Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: +330%

Liveblog: +330%

Update 16:45 uur: Langste bullmarket ooit?

Is dit wel zo? Ja, dat onbeminde klopt zeker. Is het alleen ook de langste?

Het is maar vooral hoe u rekent. Ik denk dat FD zich op Ivan baseert:

Ik heb de vervelende gewoonte alles te checken wat wordt beweerd. Anno nu is dat ouderwets, maar vooruit :-)

Reuters geeft alleen handelsdagen weer. Dat is niet zo erg, maar in 2011 zat nog een korte, venijnige bearmarket. Welgeteld één dag :-) Dus zeg maar of het een record is morgen.

Nog eentje. De term Campingrally is blijven hangen uit die gedenkwaardige eind jaren negentig beursjaren, maar er gebeurde toen nog veel meer #gloeiendegloeiendegloeiende Ook hier geldt of u strikt genomen van bullmarket 1990-2000 kan spreken. Regelmatig wordt zelfs van 1982-2000 gesproken. 

 


Update 16:30: Trump en Fed

Het is inderdaad een (goede?) gewoonte dat de Amerikaanse president zich niet met de rente bemoeit. Zo gaat het al sinds 1913, toen de Federal Reserve werd opgericht en de exclusieve zeggenschap kreeg over dollar, rente, inflatie en werkgelegenheid. Totdat Donald Trump president werd.

Tja, waarom zou hij niks van de Fed en haar rentebeleid mogen vinden? De centrale bankiers hoeven zich niets van hem aan te trekken. De wet is klip en klaar, de president heeft niets over hen te zeggen. En gelet op het rentepad dat de Fed uitrolt, neemt het stelsel de woorden van hem slechts ter kennisgeving aan.

Dat het gewoonte is geworden dat presidenten zich niet met Fed bemoeien, wil nog niet zeggen dat het niet kan of mag. Van mij mag ie. Vind het wel vermakelijk. Of zie ik een argument over het hoofd dat het echt niet kan? Ik hoor van u. 

 


Update 14:00 uur: BAM en VolkerWessels

Zit u ook te malen? . 

BAM schrijft donderdag extra af op die vermaledijde Zeesluis of geldwegsluis IJmuiden
BAM schrijft donderdag niet extra af op de vermaledijde Zeesluis of geldwegsluis IJmuiden

De beurs neigt vandaag naar antwoord B, als ik zowel de koers van BAM, als ook VolkerWessels zie stijgen op behoorlijk volume. Morgen heeft BAM H1-cijfers, waarin de op 3 juli gemelde afboeking van €30 miljoen in staat vermeld.

VolkerWessels moest op die dag €31,5 extra miljoen afboeken.

Beide bedrijven bouwen die gigantische sluis in IJmuiden van 500 bij 70 meter en 18 meter diep. Vooralsnog verdwijnt daar vooral de knaken van BAM en VolkerWessels zelf in, want het ding gaat pas in 2022 open. Dat is ruim twee jaar later dan gedacht en vorig jaar boekten beide al €100 miljoen ellendegeld af.

Alle andere activiteiten en cijfers van BAM ten spijt, dit is waar het vooral om gaat morgen bij de cijfers. Tot nu toe heeft BAM gesteld dat de nieuwe afschrijving géén impact heeft op de verwachte winst per aandeel dit jaar (analisten denken aan €0,43). Tel uw verlies uit als het morgen wel gebeurt.

Vive versa, wellicht zit er een mooie koerswinst in als blijkt dat BAM de boel in IJmuiden onder controle heeft. Uiteraard geldt hetzelfde voor VolkerWessels, dat morgen vast gaat meebewegen. Gezocht, maar niet gevonden: vooruitblikken op die cijfers. Daarom maar even zo, de schattingen uit Reuters.

Hier zijn ze voor BAM. Tja, ondanks de bouw- en vastgoed-boom in Nederland zie ik de omzet amper groeien. En die winst valt of staat met de IJmuidense Zeesluizen van deze wereld. Misschien ben ik een veel te grote bouwbeer, maar de volgende grote opdracht voor BAM is de Afsluitdijk. Moet ik doorgaan...?

VolkerWessels heeft  iets betere verwachtingcijfers, maar ook hier word ik niet vrolijk. Matige winst- en omzetcijfers gegeven de economie en flinterdunne marges. Iedere afschrijving hakt er meteen onderaan de streep in. Nou ja, in ieder geval maakt dit het liquide BAM tot een leuk handelsaandeel.

 


Update 09:25: ABN ASMI 

Eindelijk. Als ik het goed heb, is dit het eerste analistenadvies van deze week. Verhip, over maandje is het tien jaar Lehman Brothers, beste Deutsche Bank. Hoe is het zoal met jullie? KBW is aardig voor ABN Amro. 

  • ASMI: naar €52 van €60 - Deutsche Bank
  • ABN Amro: naar outperform van marketperform en naar €29,10 van € 25,20 - KBW

 


Update 08:50: Van crypto naar krap bij kas

Raak. Goed gespot. Hier past maar één quote bij en dat is meteen het grootste beurscliché ooit. Maar iedere keer weer. Sir John Templeton dus:

The four most expensive words in the English language are: this time it's different.

Briljant naschrift. Ik weet nog dat ik eind 2017 de jaarscores opmaakte en zag hoe goed aandelen het hadden gedaan, bijna +20% ofzo. Goh, dat doe ik in een dag, zei een crypto-collega. Ik zal hem straks weer es vrsgen.

 


Update 08:30: Huizen +9%

Iedere keer blijkt het nog weer hoger te kunnen. CBS en Kadaster hebben cijfers  over juli. Het kan toch bijna niet anders dat in ieder geval over een jaar, als de ECB de rente gaat verhogen, er eens een einde komt aan de stijging? Wellicht is dat meteen de reden. Omdat niemand het meer mogelijk acht.

Laat ik Datstream nog even bulderen en eigenlijk is het idioot dat deze data niet verder terug gaat.

ABN Amro duidt:

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 augustus 2018 21:34
    quote:

    silverwheaton schreef op 21 augustus 2018 18:50:

    Nooit gezien aantal ‘earnings beats’ dit cijferseizoen. Kwestie van weinig tijd voor de AEX de 600 aandoet. Vreemd dat we er zolang over doen!
    170 stapjes,correcties, 34x5, als in eerste grafiek, zijn er nodig om AEX 600 te hebben, tel de al aanwezige!..
    Tijd speelt geen rol. Dat ben je alleen wel kwijt met dit tellen, dat dan weer wel….
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links