Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: All time highs in Amsterdam

TA: All time highs in Amsterdam

Nu verschillende Amerikaanse beurzen nieuwe all-time highs noteren en de stijgende trends weer overtuigend worden voortgezet, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat ook de Europese beurzen weer wat verder aantrekken.

De aandelenbeurzen in Europa zijn ten opzichte van de Amerikaanse beurzen dit jaar ver achtergebleven. Terwijl de S&P 500 index dit jaar een plus van ruim 7% wist bij te schrijven, moest het Europese beursgemiddelde, de Euro Stoxx 50 index, het tot nu toe doen met een verlies van 1,5%.

De AEX index is binnen Europa nog een positieve uitschieter en wist vanaf begin januari tot nu een winst van 3,5% bij elkaar te schrapen. Hoewel de huidige koers van de AEX index nog ver verwijderd is van het all time high van ruim 700 punten zijn er op de Nederlandse beurs toch wat aandelen te vinden die wel een hoogste koers ooit noteren.

Ik bespreek de technische plaatjes van een aantal aandelen die op of rond hun all time high staan.

ASML

ASML is de afgelopen weken wat teruggezakt, maar de top van juli rond 189 euro was een nieuwe all time high. Het aandeel beweegt al jaren in een mooie uptrend waarbij regelmatig weer nieuwe all time highs worden gevormd. Het lijkt ook nu weer slechts een kwestie van tijd voordat ASML boven de top van juli weet te breken.

ASML weet gematigd hogere koersbodems te vormen. Dit signaleert nog steeds een stijgende trend, maar het ontbreekt even aan echte kracht. De zwak stijgende trend heeft aan de bovenkant ruimte richting weerstand €200,00 (berekend koersdoel).



DSM

Chemie- en biotechnologieconcern DSM is begin 2016 opwaarts gedraaid en heeft sindsdien een sterk koersverloop laten zien. Eind juli werd een nieuwe all time high op de borden gezet en het aandeel lijkt op weg om eerdaags een nieuw hoogtepunt te noteren.

DSM consolideert binnen de stijgende trend. De hogere bodems wijzen nog wel steeds op aanhoudende vraag bij hogere koersen. Voor een hervatting van de onderliggende uptrend dient DSM boven de laatste top te breken.

Slaagt DSM hierin dan komt er ruimte vrij voor verdere stijging. We handhaven een positieve visie zolang steun €83,42 (gevormd op 29 juni) intact blijft. Het berekende koersdoel voor de lange termijn ligt op €96,00.


Basic-Fit

Sportschoolketen Basic-Fit heeft nog niet zo heel lang een notering aan de Amsterdamse beurs, waardoor het eenvoudiger lijkt om een all time high neer te zetten. Toch weet het aandeel sinds eind 2017 een zeer sterke performance neer te zetten waarbij nieuwe hoogtepunten elkaar snel opvolgen.

Basic-Fit ontwikkelt zich binnen een stijgende trend die aan de bovenkant in eerste instantie ruimte heeft richting weerstand €35,00 (berekend koersdoel). Zolang het patroon van hogere toppen en bodems kan worden voortgezet, mag opwaarts worden gekeken. De steun bevindt zich rond €26,80 (gevormd op 18 juni).


Takeaway.com

Ook thuisbezorgservice Takeaway.com noteert nog niet zo heel lang aan de Amsterdamse beurs. Ook dit aandeel weet echter al gedurende een langere periode een sterk koersverloop te laten zien, waarbij regelmatig nieuwe all time highs op de borden verschijnen.

Takeaway.com heeft nu binnen de opwaartse trend het koersdoel rond weerstand 70,00 (berekend koersdoel) bereikt. De stijgende fase wordt gecontinueerd zodra Takeaway.com hierboven weet te breken.

Dan mag men verdere koersstijging verwachten. Het volgende berekende koersdoel ligt rond € 75,00. Takeaway.com heeft pas steun rond 55,10 (gevormd op 19 februari).


Wolters Kluwer

Uitgeverij Wolters Kluwer is één van de sterkst presterende aandelen van de afgelopen jaren binnen de AEX index. Na de mooie stijging van de afgelopen jaren wist het aandeel afgelopen maand eindelijk boven het all time high uit 1999 te sluiten.

De stijgende trend van Wolters Kluwer heeft aan de bovenkant een koersdoel rond €65,00. Het technische plaatje van Wolters Kluwer blijft positief zolang het patroon van hogere toppen en bodems wordt voortgezet. Steun bevindt zich rond €44,86 (gevormd op 8 januari).


AEX index

Tot slot kijk ik nog even kort naar het technische plaatje van de Nederlandse beurs. Het technische beeld van de AEX index is de afgelopen dagen wat opgeklaard nadat de correctieve fase werd afgebroken.

De beurs heeft vanaf het dieptepunt van medio augustus inmiddels een herstel laten zien van ongeveer 15 punten. Hiermee is ruim de helft van de correctie van begin augustus goedgemaakt.

Het eerste richtpunt ligt nu rond de top van juli op 576,90 punten. Pas daarboven zal de lange termijn opgaande fase weer een nieuwe impuls krijgen.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 4
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Gerelateerd

Reacties

172 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 augustus 2018 08:36
    Takeaway, natuurlijk stijgt dat door, Nederlandse huisvrouwen kunnen en willen immers niet koken.

    Van die maaltijden gemaakt door niet-handenwassen-na-het-plassen-studenten zonder plastic handschoentjes en afgeleverd door okselzwetende en neusetende-55plus-inruilchauffeurs, die miljoenen bacterien krioelende massa gaat er vanzelfsprekend in als koek.
  2. Henk Snaph 29 augustus 2018 08:46
    quote:

    ren-je-dement schreef op 29 augustus 2018 08:36:

    Takeaway, natuurlijk stijgt dat door, Nederlandse huisvrouwen kunnen en willen immers niet koken.

    Van die maaltijden gemaakt door niet-handenwassen-na-het-plassen-studenten zonder plastic handschoentjes en afgeleverd door okselzwetende en neusetende-55plus-inruilchauffeurs, die miljoenen bacterien krioelende massa gaat er vanzelfsprekend in als koek.
    Allemaal mogelijk gemaakt door de vet verdienende jonge generatie die graag slaven hebben die voor hen het werk doen, om aan hun omgeving te laten zien hoe goed ze het kunnen betalen.
  3. [verwijderd] 29 augustus 2018 08:48
    quote:

    beer56 schreef op 29 augustus 2018 08:44:

    hoi Royce hoe zit het nou met je berekeningen nog geen antwoord gehad
    en verder in de aex zit geen apple ,amazon,alphabet etc.Vergelijken 1 op 1 lijkt mij onzin
    maar wij hebben;

    Shell 15 procent
    Unilever 14.5 procent
    ING 11.3 procent
    ASML 12 procent

    deze bepalen dus dik 50% van de beweging van de aex... tja...
  4. Henk Snaph 29 augustus 2018 08:54
    quote:

    hugo2703 schreef op 29 augustus 2018 08:48:

    [...]

    maar wij hebben;

    Shell 15 procent
    Unilever 14.5 procent
    ING 11.3 procent
    ASML 12 procent

    deze bepalen dus dik 50% van de beweging van de aex... tja...
    En als men vindt dat deze weer genoeg gestegen zijn staan plotseling , Altice, KPN, Aegon en Arcelor weer boven aan het rijtje stijgers.
  5. [verwijderd] 29 augustus 2018 09:14
    quote:

    JoostVLS schreef op 29 augustus 2018 09:06:

    [...]

    Da's balen Opa !
    Geen camerabeelden neem ik aan (van jou, buren of straatbeeld?)
    Nee Joost, was op fietsvakantie zijn gebeld door de buren.
    Het barst hier aan de grens ook van Roemenen en Bulgaren , die regelmatig de ijzer opkopers hier bezoeken.
    Politie doet ook niet de moeite om te komen kijken.
  6. knax63 29 augustus 2018 09:15
    Ja, jullie argumenten kloppen wel maar Roy doet TA analyse en kijkt niet wat er in de wereld gebeurt. Op de top kijkt hij altijd verder in de richting die hij kijkt. Op bodems trouwens ook. Dat is een min punt bij TA analyse. De meeste Day Traders kijken naar de markt op hele korte termijn. Dat is het grote verschil. En daarmee het verschil van handelen.
    Wees er maar blij mee want hij koopt de calls, die de anderen schrijven. Anders is er geen kopende en verkopende partij.

    Succes allemaal.
  7. forum rang 4 Call me Put 29 augustus 2018 09:30
    quote:

    opa schreef op 29 augustus 2018 09:14:

    [...]

    Nee Joost, was op fietsvakantie zijn gebeld door de buren.
    Het barst hier aan de grens ook van Roemenen en Bulgaren , die regelmatig de ijzer opkopers hier bezoeken.
    Politie doet ook niet de moeite om te komen kijken.
    Nee de politie heeft het te druk met wildplassers en automobiliste die 53 km p/u rijden.
    Gewoon claimen bij je opstal verzekering, onder €1000 komt er geen expert kijken.
172 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links