Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Slot: Herstel

Slot: Herstel

Eerst de felicitaties:

Daar staat tegenover dat VolkerWessels op de laagste stand sinds de beursgang staat. Niettemin een lekker beursdagje, zoals u ziet. Het begon voorzichtig, maar na goed Navo nieuws zat de swing er in. Weet u meteen hoeveel het waard is, want met markt en economische fundamentals heeft dit niks te maken.

Dan er is ook nog Brexit. Ik pik maar veilig een Nu.nl linkje, want ik weet al lang niet meer hoe zit. De FTSE 100 daalt wat, net als het pond en de Britse tienjaars zakt twee basispuntjes. Dat is wel eens gekker geweest in dit dossier.

Over die Navo gesproken, de Europese defensie-aandelen doe het prima. Zo zie ik BAE Systems, Rheinmetall en Thales procenten stijgen, maar daalt Leonardo (Finmeccanica) weer. En zo komen we bij het brede marktoverzicht uit.

 • Alleen maar groene vinkjes, alle Europese kleuren groen, maar wel met een nul voor de komma
 • Wall Street draait ook lekker, met technologie weer in de hoofdrol. Toch opvallend, want Broadcom staat -15% (!) op die overname van CA Technologies voor $19 miljard
 • De AEX VIX Index (volatiliteit) wordt met 10% het bos in gestuurd
 • De dollar zwalkt weer door haar eigen grafiek, maar beweegt per saldo vlak net onder 1,17
 • Goud stijgt wat en bitcoin krijgt weer 3% slaag.
 • De rentes zitten naar de Tour de France te kijken, zo te zien:

Beursplein 5

De adviezen van vandaag verklaren al een paar koersuitschieters op het Damrak:

 • Wolters Kluwer: naar €46 van €43 - Deutsche Bank
 • RELX: naar €21 van €20 - Deutsche Bank
 • Van Lanschot Kempen: naar €27,70 van €29 - UBS
 • Fagron: buy en €17 - Kepler Cheuvreux

Door de bank genomen stijgen vooral de commodity-aandelen hard, chippers, cyclische en moeilijke fondsen. Er zijn maar een paar namen die echt opvallen?

 • ASR? Ik weet het niet
 • Wessanen ligt slecht op hoge omzet. Waarom? Dit IEX advies is pas van 16:25 uur:
 • Oei, Beter Bed?.
 • Tot slot de banken nog, weer beroerd. ABN Amro doet 6,7% dividendrendement en ING 5,4%. Dat duidt er op dat de markt twijfels heeft. Teruglopende economie, handelsoorlog, kwakkelende emerging markets, yield curves, euroscepsis, zeg het maar.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Teleurstelling
0
Niks over de ups en downs van Mittal?
Zou er eens een aardige analyse op los later, maar dan wel gefundeerd ....
Brievenbus
0
De AEX-index sloot met een winst van 0,7 procent op 557,02 punten. De MidKap won 0,5 procent, tot 773,20 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 1 procent.
Goodvibes
1
Ik ben enorm blij met IEX. Prachtige site, goede info, toffe app, mooie fora. Dank voor alles wat jullie doen! Wel een kleine opmerking: er zitten altijd zoveel spelfouten in de teksten. Een idee daar eens iets aan te doen? Mocht ik kunnen helpen... laat maar weten!
100%Marc
0
Ben nog steeds van mening dat we hard door gaan stijgen. Macrocijfers zijn ijzersterk en ik denk dat handelsoorlog van korte duur zal zijn.
Swarte Durk
0
quote:

Goodvibes schreef op 12 jul 2018 om 18:36:


Ik ben enorm blij met IEX. Prachtige site, goede info, toffe app, mooie fora. Dank voor alles wat jullie doen! Wel een kleine opmerking: er zitten altijd zoveel spelfouten in de teksten. Een idee daar eens iets aan te doen? Mocht ik kunnen helpen... laat maar weten!


Ik ben enorm blij met IEX. Dit is een prachtige site, goede info, toffe app, mooi forum. Dank voor alles wat jullie doen! Wel een kleine opmerking: er zitten altijd zoveel spelfouten in de teksten. Is het een idee om daar eens iets aan te doen? Mocht ik kunnen helpen, laat maar weten!
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 15 feb Liveblog: Tegenvallende industri... 14
 2. 15 feb BeursVandaag: Nog meer cijfers 2
 3. 14 feb Slot: Wat. Een. Dag! 8
Gesponsorde links