Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Vastgoed herstelt

Liveblog: Vastgoed herstelt

Update 15.00 uur: Vastgoed

Vanochtend gaf Kepler Cheuvreux aan Eurocommercial Properties (+1,8%), Unibail Rodamco (+0,3%) en Wereldhave (+1,5%) een koopadvies. Het lijkt erop dat dit de trigger is voor de hogere koersen die er voor deze fondsen op dit moment op de borden staan.

Als we dit jaar in ogenschouw nemen, staat deze dag helaas niet symbool voor het gehele beursjaar. Beleggers in de genoemde aandelen hebben flinke verliezen moeten incasseren tot 20%. De vreemde eend in de bijt is WDP met een winst van 30% YTD.

vw


Dit betekent niet meteen dat u direct al uw vastgoedbeleggingen moet verkopen. Aangezien de winsten grotendeels intact bleven, zijn de dividendrendementen die de vastgoedondernemingen betalen redelijk gestegen. Dit kunt u goed zien in de onderstaande grafiek. Als u klikt op de afbeelding dan krijgt u deze vergroot weergegeven.

vw


Overigens is een hoog dividendrendement geen garantie voor een stijgende beurskoers. In februari verlaagde Wereldhave bijvoorbeeld het dividend met 18% en maakte het aandeel een duikvlucht. Toch ogen de hoge yields aantrekkelijk, aangezien de Nederlandse tienjaarsrente niet meer dan 0,5% aan rendement biedt.


 

Update 14.00 uur: Verlies voor topman TomTom

Niet alleen particuliere beleggers hebben flink wat geld verloren met hun belegging in TomTom. Het echtpaar Goddijn bezit 22,3% van de aandelen en ging de afgelopen paar dagen voor maar liefst €135 miljoen het schip in.

Het ligt overigens niet voor de hand dat meneer en mevrouw Goddijn direct onder een brug moeten slapen. Het echtpaar beschikt samen over 52,46 miljoen aandelen die tegen de huidige beurskoers van €6,02 een waarde vertegenwoordigen van €316 miljoen.

Daarnaast gaat het alleen om een papieren verlies. Mocht er een partij zijn die de tent wil overnemen, dan zijn zij natuurlijk spekkoper. Kortom, we hoeven geen medelijden te hebben met de huidige topman van TomTom.


Update 12:45 uur: Olie in de lead

De WTI (+1,8%) en Brent (+2,4%) gaan stevig omhoog op het nieuws dat de belangrijkste oliehandelshuizen verwachten dat de olieprijs dit jaar weleens kan stijgen naar $100.

Het zal u niet verbazen dat de olie gerelateerde aandelen in de bovenste regionen van het Damrak noteren. Royal Dutch Shell (+1,3%), Fugro (+3,0%) en SBM Offshore (+0,9%) liggen er dus prima bij vandaag.

Opvallend is dat het geplaagde SBM Offshore vandaag een jaarrecord noteert. Vergeet niet dat u de stukken halverwege juli nog kon aanschaffen tegen €10,72. De beleggers die het toen aandurfden, hebben in krap twee maanden een rendement van bijna 50% geboekt. SBM lag destijds zwaar onder druk door de onzekerheid rond de juridische problemen in Brazilië. 


Update 12:30 uur: Value8 is jarig 

Het investeringsvehikel van oud VEB-topman Peter Paul de Vries viert vandaag haar tienjarig bestaan: 

vw

 


Update 12:25 uur: TomTom opnieuw onder druk

Ondanks dat Toyota eerder dit jaar nog aangaf niet met Google in zee te willen, sijpelen nu toch berichten door dat Toyota toch met Google gaat samenwerken. Dat zet TomTom opnieuw onder druk vandaag. 

Wat de impact daarvan is op TomTom leest u hier bij de laatste analyse van IEX Premium:  


 

Update 12:15 uur: Bis Bis voor Flow Traders

De waarschuwende woorden van de Bank for International Settlements (BIS) dat er turbulentie aankomt op de financiele markten zijn koren op de molen voor handelshuis Flow Traders. Immers, hoe wilder de bewegingen op de beurs, hoe wijder de quotes op de beurs worden en hoe meer Flow kan verdienen. 

Flow stijgt vandaag met 3,3% naar €25,50. Het handelshuis maakte dit jaar een enorme beweging door, van €18 euro begin dit jaar tot boven de €35 deze zomer. Begin dit jaar, in februari, gebeurde dat voor het eerst sinds lange tijd weer en wist Flow een winst per aandeel van €2,36 per kwartaal te verdienen.  


 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 15:30 IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 september 2018 23:11
    Dat zal vast goed hersteld zijn maar het gaat er in die branche om dat het waarde behoudt, en dat zit er niet zo in hoor… Maargoed een positief resultaat voor nu is altijd leuk natuurlijk, ziet er leuk uit in de portefeuille, en verkopen zal zeker met winst gepaard gaan.. Neem het ervan!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links