Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Tom2 en Wessanen

Liveblog: Tom2 en Wessanen

Update 16:30 uur: Lucas Bols

Om ook nog een stijger in dit blog te hebben, Lucas Bols gaat lekker vandaag. Vandaag welteverstaan, want het fonds zit al ruim een jaar in een neergaande trend. U ziet de hele koershistorie, het aandeel is niet veel opgeschoten sinds de beursgang. De analistenverwachtingen sprankelen ook niet.

Amper groei, wat wellicht het gebrek aan animo verklaart. Noem anders eens uit uw hoofd een paar merken op van het drankenconcern. Ik kom niet veel verder dan jenever en het recent overgenomen Passoa, geef ik eerlijk toe, maar ik ben ook geen drinker.


Tegen nog een tien keer de huidige winst en 3,7% dividendrendement lijkt u amper een buil te kunnen vallen aan dit aandeel. De grafiek is alleen meedogenloos: wat goedkoop is, kan nog goedkoper worden. Hoe ironisch, voormalige partner Wessanen (zie hieronder) bewees juist het tegenovergestelde. 

Helaas, bewees. Vooralsnog. Maar dat is eigenlijk altijd zo op de beurs. 

 


Update 16:00 uur: RELX en Wolters

RELX draait al een tijdje slecht, maar Wolters Kluwer laat nu ook het kopje hangen? Kan, hoeft, maar het kan zijn dat het feest even over is bij deze twee aandelen, die al een jaar of vijf outperformance laten zien. AEX hapert en dan kunnen de duurste aandelen met de meeste koerswinst even de deur uit gaan.

 


Update 15:45 uur: Wessanen

Door alle toestanden bij TomTom en Pharming - Kiadis gaat vandaag wel in de rebound - vergeten we bijna dat er nog een aandeel finaal staat te verpieteren: Wessanen. Die streep naar beneden van deze zomer was die forse, zomaar uit de lucht vallende winst- en omzetwaarschuwing. Die heugt u zich nog.

De laatste dagen is het weer raak, maar dit keer is er geen nieuws. Dat wil zeggen, er is geen witte of zwarte rook meer verschenen sinds Euronext de tussentijdse indexwijzigingen aankondigde. Moeten we hier de verkoopdruk zoeken? Vanaf maandag is Wessanen weer een AScX-aandeel in plaats van de AMX.

Dat is een wereld van verschil. Simple, op de Midkap index zijn indextrackers en -fondsen verkrijgbaar en op de AScX niet. Dat is puur een billboard. Met andere woorden, die huizen moeten hun stukken Wessanen verplicht en gedwongen verkopen, om hun producten weer keurig netjes in de maat met de index laten lopen.

Zo ziet u lokaaltje Alfen amper bewegen, ondanks dat dit maandag in die AScX staat. Wat er allemaal bij Adyen gebeurt heb ik het maar even niet. Dit is een blog en geen boek. Verder verdwijnen ICT en Beter Bed uit de AScX. Laat verder ook maar. OK, Wessanen: dat is bijna gehalveerd dit jaar.


Het aandeel is wel goedkoper geworden, ondanks dat ook de analisten hun schattingen flink naar beneden geschroefd. Ligt hier geen overdrijving op de loer?  

 


Update 11:20 uur: Brekend TomTom

ANP zou exclusief met het bedrijf hebben gesproken.

 


Update 11:00 uur: De rentes? Die stijgen

Toch. Onze eigen tien jaarsrente doet nu -0,60% en de Duitse -0.50%. De Amerikaanse staat zelfs op 3,07%. U ziet het plaatje, vele halve basispunten per dag - dit was per saldo zo ongeveer het tempo - maken er uiteindelijk ook vele. De rente loopt in ieder geval harder op dan ik dacht.


U kent deze beursregel, van de risicovolle aandelen in de veilige AAA-staatsobligaties (waardoor de koersen oplopen en de rentes dalen) als de markt risicobereidheid heeft en andersom, zoals nu, als de beurs in risk-off modus zit.

