Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Slot: Gaat het nog een beetje?

Slot: Gaat het nog een beetje?

Nog even over Pharming, want feiten en fictie lopen behoorlijk door elkaar heen vandaag op deze site (check), om een understatement te gebruiken. 

 • Kempen communiceert haar research louter naar klanten, niet naar media. De meeste andere banken geven de media wel hun advieswijzigingen door en die vindt u dagelijks bij het ANP-nieuws en in onze blogs.
 • Nu kan het gebeuren dat een of meerdere van die Kempen klanten die research laten slingeren en dat die bijvoorbeeld bij ons terecht komt. Meestal weten we dan ook gelijk wel de positie van die inzender. :-)
 • Vanmiddag kreeg ik dat rapport toegestuurd van zeg maar een eerlijke vinder. Sell en €0,60: ja, ik weet ook wel dat dat er in gaat hakken. Daarvoor moet u echter bij Kempen zijn en niet bij mij, of IEX.
 • Nieuws is nieuws en dus meld ik dat. Niks meer en niks minder. Wat iedereen daar dan aan manipulatie en complotten van maakt, is voor eigen rekening.  

Ik ben nog niet door de AFM-seals achter mijn bureau weggeplukt, wat sommigen mij toewensen en daarom tik maar deze slotcall. Een mens moet wat. Daarvoor komt u hier ook. Daling gestopt is het thema van deze week, na een bar slecht begin van deze maand. De 10%-dip is er vooralsnog weer niet van gekomen.

Helaas, onze AEX blijft wel een beetje achter, nadat de index dit jaar juist relatief goed lag.

 • AEX vandaag: +0,2%
 • AEX deze week: +0,4%
 • AEX deze maand: -3,7%
 • AEX dit jaar: -0,7%
 • AEX herbeleggingsindex dit jaar: +2,3%

Hier weer ons bekende bredemarktpotpourriplaatje. De AAA-rentes zijn de grote winnaar deze week - dit duidt op risicobereidheid - en ook de meest indices laten een aardige stijging zien. Zelfs de meeste Aziatische beurzen en emerging markets in hun geheel krabbelen wat op.


AEX

Galapagos is het grote feestvarken deze week in de AEX. Slim om meteen weer aandelen naar de markt te brengen. Of het leuk is bepaalt u.

Aalberts herstelt, Philips blijft maar gaan en Signify liet vanmiddag zomaar een mooie stijging zien. Ahold Delhaize kreeg een paar downgrades en Kroger had rotcijfers.


AMX

Fugro is stijger van de week in de midcap. De spanning spat van het aandeel af met die 28% shorts. Heeft Boskalis de bodem gezien en PostNL krijgt meer bewegingsruimte. IMCD is hard op weg naar de AEX en bij Takeaway stapt een durfinvesteerder van het eerste uur uit.


AScX

Biotechje bovenaan en biotechje onderaan, het is duidelijk waarom deze aandelen zo populair zijn. Hier vallen koersklappers te maken, maar die kan u dus ook in uw gezicht krijgen. ForFarmers en B&S gaan lekker en Beter Bed stijgt eindelijk weer eens. Kas bank ziet er niet goed uit.


Dank weer voor uw bezoek en reacties weer deze week en tot zondag bij mijn vooruitblik. Ik heb nu nog geen idee wat ik ga schrijven, maar als u nog (grafiek)verzoekjes hebt over tien jaar Lehman Brothers, dan lees ik dat. Ciao.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
72 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

FEGG schreef op 15 sep 2018 om 22:01:
- Short posities in aandelen vertellen niet het hele verhaal. Pharming heeft bijvoorbeeld een paar convertibles uitstaan. Het is een beproefde strategie om long-convertible, short-equity te zitten. Dat er partijen zijn die short-equity zitten, wil dus niet automatisch zeggen dat zij ook short-company zitten.0,0 convertible bonds


Misschien een idee om de website een keer te bezoeken en de nieuwssectie een door te nemen

www.pharming.com/news/

Pharming announces further conversion of its Ordinary Convertible Bonds January 4
Pharming announces significant conversion of its Ordinary Convertible Bonds December 5

En hier met plaatje
www.pharming.com/pharming-announces-i...

