Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: ABN, Ahold, Tesla (en Tom2)

Liveblog: ABN, Ahold, Tesla (en Tom2)

Update 17:30 uur: Nog één keer Tesla

Omdat het vandaag overal, behalve over de fundamentals ging:

Zoek de verschillen!

Mocht u mijn mening willen weten:

 


Update 16:55 uur: Vopak, Tom2, Aalberts, Signify en OCI

Paar fondsen die mij opvallen. Eerst feliciteer ik alweer Wolters Kluwer met een all time high. Het fonds wordt wel duur: u betaalt 22 keer de verwachte bescheiden single digit winst en ook omzet. Het dividendrendement is ook maar 1,8%.

Vopak heeft momentum, dagelijks staat het fonds bij de stijgers van de dag. Technisch zit er misschien nog wel een paar euro rek op. 

Signify lijkt een bodempje te hebben gezet, maar nu. Weerstand in zicht, fronsen de technische wenkbrauwen?

Lijkt Wolters Kluwer wel. Tegen 17 keer de verwachte single digit groei van winst en omzet kan u Aalberts afhalen op de beurs tegen 1,7% dividendrendement. U doet het alleen niet. Dit is zo'n beetje een bearmarket.

Gefeliciteerd Tomtommers, €9 op het bord:

Tot slot OCI, dat zet een zoveel jaars top neer.

De Beter Bed grafiek laat ik maar een keertje zitten.

 


Update 16:25 uur: Air France-KLM goes Canada

Een Canadees? Er staat niet bij of hij al dan niet Franstalig is. Schrap de vluchten naar Saudi-Arabië maar vast als het zo is. U vraagt u af misschien af, waarom het bedrijf niet gewoon KLM-directeur Pieter Elbers aanstelt. Uit dit ANP-bericht:

Ook de Nederlandse KLM-topman Pieter Elbers wordt gelinkt aan de functie, maar Franse vakbonden zagen zijn kandidatuur niet zitten uit angst voor de Franse belangen die zouden ondersneeuwen bij de Nederlandse.

Zucht. Dat u het weer even weet dat u in bedrijf belegt of handelt, waar politiek en poppetjes te vaak belangrijker factoren zijn feiten en cijfers. .  

Ben Smith? Wellicht kan Air France-KLM beter de nummer 14 van de vrijwel onverslaanbare Nieuw-Zeelandse All Blacks inhuren, want zoveel kracht, snelheid, trucs, atletisch vermogen en spelinzicht heeft een Air France KLM CEO nodig.   

 


Update 15:50 uur: Oh, bitcoin

De koersuitslagen zijn gruwelijk. Weer is een crypto ETF niet langs de jury gekomen. De reden wordt me niet duidelijk, maar een tracker op een ongereguleerde markt lijkt me vrijwel onmogelijk gezien alle verplichtingen. Van Eck is trouwens ook de nieuwe eigenaar van Think! 

Slik...

Iemand? Ik heb geen zin meer hier nog grapjes over te maken. Te veel argelozen die hier hun geld verliezen zonder dat ze weten wat ze doen en intussen aan alle kanten worden belazerd, bestolen en leeg getrokken. Leve de gereguleerde markten.

 


Update 13:50 uur: Ahold Delhaize... en Twitter?!

Kijk, zwaai nog even één keer naaar de inmiddels met pensioen zijnde ex-CEO Dick Boer, die hier op 9 mei nog fier de Q1's van dit jaar presenteerde. Op Twitter, zoals u ziet.

Vandaag geen tweet van de Q2's met nieuwe CEO Frans Muller. Bewijs, de timeline van het officiële Ahold Delhaize kanaal. Inmiddels doe ik navraag in Zaandam. Eens zien of ik een mogelijk antwoord nog tijdens beursuren... Nee, niets is meer hetzelfde na gisteren :-) 

Genoeg flauwekul, de Q2's van vandaag zijn een beetje vlak. We hebben er net even meer van verwacht met z'n allen. Met name de VS is een zorgenkindje. De prijzenoorlog daar kost een hoop geld en Ahold Delhaize is online daar in feite vrijwel afwezig.

Wat dat betreft moet u dit als een tussenrapportage zien tussen de vertrekkende CEO en de nieuwe, die dit najaar een nieuwe strategie moet presenteren. Crux daarvoor lijkt me hoe het concern zich online (in de VS)  denkt te ontwikkelen en aan de deur wil bezorgen.