Vastrentend geldt als het slimme en aandelen als het domme geld, houd dit in de gaten. Hier de actuele standen:


Intussen heeft de Amerikaanse rente de top van mei in het vizier en volgende week tikt de Fed weer een kwartje bij de Fed Fund Rate op. De inflatie staat boven 2%, de economie draait als een lier en er is krapte op de arbeidsmarkt. Ofwel, er is nu niets te bedenken (maar daarom kan het wel gebeuren) dat hogere rentes in de weg staat.

 

Hier nog even een heel lang plaatje. Als ik kermiswaarzegster was zou ik zeggen: zwaai maar met uw handje naar die lange neergaande trend sinds 1981. Het fascinerende is dat er eerst een opgaande trend was van vanaf 1945 tot 1981.

 


Update 10:30 uur: Randstad

Vandaar. Adecco (-4,2%) heeft een zuinige handels-update en daar krijgt Randstad een behoorlijke tik van mee. ABM FN-Dow Jones heeft het nieuws:

Adecco stelt dat de volumetrends begin september een lichte groeivertraging laten zien. In juli en augustus zag Adecco de omzet op autonome basis en aangepast voor het aantal handelsdagen met twee procent stijgen.

De volumetrends begin september wijzen evenwel op een licht groeivertraging ten opzichte van de eerste twee maanden van het derde kwartaal, zo stelde de Zwitserse uitzendgroep.

Blijft opvallend dat in deze beurs de vroegcyclische fondsen en sectoren hypernerveus bewegen, zoals chippers, commodity-waarden en inderdaad ook uitzenders. Randstad ligt al slecht dit jaar (-3,9%) en doet maar weer eens een dip.

 


Update 10:00 uur: Pharming en TomTom

Excusez le mot, zo heet het gewoon op de vloer: wat dit het uitkotsmoment? Niet te geloven, er hebben nu al handelaren 10% gemaakt in Pharming vanaf de bodem even na opening. Bij TomTom gaat het ook hard.

De opening was het wreedst, ofwel tot nu toe nog het grootste verlies en dat zowel bij TomTom als Pharming. Bodemvissen? Wie weet. Wie durft ook...? Als u een aankoopkoers in gedachten had en die is al voorbijgekomen, dan moet u doen wat u moet doen. Verder niet over nadenken. Dat hebt u van tevoren al gedaan. Toch?

 Het kan best zijn dat u vandaag bij beide fondsen uitbodemingsverschijnselen ziet: opdrogende verkoopdruk, oplopende spreads, eerste grote blokken kopers (meestal professionals) in het boek. Dat soort dingen. De kans is alleen groot dat de komende dagen de analisten en banken met advieswijzigingen komen.

Die zijn nu druk aan het rekenen en hun relaties en hun bronnen binnen de bedrijven zelf aan het polsen. Het kan goed zijn dat er hetzij een of meerdere ook de handdoek werpen, of juist weer enthousiast worden. Met alle bijbehorende adviezen en koersdoelen, die weer de nodige impact hebben op de beursvloer.

Daar is de tweede al vandaag, na CFRA dat haar koersdoel verlaagt naar €8,10 van €9,30.

Als u buy & hold belegger bent en overtuigd bent dat TomTom en Pharming een mooie en misschien gouden toekomst wacht, gaat u over tot de orde van de dag en kijkt u niet naar de koersen. Hooguit om bij te kopen, toch? Anders bestaat het eeuwige risico weer dat u laag verkoopt en hoog koopt. Terwijl u het goed zag...

Jij hebt geen positie en jij hebt gemakkelijk praten, denkt u nu misschien over mij, terwijl u zelf tot wel tientallen procenten in het rood staat. Klopt. Wat er nu gebeurt zijn de worst case scenario's, die u min of meer van te voren had kunnen bedenken. En wat te doen in zo'n situatie. Minder voorspellen, meer denken dus. 

Biotechs met één of geen product kunnen tot wel -90% doen op heel slecht nieuws. Ieder jaar zijn er wel een paar die dit overkomt. TomTom zit weer in een markt, waarop álle technologie juggernauts van deze wereld actief zijn. Dan moet je een scenario hebben, als die ineens een keiharde concurrent blijken te zijn.