Trusty Jules
0
quote:

Helvan '18 schreef op 15 sep 2018 om 19:12:


[...] Was niet persoonlijk bedoeld, een algemeen iets van een groep beleggers hoef je niet persoonlijk aan te trekken.
Maargoed, merken jullie dan zelf niet dat julie kissebissen alsof jullie eigenaar van het bedrijf zelf zijn?..Je bent geen eigenaar, of mede-, enkel het aandeel maak je deel uit van, in sommige gevallen. Het hele bedrijfsgebeuren, waar jullie zo mee bezig zijn, trekt een aandeel zich niets van aan hoor! Daarom is het ook zo onzinnig om je met, bijna de inboedel erbij, die complete bedrijfsvoering bezig te houden…

Véel te veel informatie proberen jullie op te zuigen, terwijl het slechts om een aandeel gaat die gewoon z'n pad loopt als elk ander!.. Maargoed, dat is waarschijnlijk het lot van de fundamentelen, informatie explosie die geen kant op kan. Daarom hou ik het ook gewoon bij TA, rust in het hoofd kent zo z'n voordeel, of voordelen.

Ok sorry man maar je spreekt de verkeerde aan. Geen Pharming aandeelhouder wel een professional in de media.
HelVan you name it
0
quote:

Trusty Jules schreef op 15 sep 2018 om 22:47:


[...]
Ok sorry man maar je spreekt de verkeerde aan. Geen Pharming aandeelhouder wel een professional in de media.
Oh was, Was niet persoonlijk bedoeld, niet genoeg?.. Vreemd dat zelfs media dat niet oppikt..
jaar2018
0
Beste Arend Jan,
Als rekeninghouder bij Alex en ook bij Binck krijg bijna dagelijks meerdere berichten tijdens beurstijd analisten rapport koersdoelen etc etc, net als het Kenpen rapport op de site te zien, en vele daarvan hebben ook hun uitwerking op de koers, niks bijzonders aan.
Ik vind het beneden alle peil en niveau wat jij allemaal naar je hoofd geslingerd hebt gekregen aan verwensingen, onbeschoftheden en verdachtmakingen, van trieste domme stumpers en kleinzielige idioten.
Hou je haaks en trek je er geen bal van aan, en ik lees je collums graag :-)
Trusty Jules
0
quote:

Helvan '18 schreef op 16 sep 2018 om 12:38:


[...] Oh was, Was niet persoonlijk bedoeld, niet genoeg?.. Vreemd dat zelfs media dat niet oppikt..


Het kan me allemaal niet schelen maar je komt elke keer met jullie. Het is gewoon een interessant punt. AJK krijgt een bericht van iemand waarvan hij weet dat die gaat profiteren van het bericht dat hij gaat posten. Hij zegt immers dat hij de positie van de bron kent. Ik kan een hele hoop laterale informatie en juristerij er bij gaan halen maar dat leidt net zoveel af als jou post die alles weer op die boze Pharming aandeelhouders gooit. Boeit niet - waar het om gaat is hoe je als media om moet gaan met het dillemma:

- het is nieuws
- mijn bron is niet zonder interesse

Dit is bijna altijd een probleem - een bedrijf dat lekt doet dat vaak ook niet voor de lol. Maar zo lang het om reputatie gaat valt het nog te bezien - hier kan het zijn dat er iemand zelf gewacht heeft op dit delicate moment en je dan inschakelt.
voda
0
Zelfs Bloomberg heeft kennis. :-)

Pharming, dat een notering in de smallcapindex heeft, verloor stevig na een rapport van analisten van Kempen. Die zetten het koersdoel op €0,60 per aandeel. Het advies is 'verkopen', blijkt uit een bericht van Bloomberg. Reden is het marktaandeel van het medicijn Ruconest: dat zal volgens de zakenbank tegenvallen vanwege concurrerende medicijnen die op de markt komen. Ruconest dient ter behandeling van patiënten met angio-oedeem, een zeldzame aandoening waarbij weefsel in het gelaat, de keel en andere lichaamsdelen plotseling kan gaan zwellen.

fd.nl/beurs/1270516/beurzen-licht-opt...

Op de Bloomberg site weten ze van niets:

www.bloomberg.com/quote/PHARM:NA
ff_relativeren
0
Wanneer worden die believers in Pharming eens wakker ?
De VEB (vereniging van effectenbezitters notabene) kwam vrijdagochtend al vele uren eerder met het Kempen-rapport naar buiten :

www.veb.net/beurs/beursnieuws#65733 .

Stop toch met miepen over het IEX bericht dat 's middags pas kwam.
[verwijderd]
0
quote:

ff_relativeren schreef op 16 sep 2018 om 19:37:


Wanneer worden die believers in Pharming eens wakker ?
De VEB (vereniging van effectenbezitters notabene) kwam vrijdagochtend al vele uren eerder met het Kempen-rapport naar buiten :

www.veb.net/beurs/beursnieuws#65733 .

Stop toch met miepen over het IEX bericht dat 's middags pas kwam.Onjuist, het VEB kwam later. Graag een correct bericht posten.Dank
[verwijderd]
0
Gelukkig heb ik nog net op tijd het mysterieuze rapport van Kempen 'Down the Rabbithole' kunnen vinden.

Het is in beeldvorm verschenen en geeft m.i. een goede impressie van de sfeer waarin het koersdoel van 0,60 tot stand is gekomen:
www.youtube.com/watch?v=mLLzOXHPOZ8
ff_relativeren
0
Het VEB bericht is gedateerd op vrijdagochtend 14 september 2018 om 09:14 uur.
Het bericht dat er nu staat, gaat over de (bevestigende) reactie van de Pharming CEO aan het eind van de beursdag. Het Kempen rapport bestaat en Sijmen is het er niet mee eens.

Op het originele publicatietijdstip zijn al enige reacties gekomen.
De een meent te weten dat 09:14 uur eigenlijk 21:14 is.
De ander meent te weten dat het VEB hun artikel heeft gepubliceerd in een andere tijdzone.
Weer een ander denkt dat de VEB publiceert vanuit Amerika (en het dus om een laat tijdstip moest gaan).

Anderen wijzen naar de inhoud van het VEB bericht en stellen dat dat bericht nooit in de ochtenduren geplaatst kan zijn. Deze laatsten hebben een goed punt. Dan klopt de tijdstempel niet, of het huidige bericht is een update van een eerder bericht over het Kempen rapport. Namelijk om 09:14 uur in de ochtend.


Degenen die na berichtgeving in ABMFN, beursblik, VEB, beurs.nl, Guruwatch, IEX, en zelfs na de bevestiging van Pharming CEO Sijmen de Vries, nog steeds promoten dat het Kempen rapport niet bestaat, die hebben ergens onderweg toch iets gemist.

Degenen die beweren dat het VEB bericht in een andere tijdzone is gepubliceerd, die hebben geen idee wat de VEB is -en dat het een Nederlandse behartiger is van bezitters van in Nederland beursgenoteerde effecten-.

Degenen die leuk willen zijn en 09:14 uur proberen om te buigen naar 21:14 uur, die vervelen zich op de vrije zondag.
[verwijderd]
0
quote:

ff_relativeren schreef op 16 sep 2018 om 21:38:Degenen die leuk willen zijn en 09:14 uur proberen om te buigen naar 21:14 uur, die vervelen zich op de vrije zondag.FF relativeren, ontspan, laat los....
Krisna
0
AEX schrijft: Mijn advies aan de bank: houd de research voor je klanten, maar stuur even een alert naar de pers met louter de buy hold of sell en het koersdoel. Zorgt voor eerlijker speelveld ter beurze, want die rapporten lekken toch wel.

Maaaaarrrr, zou het naar de betalende IEX-leden niet netter zijn geweest om die eerst te informeren??? U had kunnen voorzien dat openbaarmaking een groot effect zou hebben. En dan had u de betalende leden wel een voorsprong mogen geven!!! Zij betalen IEX toch om als eerste de meest gevoelige info te ontvangen? Of zie ik dat verkeerd????

Ik vraag me als betalend lid nu wel af hoeveel de meerwaarde is van het betalen als er, bij info die direct veel invloed heeft (en dat had u kunnen weten) wij niet eerst worden geinformeerd.

Of zie ik dat verkeerd (maar dan heeft betalen weinig zin...)
72 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 08:05 BeursVandaag: Lange, drukke dag
 2. 24 apr Liveblog: Cijfers Facebook en Mi... 8
 3. 24 apr BeursVandaag: Cijfergala 8

Gesponsorde links