Dat Ahold Delhaize weet hoe je supermarkten te runnen is evident. Dat bewijzen weer de prima Albert Heijn cijfers, de snelle aanpak van de problemen bij Delhaize en de likkebaardende vrije kasstroom. Daar wordt onder meer de eigen aandeleninkoop mee betaald.

Zeker tot het uitrollen van de nieuwe strategie is dit misschien een relatieve put onder de koers.  

  


Update 13:20 uur: Nijvere retailbank ABN Amro

Was het niet Wilco Jiskoot die alweer bijna twintig jaar geleden de zakenbank moest opzetten binnen ABN Amro? Alleen de remsporen van de Ferrari's in de parkeergarage van de voor veel geld ingehuurde buitenlandse zakenbankiers herinneren daar nog aan.

Niettemin gaf ook ABN Amro 2.0, ofwel de meubelen die onze overheid najaar 2008 redde uit de boedel van het failliete Forts, de ambitie van zakenbankieren niet op. Hoe schijf je trouwens met z'n drieën één artikel Martine, maar dat hoor ik nog wel eens van je.    

Vandaag maakt het beursgenoteerde, ofwel ABN Amro 3.0, bekend 250 banen te schrappen - dat moet €80 miljoen opleveren - binnen de zakenbank. Ze stelt wel dat dit een van de kernactiveiten blijft. Het zal. ABN Amro is een gewone Nederlandse retail bank, toch? Niks meer, niks minder.

En daar is niets mis mee en dat doet ze ook goed, getuige de Q2's van vandaag. Bankieren is altijd (hoog)risico, maar degelijk, veiliger en voorzichtiger dan ABN Amro treft u in ieder geval in de EU bijna niet aan. Vrijwel tien jaar na Lehman Brothers is dat al heel wat.  

Kijk bijvoorbeeld naar Deutsche Bank dat nog altijd geen benul heeft wat ze aan het doen is en wat er op de balans staat, Commerzbank dat nog maar eens nog meer tijd vraagt en zelfs RBS dat tien jaar na dato en heel veel ellende eindelijk weer eens een dividendje kan betalen.

Wat dat betreft de compli's voor de Staat der Nederlanden en onze banken. Zeuren over wat er niet deugd en dat de nog altijd niet geringe ego's binnen ABN Amro niet kunnen verkroppen dat ze gewoon geen internationale zakenbank zijn, doen we dan wel weer een andere keer.      

 


Update 09:20 uur: Tesla en de SEC

U wordt horendol van alles en iedereen die zich met Tesla bemoeit. Er is eigenlijk nog maar één club die er toe doet: de Amerikaanse beurstoezichthouder, ofwel SEC (Securities and Exchange Commission). En er is jurisprudentie.

CEO Reed Hastings van Netflix zat zes jaar geleden gezellig, losjes en vrijblijvend over zijn eigen aandeel te Facebooken en... hij kwam met de schrik weg. De SEC liet het bij een waarschuwing en schreef toen dit rapport.

Daar vis ik deze tekst uit, die is zowel klip en klaar als vaag en onduidelijk tegelijk. Lijkt de AFM wel. 

Daar kan ik dit nog aan toevoegen, hier vindt u de link:

Afwachten maar. In ieder geval is Elon met zijn tweet op papier een slordige $850 miljoen rijker geworden door de 11% koersstijging Tesla. Intussen heeft FT ook nog een paar vraagjes aan Elon:

 


Update 09:10 uur: Advies

  • Ahold Delhaize: naar €24 van €22 - KBC
  • Galapagos: naar €120 van €110 - Citigroup
  • GrandVision: naar buy van hold - HSBC
  • PostNL: naar €2,90 van €3,10 - HSBC
  • Amsterdam Commodities: verhoogd naar hold - Kepler Cheuvreux
  • Coca Cola EP: naar $34 van $32 (ngative) - Susquehanna


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
löngterm
0
quote:

simidoc schreef op 8 aug 2018 om 09:40:


Musk is een oplichter.Daarmee is alles gezegd.