Ik wens iedereen sterkte, wijsheid en stalen zenuwen toe.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 08:05 BeursVandaag: Het is weer veel
 2. 08:05 BeursVandaag: Het is weer veel
 3. 14 apr Hoi Den Haag, hoe zit het met ABN Amro? 3

Gerelateerd

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Fermín Romero de Torres 19 september 2018 10:25
  Ik ben blij dat ik m'n eigen koers vaar en niet de 'deskundigheid' van de IEX-professionals (uhhh) volg. Een kleine greep uit jullie zorgvuldig opgebouwde portefeuille, waarvan meer dan 75% van jullie 'stockpicks' dik verlies heeft!!!

  Eurocommercial Properties: -15%
  Bayer: -25%
  X-Fab: -18%
  Orange: -7%
  IBM: -6%
  Pharming (na 1 dag!!): -22%

  Je mag er soms best even naast zitten, dat gebeurt ons allemaal. Maar deze resultaten getuigen werkelijk van een enorme arrogantie en ondeskundigheid. Ik zou overwegen om premiumleden hun abonnementsgeld terug te geven.
 2. forum rang 7 ffff 19 september 2018 11:04
  Arend Jan,

  Gewoon voor de lol: Je zegt terecht dat je al van te voren je huiswerk gedaan moet hebben. Zojuist dip-aankooporder, die er al twee maanden stond aangetikt: 49,10 Euro...

  Nu realiseer ik mij goed, dat het alsnog altijd nog meer kan zakken. Zie Bayer, Daimler, ING, Aalberts maar ik zie toch net even iets vaker dat het toch de moeite waard was: ASML, SBM Offshore, Royal Dutch, Merck KGaA.

  Enfin, we blijven bij de les en houden ons adem in wat Trump weer in petto heeft.
 3. forum rang 7 ffff 19 september 2018 11:11
  Plata,

  Ik heb wat moeite met je posting. Je denkt toch niet dat een club journalisten die over aandelen schrijven, kunnen bepalen wanneer en in welk aandeel je je geld moet steken. Het is toch al tientallen jaren bekend dat zij ook niet de wijsheid hebben.
  Ik gaf altijd, herhaalde keren, als ik bij bankiers op bezoek was als antwoord: Kijk nu eens naar jullie eigen fondsen bij KBC, ING, ABN AMRO, Crédit Agricole Rabobank. Als je die fondsen met elkaar vergelijkt zijn er al tientallen jaren die het miserabel doen en die het mooi doen. Maar ja: Dat moest je 5 jaar eerder weten.
  Hetzelfde geldt bij hedgefunds

  Zie dat lidgeld als betaling voor uitgewerkte informatie en dan is het echt aan jouzelf om te beslissen of je gaat investeren.

  Ikzelf betaal bijna 500 Euro per jaar aan De Tijd. Een flink bedrag, maar die kunnen mij daarvoor ook niet zeggen waarin ik moet investeren. Maar wel: Goed op de hoogte houden van lopende ontwikkelingen.

  Ik vind dat je "verkeerde" verwachtingen hebt. Verwachtingen die ze eenvoudigweg niet kunnen waarmaken. Maar dat ligt ook aan jou. Pak de informatie en ga zelf aan de slag.

  Peter
 4. Ixalan68 19 september 2018 11:19
  Recht proberen te praten wat krom is gaat niet lukken. Kemp geeft een rapport over Pharming af wat haaks staat op dat van de collega's van IEX en zoveel anderen. Als de koers E 1.30 is is een advies van E 0.60 meer dan 50% anders dan de doorsnee. Door dit zonder meer over te nemen schoffeert u uw eigen collega's en uw bedrijf IEX wat NB met Pharming een investor tour heeft georganiseerd. Als het rapport, ongetwijfeld met de voorkennis over het FDA besluit, tot E 1,10 of daaromtrent was gekomen was dat OK geweest. Want deze dip zou er normaal gesproken ook hebben kunnen komen. Maar nu is het bedrijf Pharming en de leiding ernstig geschaad naar mijn mening. Het broze vertrouwen, opgebouwd na het verleden met z'n ups en downs, is nu geheel weg. Door één domme onnadenkende zet is er een angstgolf ontstaan. Het valt hoe dan ook niet goed te praten. Wel zal het ooit weer in orde komen maar dan zijn we weer maanden zo niet jaren verder.
 5. forum rang 4 Bonost 19 september 2018 11:19
  Ik ben dan altijd benieuwd wat zo'n persoon er toe drijft om dergelijke info met ons te delen. Alsof wij zelf niet hebben kunnen constateren dat de IEX portefeuille niet goed draait. Waarschijnlijk te vroeg ingekocht ;)

