Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vopak breekt door de weerstand 43,11.

Richting:Verbetert
Trendwijziging:+
Slotkoers:43,64
Steun:36,98
Weerstand:43,70
Steun 2:33,37
Weerstand 2:44,58

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • Vopak is boven de oude weerstand gebroken. De neutrale bandbreedte is aan de bovenzijde verlaten, hetgeen een technische verbetering heeft opgeleverd. Koersdoel ligt rond weerstand 43,70 (gevormd op 20 juni 2017). Steun ligt rond 36,98 (gevormd op 5 maart).


 • De money flow is positief en geeft aan dat er nieuw geld in de markt komt.


 • De MACD geeft op korte termijn een positief signaal (stijgt en beweegt boven 0).


 • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) is een technische indicator die de kracht van de laatste koersstijgingen vergelijkt met die van de laatste koersdalingen. Hiermee kunnen overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities gevonden worden. Waarden tussen 30 en 70 betekenen neutraal. Het gaat bij de RSI vooral om divergenties (afwijkingen) tussen het koersverloop en de indicator zelf. Deze situatie treedt op indien de koers nog hogere toppen vormt, terwijl de RSI lagere toppen begint te vormen. Dat zijn vaak signalen van een nakende trendverandering.


 • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde waarde (rode doorlopende lijn) noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie.


 • De omhoog gerichte relatieve sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft sterkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. Er is sprake van 'outperformance'.


Gerelateerd

Vopak Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 13:37 DAX index
 2. 13:37 DAX index
 3. 12:35 Eurocommercial Properties verzwa...

Gerelateerde instrumenten

 1. Vopak Koninklijke 47,410 17:38
  -0,370
  -0,77%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare