Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vopak herstelt sterk richting de weerstand 43,11.

Richting:Zijwaarts
Trendwijziging:+
Slotkoers:42,45
Steun:36,98
Weerstand:43,11
Steun 2:33,37
Weerstand 2:44,58

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • Vopak kruipt weer boven de laatste koersbodem, waarmee de eerdere neerwaartse doorbraak wordt geneutraliseerd. Dat de koers terugkeert binnen de voormalige neutrale trend, geeft aan dat het aanbod boven de markt afneemt. De weerstand bevindt zich rond 43,11 (gevormd op 5 juni). De steun ligt rond 36,98 (bodem van 5 maart). Na een uitbraak boven weerstand 43,11 wordt 44,58 het volgende opwaartse koersdoel.


 • De money flow is positief en geeft aan dat er nieuw geld in de markt komt.


 • De MACD verzwakt op korte termijn wat (daalt, maar beweegt nog boven 0).


 • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) is een technische indicator die de kracht van de laatste koersstijgingen vergelijkt met die van de laatste koersdalingen. Hiermee kunnen overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities gevonden worden. Waarden tussen 30 en 70 betekenen neutraal. Het gaat bij de RSI vooral om divergenties (afwijkingen) tussen het koersverloop en de indicator zelf. Deze situatie treedt op indien de koers nog hogere toppen vormt, terwijl de RSI lagere toppen begint te vormen. Dat zijn vaak signalen van een nakende trendverandering.


 • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde waarde (rode doorlopende lijn) noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie.


 • De omhoog gerichte relatieve sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft sterkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. Er is sprake van 'outperformance'.


Gerelateerd

Vopak Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 21 okt Legrand beweegt in een matig sti...
 2. 21 okt Legrand beweegt in een matig sti...
 3. 21 okt De MSCI World Real Estate Index ...

Gesponsorde links