Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ETF iShares Sector Banks maakt een pas op de plaats, binnen de dalende trend.

Richting:Dalend
Trendwijziging:-
Slotkoers:15,43
Steun:13,64
Weerstand:15,76
Steun 2:13,64
Weerstand 2:16,75

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • ETF iShares Sector Banks consolideert binnen de neerwaartse trend. ETF iShares Sector Banks vormt nog wel lagere toppen en bodems, echter thans zonder veel overtuiging. De recente adempauze geeft aan dat de verkoopdruk wat afneemt. Indien ETF iShares Sector Banks onder de laatste bodem zakt, wordt de neerwaartse trend hervat. Steun zien we rond 13,64 (bodem van 30 september 2016). Weerstand ligt rond 15,76 (top van 28 augustus). Pas bij een doorbraak boven de weerstand komt er ruimte voor nieuwe koersstijgingen. Na een uitbraak boven weerstand 15,76 wordt 16,75 het volgende opwaartse koersdoel.


  • Wees erop alert dat money flow daalt. Dit geeft aan dat er geld aan de markt wordt onttrokken.


  • De MACD verbetert op korte termijn (stijgt, maar nog beweegt onder 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • De Stochastics geeft op korte termijn een oversold conditie (uitverkocht) aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Lage waarden worden gezien als uitverkocht. Bij de interpretatie van de stochastic is een combinatie van beide signalen het betrouwbaarst. Positieve divergentie ontstaat bijvoorbeeld als het aandeel een nieuwe lagere bodem neerzet terwijl de stochastic een hogere bodem noteert. Dit is een eerste signaal van een nakende trenddraai. Als in een later stadium het aandeel opwaarts uitbreekt dan is er sprake van een trendbreuk en wordt het eerdere waarschuwingssignaal bevestigd. Vanwege de vele signalen geeft de stochastic ook relatief veel onjuiste signalen af wat bij consequent volgen leidt tot een slecht resultaat. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone stijgt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn omlaag


  • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


  • De neerwaarts gerichte relatieve sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft zwakkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. Er is sprake van 'underperformance'. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende relatieve sterktelijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord