Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Kiadis, Tom2 en AMG

Liveblog: Kiadis, Tom2 en AMG

Update 17:00 uur: Amazon

Nog eentje dan en vooruit Aamazon maar weer. Eentje om over na te denken. Inderdaad, in het verleden bleken zulke juich-covers en verhalen vaak de top of de bodem.

 


Update 16:00 uur: Alphabet, Facebook en Twitter

Voor de liefhebbers, lieve vanuit het Amerikaanse Congres:

 


Update 16:00 uur: TomTom en Unilever

Is het wat beste Tomtommers? Ja, ik vraag het jullie, want ik heb er geen verstand van volgens jullie. Daar zit ook wel wat in misschien :-) 

Oeps vergeten, ik kan de comments nu wel raden, vrees ik...

Een ratjetoe aan Unilever headlines dendert er door de Reuters feed. Enige open vakje op uw bingokaart na lezen is dividendbelasting, maar dit even terzijde. Koers reageert er wel aardig op.

 


Update 15:45 uur: Kiadis

Dat een huis een aandeel hoger of lager zet met een advieswijziging zijn we gewend. Dat de koersreacties soms fors zijn, weten we ook. Een kleine +30% op het bord zien we echter zelden. KBC securities doet het vandaag met Kiadis Pharma. De Belgen trekken het koersdoel op naar €20,50 van €12,50. Citaat:

KBC Securities trekt het koersdoel van Kiadis op van 12,5 euro naar 20,5 euro, waardoor het aandeel 100% opwaarts potentieel heeft. De “ondergewaardeerde leider in de transplantatiegeneeskunde” is duidelijk koopwaardig en dat wordt in een lijvige nota in de verf gezet.

Het bedrijf staat volgens KBC Securities aan de vooravond van een transformatieve gebeurtenis met zijn hoofdproduct ATIR101. Daarmee heeft Kiadis een technologisch superieur product met sterke verwachte brutomarges die goed gepositioneerd zijn in de snelgroeiende markt van haploïde HSCT.

ATIR101 zal naar verwachting een positief CHMP-advies ontvangen in het vierde kwartaal van 2018, mogelijk gevolgd door de definitieve EMA-goedkeuring in het eerste kwartaal van 2019. Die potentieel opgestoken duimen moeten het pad effenen voor een Europese commercialisering tegen einde 2019 en een commerciële lancering in de VS tegen 2022 zijn.

Hier zijn de fundamentals van Kiadis, er zijn zes analisten die het volgen (vijf strong buys en één buy). Kiadis heeft geen te verkopen producten, heeft nog nooit omzet gehaald, ofwel u belegt in belofte en fantasie dat ééns... De analisten gaan daar wel vanuit, zoals u ziet. 

Beleggen in fantasie en belofte kan heel lucratief zijn - het is niet voor niets dat biotechs zo populair zijn - maar het eventuele schip met geld komt nooit zonder de nodige stress en slapeloze nachten. Zie ook de Kiadis grafiek. Typisch biotech.

 


Update 15:30 uur: Bayer en dollar

Na AMG hebben we nog een bedrijf dat zomaar tijdens handelsuren de vloer op schuift. Wel een minder bericht, de Duitsers verlagen juist hun outlöök.

Intussen daalt de dollar en dat komt door de handelsbalans en dat St. Louis Fed-president James Bullard spreekt? Wordt duivisch opgevat blijkbaar.


Update 13:30 uur: Bitcoin en Jumbo

Ik ben net op tijd terug van BNR om bitcoin weer een schuivert te zien maken. Daar had ik trouwens de CFO van Jumboo voor mij en die kon ik nog net vragen of het bedrijf wellicht een beursgang overweegt. Niet dus. Het antwoord was luid en duidelijk. Wij zijn een familiebedrijf, meneer.

Ja meneer de CFO, dat is nou precies wat ik bedoel. Maandag blogde  ik nog hoe die aandelen het structureel beter doen dan zeg de AkzoNobels en PostNL's van deze wereld. Terug naar bitcoin, want daar ging dit blogje over. Handig dat rode pijltje. Anders zou het beslist niet opvallen :-)

Ah, hier is de boosdoener? Goldman Sachs, wie anders? :-)

 


Update 11:25 uur: AMG verhoogt outlook

Vers van de pers.

AMG werd wellicht een beetje nerveus van de koersdaling de laatste tijd, dat ze dit persbericht er maar uit ragt. Waarom niet gewoon voor- of nabeurs?

Tsss, het is echt een vluggertje:

 


Update 11:15 uur: Buy the dip?!

Ben d'r helemaal, ben d'r helemaal klaar voor. Hoe lang is dit geleden, eindelijk valt de term buy the dip weer. Om maar te zwijgen van een dip zelf. Wellicht zijn er nog enkele veteranen in leven die de vorige nog hebben meegemaakt. Serieus, onderschat het niet. Die dertig punten kunnen echt in een paar dagen van het bord.

Daar hoeft niet veel voor nodig te zijn. De markten zijn nerveus en dan kan zomaar, door de minste of geringste trigger, de vlam in de pan slaan. Zo ver is het zeker nog niet, maar u moet nu bedenken wat u moet doen áls. Want als het zo ver komt, doet u gegarandeerd het verkeerde, als stress en adrenaline uit uw oren spuiten. 

 


Update 10:00 uur: Mineur

Het wordt er niet leuker op. AEX onder 550.