  Maar daar draait het niet om bij de info die je krijgt als abonnee. Daar krijg je gedetailleerde info (geschiedenis plus updates) over bedrijven plus een rating. Aan ons is het in welke bedrijven we ons geld beleggen c.q. in welke bedrijven wij willen handelen.
 6. forum rang 4 Fermín Romero de Torres 19 september 2018 11:20
  quote:

  ffff schreef op 19 september 2018 11:11:


  Plata,

  Ik heb wat moeite met je posting. Je denkt toch niet dat een club journalisten die over aandelen schrijven, kunnen bepalen wanneer en in welk aandeel je je geld moet steken. Het is toch al tientallen jaren bekend dat zij ook niet de wijsheid hebben.
  Ik gaf altijd, herhaalde keren, als ik bij bankiers op bezoek was als antwoord: Kijk nu eens naar jullie eigen fondsen bij KBC, ING, ABN AMRO, Crédit Agricole Rabobank. Als je die fondsen met elkaar vergelijkt zijn er al tientallen jaren die het miserabel doen en die het mooi doen. Maar ja: Dat moest je 5 jaar eerder weten.
  Hetzelfde geldt bij hedgefunds

  Zie dat lidgeld als betaling voor uitgewerkte informatie en dan is het echt aan jouzelf om te beslissen of je gaat investeren.

  Ikzelf betaal bijna 500 Euro per jaar aan De Tijd. Een flink bedrag, maar die kunnen mij daarvoor ook niet zeggen waarin ik moet investeren. Maar wel: Goed op de hoogte houden van lopende ontwikkelingen.

  Ik vind dat je "verkeerde" verwachtingen hebt. Verwachtingen die ze eenvoudigweg niet kunnen waarmaken. Maar dat ligt ook aan jou. Pak de informatie en ga zelf aan de slag.

  Peter
  Je hoeft mij niet de les te lezen ffff. Zoals ik al schreef, vaar ik m'n eigen koers. Waar het mij om gaat, is dat ze met hun zgn. voorbeeldportefeuilles de suggestie wekken 'deskundig' te zijn en 'exclusiviteit' te bieden aan hun leden. Uiteraard wekt dit, en terecht, verwachtingen. Met deze resultaten zou ik ze adviseren om snel met deze portefeuilles te stoppen.
 7. forum rang 4 Bonost 19 september 2018 11:30
  quote:

  Ixalan68 schreef op 19 september 2018 11:19:


  Recht proberen te praten wat krom is gaat niet lukken. Kemp geeft een rapport over Pharming af wat haaks staat op dat van de collega's van IEX en zoveel anderen. Als de koers E 1.30 is is een advies van E 0.60 meer dan 50% anders dan de doorsnee. Door dit zonder meer over te nemen schoffeert u uw eigen collega's en uw bedrijf IEX wat NB met Pharming een investor tour heeft georganiseerd. Als het rapport, ongetwijfeld met de voorkennis over het FDA besluit, tot E 1,10 of daaromtrent was gekomen was dat OK geweest. Want deze dip zou er normaal gesproken ook hebben kunnen komen. Maar nu is het bedrijf Pharming en de leiding ernstig geschaad naar mijn mening. Het broze vertrouwen, opgebouwd na het verleden met z'n ups en downs, is nu geheel weg. Door één domme onnadenkende zet is er een angstgolf ontstaan. Het valt hoe dan ook niet goed te praten. Wel zal het ooit weer in orde komen maar dan zijn we weer maanden zo niet jaren verder.


  AJK constateert alleen maar, schrijft dit in zijn blog en schoffeert op deze wijze niemand.

  Echter Kempen verdenken van voorkennis vind ik nogal een beschuldiging. Trouwens ook naar de FDA toe, want dan moet daar worden gelekt. En daarmee vind ik uw verdere betoog zeer twijfelachtig. De Vries had gisteren een en ander ook goed kunnen pareren. Daarin is hij echter niet geslaagd.
 8. Ixalan68 19 september 2018 11:47
  Als het advies door de medewerker van Kemp zonder voorkennis is gemaakt is het des te vreemder. Er is wezenlijk niets veranderd bij Pharming waar de meesten de positieve ontwikkelingen zagen bij Pharming door de jaarcijfers. Natuurlijk mag hij plaatsen maar ik zou toch eerst even bij de collega's hebben geïnformeerd of dit wel reëel was. Immers, zeker hij moet rekening houden met mogelijk nepnieuws. Concurrentie kan een bedrijf zo ook de grond in drukken. Altijd opletten met wat er in de berichtgeving wordt gezegd. En checken of e.e.a. wel kan. Lijkt me toch niet zo heel erg raar.
  IEX komt erna, veel te laat, met een duidelijk andere mening en een koersdoel, met FDA goedkeuring in het achterhoofd, van E 1,30.
  Dat zegt genoeg.
  Die E 0,60 van Kemp gaat de wereld over, die E 1,30 van IEX niet, ook deze desastreuze ontwikkelingen komen overal in bladen, en de concurrentie heeft er hoop ik niets mee te maken maar het is een bikkelharde wereld, zeker op dit gebied.
  E.e.a. gaat vast uitgezocht worden en dan is het over een week weer business as....
 9. forum rang 4 rekeozsejtlerap ed 19 september 2018 12:35
  Ik heb niet de wijsheid pacht, echter raad ik ‘n ieder aan om zelf te blijven nadenken. Wat betreft de modelporto: pijnlijk, echter biedt het ook wel kansen. ( voor de volledigheid: x-fab is de enige die ik heb... overweeg bayer, maar ja de claims inzake round-up kunnen wel eens niet mals zijn.)

  Uit ervaring weet ik dat veel effectenportefeuilles rammelen.... veel kosten en eenzijdige performance-fee. Het is en blijft een lastig vak.... men is zo goed als de laatst gemaakte deal...
 10. forum rang 7 ffff 19 september 2018 12:40
  Plata,

  Ik wil je niet de les lezen, maar ik vind dat je onterechte verwachtingen van IEX hebt. Hun voorbeeldportefeuilles moet je nu juist zien zoals de performance van zoveel fondsen van zoveel banken. Je hebt er leuk presterende en beroerd presterende bij.
  Met jouw suggestie om met portefeuilles gewoonweg te stoppen, ben ik het eigenlijk helemaal eens! Zoals ik mijn bankiers vaak zei: Kijk nu eens naar jullie eigen fondsen.
  De strategie van De Tijd is wat slimmer: Goede informatie voor 500 Euro per jaar en voor de rest maak je zelf maar je portefeuille. Probleem voor IEX is alleen: HET PUBLIEK wil bij het handje genomen worden. HET PUBLIEK vraagt, neen schreeuwt om stock-picks. En als commercieel bedrijf weet je: U ( onzekere belegger ) vraagt en dan zullen wij ( IEX ) wel draaien...

  Peter
 11. forum rang 7 ONN 19 september 2018 12:50
  quote:

  ffff schreef op 19 september 2018 11:04:


  Gewoon voor de lol: Je zegt terecht dat je al van te voren je huiswerk gedaan moet hebben. Zojuist dip-aankooporder, die er al twee maanden stond aangetikt: 49,10 Euro...

  Gewoon voor de lol: heb je er misschien ook een plaatje van ? Of moet je nu eerst een paar dagen wachten op de aankoopnota die je bankier je toestuurt ?
 12. J.Me 19 september 2018 14:04
  Ik vind de modelportefeuilles juist interessant. Zeker als er geen virtueel geld wordt gebruikt, maar echt geld. Modelportefeuilles laten zien welke resultaten je kunt bereiken als je afgaat op de verwachtingen van de analisten. En ja, die resultaten kunnen ook tegenvallen. Dat laten de modelportefeuilles nu mooi zien. Tot een paar weken terug hadden ze nog fraaie winstcijfers. Het zijn (en blijven) allemaal momentopnames. Zelf heb ik mij de laatste twee weken vooral een andere vraag gesteld: zou de IEX Beleggingsdesk gaan middelen? Dat heb ik zelf inmiddels bij Bayer gedaan. Of dat de juiste beleggingsbeslissing was? De tijd zal het leren.

