Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

After Hours: Netflix

After Hours: Netflix

Welkom bij weer een nieuwe reeks After Hours op IEX, want het cijferseizoen is ook op Wall Street weer begonnen. Vanavond zijn er de Q2-cijfers van Neftlix, maar laten we eerst even vooruitblikken. Waar gaat het vanavond om en waar moeten we op letten?

  • De groei van het aantal abonnees. Bij voorgaande cijferrapportages was dit iedere keer een trigger voor een enorme koersstijging van het aandeel. Elke keer als ik er short in zat... Dus zo heb ik mijn lesje wel geleerd. Tegen de trend in de hardst stijgende aandelen shorten is een te dure hobby.
  • Winst- en omzetcijfers werd eigenlijk altijd wat minder op gelet, maar wie weet. De markt is de laatste maanden onrustiger dan in de twee jaar hiervoor. Dus misschien maken omzet en winst nu wel uit.

Cijfers

Dan over naar Q2-cijfers. De cijfers zelfs zijn niet verkeerd, maar omdat Netflix voorzichtig is over de outlook zakt de koers. Ook is het aantal nieuwe abonnees lager dan verwacht en dan krijg je dus dit effect.

Bespoke heeft nog wat cijfertjes:

Anthony Macaroni houdt het ook op het outlookverhaal wat de daling veroorzaakt:

Goed punt :-)

Heeft ook effect op de Nasdaq 100 future (-0,9%) zoals u kunt zien en ook de S&P future nu op -0,2%, dus impact heeft het zeker.


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Gerelateerd

Netflix

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Accuboor
0
Ach als je 168X EBITDA genoteerd staat mag je de estimates ook wel waar maken...

Tegelijk is het ook niet echt TV seizoen in de ontwikkelde wereld.
Daexter
0
Netflix is toonaangevend voor de rest van de markt. Veel te hoog gewaardeerd voor dit moment, of anders gezegd, de cijfers moeten wel perfect zijn, anders komt er een dergelijke koersreactie. We gaan dit over de hele linie vaker zien de komende tijd. Correctie kom er maar in!
Accuboor
0
Mwah... ze doen het nog steeds erg goed. En er is wel een verschil tussen Netflix en Amazon (150x ebitda) en techbedrijven als microsoft en Alphabet (18-20x ebitda).

Uiteindelijk zijn deze techbedrijven wel aan het bouwen aan een erg krachtige positie. Een musthave voor pensioenbeleggers met een horizon van 10 jaar plus.
Daexter
0
Zeker, geheel mee eens, ben zelf gefaseerd uitgestapt op Netflix tussen de 270 en 360 dollar. Heb al enige tijd kooporders staan rond diezelfde 270 dollar en zie het als reeele mogelijkheid dat die binnenkort geaccepteerd gaan worden.

Op de lange termijn, zie ik netflix nog wel naar dik boven de 500 dollar gaan en op de termijn die jij noemt misschien zelfs 1000, winner takes all
HelVan you name it
0
After Hours, dan zul je nabeurs ook even moeten afwachten!
Gelijk als dat je te snel met short op dit aandeel was ben je nu te snel met het after hours gebeuren…
Ongeduldig?, dat kun je niet gebruiken bij een aandelenbeurs hoor!..
Swarte Durk
0
De koers bedroeg aan het einde van de beursdag 400,48. De kosten van een straddle constructie op 400 met als expiratiedatum 20 juli, was aan het einde van de dag 34,10.

Nu staat de koers op 343,55 (verschil van 46,93). Ik ben benieuwd waar het morgen op opent.
Swarte Durk
0
Net even gekeken, Netflix premarket staat op: 349.60. Een verschil van 50,88. De straddle staat nu nog 16,78 in de winst.

(overigens heb ik deze straddle niet aangeschaft, veel te duur in aanschaf. Via mijn broker kan ik trouwens ook geen opties aanschaffen van Amerikaanse bedrijven)

quote:

Durk de baas yn it lizzende wurk schreef op 17 jul 2018 om 00:22:


Nu staat de koers op 343,55 (verschil van 46,93). Ik ben benieuwd waar het morgen op opent.

Sigh, dat hoofdrekenen van mij op de late avond is ook niet meer wat het was. Het verschil was 56,93.
AnalytischDenker
0
quote:

Accuboor schreef op 16 jul 2018 om 23:41:


Mwah... ze doen het nog steeds erg goed. En er is wel een verschil tussen Netflix en Amazon (150x ebitda) en techbedrijven als microsoft en Alphabet (18-20x ebitda).

Uiteindelijk zijn deze techbedrijven wel aan het bouwen aan een erg krachtige positie. Een musthave voor pensioenbeleggers met een horizon van 10 jaar plus.


Ik vind dat er wel wat meer realisme mag komen in de waarderingen van bijvoorbeeld Amazon, Netflix, Adyen, Takeaway.com

Onvergelijkbare bedrijven (zowel qua omvang als business), maar alle vier met idioot hoge multiples die gebaseerd zijn op de belofte van een steile groeicurve. Wat mij betreft een techbubbel
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte va...

Meer over Nick Bakker

Recente columns van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gesponsorde links