Lastig he zo'n short positie in deze tijden ;)
(heb zelf geen positie)
gbakl
0
leedvermaak met shorters ligt voor de hand, maar ook kopers
tegen hoge opgejaagde koersen kunnen nu de dupe zijn.
afwachten maar.
theo1
0
Musk is een ontzettende eikel, maar dat is niet verboden en hij bouwt wel degelijk auto's. Er rijden echte Tesla's rond en die doen het gewoon. Dus alleen maar een oplichter is hij ook weer niet.
fausto1
1
Hij doet steeds uitspraken die hij niet kan waarmaken. Zoals over productieaantallen, prijs van model 3 35000. Ik zie deze laatste uitspraken zo: Hij wil best graag Tesla van de beurs halen. Echter het bedrag om alle aandeelhouders 420 dollar te betalen heeft hij natuurlijk niet. Hij hoopt dat ze instemmen met van de beurs halen en gewoon meegaan.
geobeo
1
quote:

fausto1 schreef op 8 aug 2018 om 11:09:


Hij doet steeds uitspraken die hij niet kan waarmaken. Zoals over productieaantallen, prijs van model 3 35000. Ik zie deze laatste uitspraken zo: Hij wil best graag Tesla van de beurs halen. Echter het bedrag om alle aandeelhouders 420 dollar te betalen heeft hij natuurlijk niet. Hij hoopt dat ze instemmen met van de beurs halen en gewoon meegaan.


Verveld he short zitten en verkeerde inschattingen maken?

Hij heeft nooit beloofd de productie aantallen te halen (daarvoor is het een prognose), hij heeft ook nooit nooit beloofd de planning te halen (daarvoor is het een planning).

Alle BELOFTES die hij doet zijn voor alsnog gewoon uitgekomen. En toch blijven mensen (met weinig verstand van natuurkunde) roepen dat hij een oplichter is en dat al zijn plannen gedoemd zijn te falen. Mensen met 0 technisch inzicht, roepen dat al zijn nieuwe technologie onmogelijk gaat werken. Massaal vergetende dat technologie evolueert en vooruit gaat.

Ik heb nog nooit 1 overtuigend argument kunnen lezen over waarom hij een oplichter zou zijn. Niet 1. Het zijn gewoon een stel shorters die hun eigen verlies en hun eigen verkeerde inschatting niet weten te verwerken. Wat dat betreft snap ik volledig dat hij Tesla van de beurs wil halen: alle onterechte negatieve publiciteit en negatieve energie van domme handelaren en domme journalisten is dan in 1 klap weg. Tesla wordt al sinds jaar en dag afgezeken (door shorters, analisten en journalisten), omdat het bedrijf het te goed doet. Het moet niet gekker worden. Analisten zijn analisten, omdat ze niet goed genoeg kunnen handelen. Laten we dat niet vergeten.

Hij heeft dat bedrag om o.a. mij voor 420 USD uit te kopen gewoon wel; het staat zelfs in zijn Tweet "funding secured". Maar er staat ook CONSIDERING. Dus het is nog geen gegeven.

Disclaimer: ik zit long vanaf 280 (de laatste dip).

HelVan you name it
0
Ach niet alles is te betrekken op alle bedrijven, de SEC gaat, en kan, niet de jurisprudentie van/voor/over de éen gebruiken bij/voor de ander!.. Maar er zal eerst iemand aan de bel moeten trekken wil een onderzoek in werking worden gesteld, is dat überhaupt al wel gebeurt?.. Zo niet, kun jij proberen het aanhangig te maken, maar ga sowieso op zoek naar regeltjes die overtreden zijn, sta op z'n minst sterk, loop niet te zwaaien met papier wat er niet toe doet…

Als je sensatie wilt kun je het ook gewoon opzoeken!, uitgelezen kans nu met zo'n wereldsbedrijf..


fausto1
0
"Hij heeft nooit beloofd de productie aantallen te halen (daarvoor is het een prognose), hij heeft ook nooit nooit beloofd de planning te halen (daarvoor is het een planning). "

Dat zeg ik ook niet. Het zijn geen beloftes maar wel prognoses. En die prognoses zijn altijd veel te optimistisch. Je zou van een serieus bedrijf verwachten dat ze serieuze prognoses maken maar dat is hier dus niet zo. Zijn bewering "funding secured" trek ik in twijfel. Ik vind dat als je zulke koersgevoelige informatie naar buiten brengt, je ook moet laten zien wie garant staan voor de funding. Considering: hij overweegt Tesla van de beurs te halen. Daar kan je dus alle kanten mee op.
Stiefan
0
Zijn wel goed bezig hier bij IEX om iedereen op premium aan te sturen he? Ik zie nu in het rijtje meer premium (5) dan "gratis" (4) blogposts staan.
ReadArt
1
quote:

Stiefan schreef op 8 aug 2018 om 13:15:


Zijn wel goed bezig hier bij IEX om iedereen op premium aan te sturen he? Ik zie nu in het rijtje meer premium (5) dan "gratis" (4) blogposts staan.