  Ik vind het wat gemakkelijk om nu naar de IEX Portefeuille te wijzen en te zeggen: wat een slechte performance! Toegegeven, ook ik heb de IEX Beleggingsdesk voor een groot deel gevolgd en zit nu tegen rode cijfers aan te kijken, maar dat was wel mijn eigen keuze. Niemand dwong mij daartoe. Daarnaast heeft de portefeuille in het begin geen onaardige prestaties gehad. En tot slot: een analist probeert een prognose te geven voor de toekomst. Hij is geen waarzegger, maar kan ook geen absolute zekerheid bieden. Of zoals Acda en De Munnik al zongen: Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt." Iemand kan op basis van gedegen onderzoek en eigen expertise een verwachting hebben; het is nog niet gezegd dat die verwachting ook uitkomt. Hoe goed onderbouwd die verwachting ook was. Zoals de tegenslag bij Pharming niet werd verwacht. Ja, dan zit je ernaast en ga je nat. En met een volatiel aandeel als Pharming kan het heel hard gaan. Omhoog, maar ook omlaag. En dat laatste is precies te reden waarom ik dat aandeel niet in porto heb. Ik vind het aandeel niet passen binnen mijn persoonlijke risicoprofiel en dus laat ik deze kans – hoe mooi die volgens sommige analisten misschien ook is – aan mij voorbij gaan. Ook voor die keus ben ik verantwoordelijk. Ook als het aandeel over twee jaar €1,40 noteert.
 13. Dikke Durk 19 september 2018 14:55
  Mooie post J.Me en ook die van jou Peter!

  Punt blijft dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen beleggingen, en als je dat niet aan kan dan moet je niet gaan beleggen (beter dan anderen op de schuld geven van je eigen domme keuzes). Aan de achtergrondartikelen van de IEX-analisten ligt het niet, die hebben wel kwaliteit voor zover ik dat kan beoordelen. Op het moment staat de IEX-modelportefeuilles er inderdaad niet zo mooi voor, maar dat is een momentopname. Een paar weken terug stonden ze nog in de plus. Daarbij komt dat het gaat om de middellange tot lange termijn, korte termijn zegt niets en het zijn mooie bedrijven die in de IEX-portefeuille zitten.

  Wat betreft de nieuwe IEX-portefeuilles die meer gericht zijn op de korte termijn en TA, ben ik nieuwsgierig hoe die het gaan doen. Ik handel wel eens wat voor de lol en de spanning, maar qua saldo schiet ik er niets mee op. Ik ben benieuwd hoe het de analisten vergaat.
 14. forum rang 5 Bowski 19 september 2018 17:29
  Wat Wessanen betreft: technische analyse geeft dat een forse daling in 2 stappen gaat. De eerste was van 18 naar 12, dan een beetje omhoog en dan weer een zelfde daling als van 18 naar 12. Je komt dan uit op een koers van ca 6 euro.
  12x wpa past prima bij een gemiddelde wpa van €0,50 in de afgelopen jaren.
 15. HelVan you name it 19 september 2018 17:58
  quote:

  Bowski schreef op 19 september 2018 17:29:


  Wat Wessanen betreft: technische analyse geeft dat een forse daling in 2 stappen gaat. De eerste was van 18 naar 12, dan een beetje omhoog en dan weer een zelfde daling als van 18 naar 12. Je komt dan uit op een koers van ca 6 euro.
  12x wpa past prima bij een gemiddelde wpa van €0,50 in de afgelopen jaren.
  Ach da's de Tostrams methode waarschijnlijk,éen sjabloon voor alles…
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Lucas Bols 11,920 14 apr
  0,000
  0,00%
 2. Pharming Group 1,091 14 apr
  0,000
  0,00%
 3. RANDSTAD NV 63,180 14 apr
  0,000
  0,00%
 4. TomTom 8,190 14 apr
  0,000
  0,00%
 5. Wolters Kluwer 75,980 14 apr
  0,000
  0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare