Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Twee snelheden

TA: Twee snelheden

September behoort doorgaans tot de zwakste maanden van het jaar. Toch wordt traditioneel juist een bodem in deze maand gelegd, de beste maanden liggen immers voor ons.Dit laat echter onverlet dat de tweedeling op de aandelenbeurzen voortduurt.

Enerzijds stagneren de Europese beurzen, anderzijds loopt Wall Street verder uit. Aandelenbeurzen laten twee snelheden zien. 

Een vervelend gevolg van de recente koersdalingen op de Europese aandelenbeurzen is dat de lange termijn uptrends sneuvelen. Daar staat tegenover dat op Wall Street steeds meer indices nieuwe all time highs bereiken.

Nieuwe recordstand

Zo brak deze week de Dow Transportation index uit, waarmee de Dow Theory weer een stukje opschoof naar een nieuw koopsignaal. Vorige week bereikte de Russel 2000 index, die het koersverloop volgt van 2000 Amerikaanse Small Caps aandelen, een nieuwe recordstand. De Nasdaq en de S&P 500 hadden vorige maand hun oude records gebroken. 

AEX breekt uit langetermijntrend

De Nederlandse beurs (AEX-index) verzwakt op de lange termijn, nu zowel de stijgende trend als de juni-bodem naar onderen zijn gebroken. Dit signaleert verkopers in de markt.

De doorbraak en slotstand van de AEX-index onder de voormalige steun maakt neerwaarts ruimte voor een diepere correctie richting de steun op 506,05 (gevormd op 20 juli 2015). Weerstand is gevormd op 576,90 (top van 27 juli).


Dow Theory bijna koopsignaal

Wall Street staat klaar voor een nieuwe sprong. Dat geeft de Dow Theory thans aan. De Dow Theory is vernoemd naar Charles Dow, onder andere medegrondlegger van de Wall Street Journal, maar ook naamgever aan de meest bekende beursindex ter wereld.

Dow heeft ruim 100 jaar geleden aangegeven dat een bullmarkt altijd bevestigd moet worden door de afzonderlijke beursindices. In het bijzonder moet een all time high van de industriële sector bevestigd worden door een gelijktijdige all time high van de transportsector.

Een eventuele uitbraak van de Dow Jones Industrials index moet dus begeleid worden door een gelijktijdige uitbraak door de Dow Jones Transportation index, of vice versa. 

Dow Industrials nadert all time high

De Dow Jones-index lonkt naar de all time high op 26.616,71 (top van 26 januari). De huidige adempauze is vooralsnog slechts een tijdelijke onderbreking van de stijgende fase.

De opwaartse trend krijgt een nieuwe impuls indien de koerspiek van begin 2018 naar boven wordt gebroken. Dan mag verdere koersstijging verwacht worden, richting een nieuw (berekend) koersdoel rond 29.500.


Transport breekt nipt uit op de meerjarengrafiek

De transportsector lijkt het voortouw te nemen, nu de Dow Jones Transportation index nipt boven door de weerstand 11.423,92 (top van 19 januari) breekt. De recente hogere koersbodems signaleren dat beleggers op hogere niveaus (bij)kopen, wat op een verbetering duidt.

Het technische beeld trekt pas echt aan indien de weerstand 11.423,92 (top van 19 januari) definitief wordt gebroken. Steun voor de Dow Jones Transportation index ligt rond 9.806,79 (bodem van 9 februari). Na een uitbraak boven weerstand 11.423,92 wordt 13.500,00 het volgende opwaartse koersdoel.


Amerikaanse smallcaps

De Russel 2000 index, de Amerikaanse smallcapindex, is ook een gevoelige barometer, die snel op economische schommelingen reageert. De Russel 2000 index heeft de oude stijgende trend hervat nu een voorgaande koerspiek opwaarts is doorbroken. Hiermee is een verbetering is opgetreden.

De Russel 2000 index, die het koersverloop volgt van 2000 Amerikaanse smallcapaandelen, vormt weer hogere toppen en bodems. Deze stijgende trend heeft aan de bovenkant ruimte richting weerstand 1.950,00 (berekend koersdoel). Om het positieve plaatje intact te laten, is het wel van belang dat steun 1.630,06 (gevormd op 28 juni) intact blijft.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
303 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Sem_7
0
Claudio Bizarro
0
"De beste maanden liggen immers voor ons."


Mooi is dat.. Handtekening er onder en klaar is Kees..;)Toevoeging:

Alles valt of staat met de Persco van Draghi vanmiddag..

Hoe "draait of beter gezegd kronkelt" hij zich er uit..?!

(of niet natuurlijk..) ;)

Claudio Bizarro
0
quote:

.kees schreef op 13 sep 2018 om 08:29:


Goedemorgen, ben nog lang niet klaar. Dit is pas het begin :-)


Ha ha ha.. LoL!

Ab'tje kees..;)
fred optie
0
gewoon kwestie van premie incasseren hier... rustigjes de laatste rstjes terugkopen ..veel is het niet meer...
easy56
0
quote:

fred optie schreef op 13 sep 2018 om 08:58:


we gaan beginnen.

wat vind jij nu van deze margin debt/sp500 chart.

lijkt mij op zn minst dat je altijdje in risicofase zit en risico/rendement niet positief is.

www.advisorperspectives.com/dshort/up...
ren-je-dement
0
Ik durf wel de weddenschap aan dat de AEX eerder op 450 staat dan op 600. En daarvoor moeten we dan ook nog 50% meer dalen dan stijgen.
rosco-
0
quote:

fred optie schreef op 13 sep 2018 om 09:04:


gewoon kwestie van premie incasseren hier... rustigjes de laatste rstjes terugkopen ..veel is het niet meer...


Hoeveel winst maak jij met jouw werkwijze procentueel met 1 koop / verkoop transactie ?
Disci
0
fred optie
0
quote:

rosco- schreef op 13 sep 2018 om 09:23:


[...]

Hoeveel winst maak jij met jouw werkwijze procentueel met 1 koop / verkoop transactie ?


ik heb geen flauw idee.

ik kan je wel vertellen dat ik zeer weinig verdien.

eigenlijk ben ik volledig nutteloos bezig..

fred optie
0
freds werkwijze isrelatief erg simpel.


fred koopt alle ver out the money calls en puts.

en verkoopt alles wat daar tussenin zit.
Audit4life
0
Goedemorgen. Zal mij benieuwen of de dow vanavond weer stijgt. Futures zeggen niet zoveel, dus zal wel weer afwachten worden.
Vlag in aex wordt niet afgemaakt zolang steun 539.2 blijft. In dax is de vlag een wig, maar die proberen ze as we speak aan de bovenkant te ontkrachten. Maar even afwachten alvorens ergens in te springen.
rosco-
0
quote:

fred optie schreef op 13 sep 2018 om 09:33:


[...]

ik heb geen flauw idee.

ik kan je wel vertellen dat ik zeer weinig verdien.

eigenlijk ben ik volledig nutteloos bezig..
wat ik er van gelezen heb, is dat market makers als zij het goed doen veel kunnen verdienen door met hoge volumes te werken. De marges zijn laag maar door de hoge volumes kunnen de verdiensten zeer goed zijn.
fred optie
0
303 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 22 jan TA: Draagvlak verbetert 165
  2. 21 jan TA: Kopers keren terug 110
  3. 18 jan TA: Slappe chips 293
Gesponsorde links