En Beter Bed heeft het gedaan. All time low en niet zo zuinig ook. En dat zonder nieuws, geruchten of zelfs maar één forumposting. Verder valt op dat zelfs defensieve aandelen slecht presteren. Wellicht hebben bijvoorbeeld Heineken en Unilever last van hun ermerging markets exposure? 

UBS zet AkzoNobel op kopen en €95 en verder valt mij mee dat de complete AMX ADHD aandelenclub de dalingen redelijk binnen de perken houdt. In de AScX vliegt Kiadis uit de bocht op een dikke, vette koersdoelverhoging van KBC. Zie hieronder. Ik weet niet waarom AkzoNobel zo goed ligt.

Aandelen mogen dan slecht liggen, maar het slimme geld houdt zich nog gedeisd.

Tot slot nog even dit. De gemiddelde emerging market verloor dit jaar al tientallen procenten in vergelijking met de Big Board.

Laatste nieuws nog even:

 


Update 08:50: ING

Dit werd gisteren al vermoed en vandaag is er bevestiging. Ik bedenk me ineens dat misschien gisteren de koersreactie hierdoor ook mee viel. OM prima, zolang ING de SEC maar niet achter zich aan heeft:

 


Update 08:45 uur: Advies

Er zijn welgeteld vier adviesjes nu:

  • Ahold Delhaize: naar €24,50 van €23,50 - Bernstein
  • AkzoNobel: naar buy van neutral en naar €95 van €79 - UBS
  • Royal Dutch Shell: naar 2830p van 2860p - Morgan Stanley
  • Kiadis Pharma: naar €20,50 van €12,50 (buy) - KBC

Dat is een forse verhoging voor Kiadis. Leg het maar uit, Tom:

 


Update 08:30 uur: Amazon

De koersgrafiek kent u in tussen wel en daarom maar even anders. Amazon was zoals u intussen weet gisteren even ruim $1 biljoen waard. Ik vis de analistenverwachtingen uit Reuters. Niet te geloven die groeicijfers. Nee, dit kan niet eeuwig zo doorgaan, maar houwwe zo die gaat, zo lang al het duurt.

Grafisch ziet dat er dan zo uit. Normaal gesproken paraboolt de koers en niet de verwachte winst per aandeel (waardoor iedereen altijd weer snel met bede benen op aarde staat), maar Amazon doet het gewoon. Het fonds doet - en ik kijk met een schuin oog naar die verwachtingen - niet eens honderd keer de winst.

Nooit gedacht dat ik dit zinnetje nog eens zou tikken :-) 

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 september 2018 12:06
    Ik ben zo’n fossiel die de grote crashes heeft meegemaakt en die komen altijd onverwacht. Hoe meer er over gesproken wordt door ‘experts’ hoe langer die uit blijft. Ik wacht nog op de onvermijdelijke vermogensbeheerder die zijn cliënten adviseert al hun aandelen te verkopen om vervolgens met lede ogen toe te zien dat ze een enorme bullrun op de beurzen missen. Pas als de spijtoptanten weer instappen, wordt het weer tijd voor een crash als een donderderslag bij heldere hemel. En ook dat is niet het einde van de wereld, want de beurzen veren altijd weer terug. Ook opvallend na een crash is dat niemand meer durft bij te kopen en dat heb ik altijd wel gedaan en dat is de reden meneer Kamp dat ik nog steeds adem.
  2. Mrx77 5 september 2018 13:08
    Afgelopen 20 jaar is NOOIT naar de tutkse Lire en de zuid afrikaanse Rand gekeken en nu staan deze valautas onder vergrootglas bij elke daling...dit zijn markten die nauwelijks europese bedrijfswinsten aantasten, maar er wordt nu een crisis aangepraat door al die persberichten en relaties worden gelegd die er niet zijn met de markten....de enige relatie zijn de bed4ijfswinstrn die invloed op de beurzen moeten hebben en geen angstzaaien over dalende valutas in opkomende markten...
  3. De Buurman 5 september 2018 19:28
    quote:

    FairValue schreef op 5 september 2018 17:45:

    Iedere dag de DOW nauwelijks in de min en de AEX al een paar dagen aardig gezakt. En dat terwijl we al zoveel achterlopen. Europa is juist veel aantrekkelijker geprijsd dan de VS.

    Short gaan moet verboden worden!
    Hoe moet er geld verdiend worden in deze markt dan?
  4. snuf13 5 september 2018 23:50
    quote:

    FairValue schreef op 5 september 2018 17:45:

    Iedere dag de DOW nauwelijks in de min en de AEX al een paar dagen aardig gezakt. En dat terwijl we al zoveel achterlopen. Europa is juist veel aantrekkelijker geprijsd dan de VS.

    Short gaan moet verboden worden!
    Vandaag dus flink verloren......... DE bomen groeien echt niet tot in de hemel.

    Ik verwacht dat het ergste nog moet komen......dus maak de borst(en) .....

    maar nat.........

    Ik zit volop short......is geweldig lekker.
  5. [verwijderd] 6 september 2018 00:54
    quote:

    snuf13 schreef op 5 september 2018 23:50:

    [...]

    Vandaag dus flink verloren......... DE bomen groeien echt niet tot in de hemel.

    Ik verwacht dat het ergste nog moet komen......dus maak de borst(en) .....

    maar nat.........

    Ik zit volop short......is geweldig lekker.
    Trek je zwemvest aan, anders zink je
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links