Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Still going strong

TA: Still going strong

Een van die aandelen die gestaag en bijna ongemerkt doorstijgt, is Unilever. Sinds begin 2018 is de multinational een kleine 6% in koers gestegen, sinds de bodem in maart is Unilever zo’n 20% opgelopen.

Unilever behoort tot het groepje aandelen waar je weinig over hoort, maar dat het qua performance eigenlijk heel goed doet. Still going strong, zullen we maar zeggen. Ik heb Unilever eerder dit jaar op de Hollandse Avond genoemd in mijn Top 3, samen met AMG en BasicFit. Mijn collega Wouter Slot heeft Unilever op 26 juni geadviseerd als langetermijnbelegging.

Zowel de S&P 500 als technologiebeurs Nasdaq maken deze week nieuwe all time highs. Wall Street heeft weer hoop dat na de deal tussen de VS en Mexico over een handelsakkoord, er ook snel met Canada overeenstemming zal komen.

Beleggers reageren bovendien positief op nieuwe positievere cijfers over de Amerikaanse economie. Ook dichter bij huis, weet de AEX het herstel prima vast te houden, nu we op weg zijn naar de horde rond 576,90. 

Hoogste punt van het jaar

De Nederlandse beurs weet het herstel prima vast te houden. Nu de correctieve fase van de voorgaande weken overtuigend is gebroken, kruipt de AEX naar het hoogste punt van het jaar, dat is de top van 27 juli rond 576,90.


Opgevangen

Unilever weet het proces van bodemvorming door te zetten. Het aandeel is na de correctie van begin dit jaar opgevangen rond de oude toppen van de afgelopen jaren, die zich in de range 44-45 bevinden. Vanaf dit niveau is een herstel ingezet.

Unilever heeft de correctieve fase afgebroken en is teruggekeerd boven het 200-daags gemiddelde. Dat is een positief signaal. Nu het aandeel ook een hogere koersbodem boven de 200-dagenlijn weet te vormen, worden de verbeteringen bevestigd.

Er is ruimte voor een groter herstel richting in eerste instantie 52,31, de top van eind 2017. Op langere termijn verwachten we nog hogere koersen.

Korte termijn Unilever

Unilever vormt een hogere bodem boven de steun, gevormd door de toppen van mei en juni rond 48,61. In de recente terugval heeft Unilever een hogere bodem achter gelaten, binnen de stijgende trend.

Het positieve technische beeld wordt bevestigd omdat de koers boven de voorgaande top weet te blijven. Er ligt steun op 48,61 (bodem van 27 juli). Weerstand ligt rond 52,31 (top van 18 oktober 2017).


Lange termijn Unilever

Kopers weten Unilever te vinden, getuige de serie hogere toppen en bodems. Binnen deze opgaande trend ligt de weerstand rond 52,31 (gevormd op 18 oktober 2017).

Steun bevindt zich rond 44,65 (gevormd op 23 april). Wees er wel op alert dat de top van eind 2017 nadert. Na een uitbraak boven weerstand 52,31 wordt 62 het volgende koersdoel.

Als lange termijn advies geven wij Aanhouden in de defensieve beleggingsportefeuille. De 200-dagenlijn van Unilever (glooiende rode lijn) laat een opwaarts verloop zien. Dit geeft een positieve technische conditie weer.

De B.O.B.-indicator (glooiende blauwe lijn) krult mooi opwaarts en suggereert dat Unilever beter blijft presteren in vergelijking met de rest van de markt.


Superlange termijn Unilever

Vanuit het meerjarig perspectief is goed de onderliggende langetermijntrend te zien. Alle grote correcties worden op een hoger niveau opgevangen, een teken van koopkrachtige vraag. Ik kan hier niets negatiefs over zeggen.

https://grafieken.tostrams.nl/bobuni-m2.gif

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Elektrische auto's hebben nog steeds panne 65
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Gerelateerd

Reacties

271 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
271 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links