Ik ben blij dat ze inderdaad dingen leveren voor het geld wat ik ervoor betaal. Aantal gratis artikelen is voor mijn gevoel niet afgenomen, maar premium content neemt inderdaad wel steeds toe. Ben er zelf erg tevreden over.
geobeo
1
quote:

fausto1 schreef op 8 aug 2018 om 12:51:


"Hij heeft nooit beloofd de productie aantallen te halen (daarvoor is het een prognose), hij heeft ook nooit nooit beloofd de planning te halen (daarvoor is het een planning). "

Dat zeg ik ook niet. Het zijn geen beloftes maar wel prognoses. En die prognoses zijn altijd veel te optimistisch. Je zou van een serieus bedrijf verwachten dat ze serieuze prognoses maken maar dat is hier dus niet zo. Zijn bewering "funding secured" trek ik in twijfel. Ik vind dat als je zulke koersgevoelige informatie naar buiten brengt, je ook moet laten zien wie garant staan voor de funding. Considering: hij overweegt Tesla van de beurs te halen. Daar kan je dus alle kanten mee op.


Klopt. Daar kun je alle kanten mee op. Dus wat is het probleem?
Ros87
0
elschenk
0
Dit (voor alle duidelijkheid nogmaals hieronder) schrijft Arend Jan Kamp vandaag in bovenstaande column. Hoe zit dat nu eigenlijk via IEX BITCOIN, met zijn Bitcoinplatform en zijn reclames dit vooral te doen, heb ik geld gestoken in de Bitcoin, en datzelfde IEX komt met nu zo'n verhaal over de stakkers die er zijn ingestonken:

'Iemand? Ik heb geen zin meer hier nog grapjes over te maken. Te veel argelozen die hier hun geld verliezen zonder dat ze weten wat ze doen en intussen aan alle kanten worden belazerd, bestolen en leeg getrokken. Leve de gereguleerde markten.'
Teleurstelling
0
Nu Ahold weer met een upgrade van KBC naar € 24 !!!!!!
Gaat nu iedereen weer kopen????? Berenberg met zijn downgrade heeft onze losers wel tot verkopen aangezet. Wie het weet mag het zeggen, maar niet gelijk zeiken hè, het is alleen maar een vraag.
HelVan you name it
0
quote:

Teleurstelling schreef op 8 aug 2018 om 18:32:


Nu Ahold weer met een upgrade van KBC naar € 24 !!!!!!
Gaat nu iedereen weer kopen????? Berenberg met zijn downgrade heeft onze losers wel tot verkopen aangezet. Wie het weet mag het zeggen, maar niet gelijk zeiken hè, het is alleen maar een vraag.

Dat ligt 'm aan de waardeloze fundamentele analyses, zijn meestal nooit éenduidig, de éen denkt dit, de ander ziet dat, ze zijn nooit allen gelijk.. Wat een methode, ja, zeg nou zelf...
Stiefan
0
quote:

elschenk schreef op 8 aug 2018 om 16:29:


Dit (voor alle duidelijkheid nogmaals hieronder) schrijft Arend Jan Kamp vandaag in bovenstaande column. Hoe zit dat nu eigenlijk via IEX BITCOIN, met zijn Bitcoinplatform en zijn reclames dit vooral te doen, heb ik geld gestoken in de Bitcoin, en datzelfde IEX komt met nu zo'n verhaal over de stakkers die er zijn ingestonken:

'Iemand? Ik heb geen zin meer hier nog grapjes over te maken. Te veel argelozen die hier hun geld verliezen zonder dat ze weten wat ze doen en intussen aan alle kanten worden belazerd, bestolen en leeg getrokken. Leve de gereguleerde markten.'


Ja die vind ik persoonlijk ook wel erg dubieus.
Houd deze IEX topics gewoon voor de geliefde "gereguleerde" markt, dat is waar ik voor kom op deze website. Dat geklaag en gehaat op crypto is nu wel klaar, we weten de mening nu wel.
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 17:15 Liveblog: Tom2, Prosus, ABN en B... 4
  2. 08:05 BeursVandaag: Winsten vs koersen 2
  3. 21 okt Liveblog: Takeaway, Kiadis, Fugr... 10

Gesponsorde links