oplopende olieprijs en het herstel van de financiële sector zorgen momenteel voor nieuw leven bij de Europese indices.

AEX index

De Nederlandse beurs is na de daling van begin september gaan herstellen en heeft de neerwaartse uitbraak inmiddels geneutraliseerd. De terugkeer boven de bodem van juni gaf een eerste signaal van technische verbetering.

De index is nu opgelopen tot aan de dalende toppenlijn over de toppen vanaf augustus. Pas wanneer de AEX index de correctieve fase weet af te breken, zal de lucht verder opklaren en komt er ruimte vrij voor een groter herstel.

De eerste horizontale weerstand wacht rond 565,58 punten.

De kans lijkt echter groter dat de beurs eerst even een stapje terug zal moeten doen om nieuwe krachten te verzamelen voor een succelsvolle doorbraak van de toppenlijn.

Een hogere koersbodem zou daarbij een nieuwe technische verbetering opleveren.

Olie

De olieprijs is de afgelopen weken hard opgelopen. Na de correctie vanaf mei wist Brent olie medio augustus opwaarts te draaien.

Met de doorbraak boven de oude koerstoppen is het technische beeld nu verder opgeklaard en is er ruimte vrijgekomen voor een grotere koersstijging.

De volgende weerstand voor Brent olie wacht rond $ 87,94. Zolang de koers boven de steun van de laatste bodem rond $ 75,84 noteert, blijft het technische beeld positief.

Royal Dutch Shell

Het Brits-Nederlandse olieconcern Royal Dutch Shell profiteert sterk van de oplopende olieprijs. Door de hogere marges weet het bedrijf de winst verder op te voeren.

Dit zien we de afgelopen weken ook terug in de koers.

Royal Dutch Shell heeft de dalende trend verlaten en is direct door de eerste weerstand van de top van eind augustus gebroken. Er is ruimte vrijgekomen voor een stijging richting koersdoel €31,60.

Royal Dutch Shell is momenteel het grootste beursfonds in de AEX en heeft daardoor veel invloed op het koersverloop van de gehele index. De oplopende olieprijs is daarom positief voor de AEX index.

Financiële sector

De Europese financiële sector heeft vanaf begin dit jaar onder druk gestaan. Op korte termijn lijkt de sector echter wat lucht te krijgen.

Als eerste wist de verzekeringssector opwaarts te draaien en de afgelopen weken weten ook de Europese banken een herstel in te zetten.

De Euro Stoxx sector Banks heeft de dalende trend verlaten en is teruggekeerd boven de bodems van deze zomer.

De neerwaartse uitbraak is hiermee geneutraliseerd en het herstel krijgt meer vorm. De financiële sector levert hiermee een positieve bijdrage aan de opleving van de Europese beurzen.

CAC 40 index

Vooral de Franse banken hebben de afgelopen weken de smaak goed te pakken en zijn hard opgelopen.

De Franse beurs, de CAC 40 index, wist hierdoor harder te herstellen dan de overige Europese beurzen. 

De CAC 40 index is inmiddels nipt door haar dalende toppenlijn gebroken en kan haar weg vervolgen richting de weerstand van de top van mei rond 5.657,44 punten.

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 39
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Gerelateerd

Reacties

164 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 26 september 2018 08:33
    Nee einde maand vaak óók niet lager.. (Vs)

    Einde week vaak ook niet lager.. (Vs)

    Einde dag soms wel lager..?!

    Maar gelukkig hebben we de volgende dag weer..

    Begin van de dag vaak ook niet... ? (Vs)

    Buy.. Buy.. Buy..

    Iig (nog) géén..

    Bye.. Bye.. Bye..;)
  2. [verwijderd] 26 september 2018 09:29
    Ik hoorde van een bevriende en zeer verbaasd kijkende psychiater, zich duidelijk diep inspannend nadenkend om de oorzaak ervan te achterhalen, het verwarde verhaal dat hij sinds gisteren een volgens hem onbehandelbare client heeft die, zo zei hij met fronsende wenkbrauwen, na het uitlaten van zijn hond zelfs al op het moment van opendoen van zijn grote staande Engelse buitenbrievenbus ernstige tekenen van een POSTtraumatische stoornis vertoont.
164 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links