Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beter Bed en andere turnarounds

Beter Bed en andere turnarounds

Dit is de meest cruciale passage (geen link) uit het ABN Amro rapport Beter Bed vandaag. De bank denkt dat het bedrijf het Duitse hoofdpijndossier (Matratzen Concord) gaat afsluiten.

Levers to pull to improve sales/store in Germany are the development of online, the introduction of a one-fits-all alternative, and the further rollout of box springs in Germany.

Also, we deem a store portfolio overhaul as likely, and we believe Beter Bed should be able to handle this operationally and financially.

Management, including the new CEO, is adequately skilled to pull this off, in our view. Investors should be aware that the group’s 1H18 results are not likely to be anything to cheer about though, in our view.

Het advies van ABN Amro, naar buy van hold en naar €13 van €10 blijft niet onopgemerkt. Intussen is alles al gezegd en geschreven over deze advieswijziging. Nico heeft ook al een update:

Beter Best Bed

Hier ziet u hoe Beter Bed van de bodem gisteren op €6,06 opveerde naar vooralsnog top €7,14 vandaag. Dat is +17,8% in 24 uur, er gaan hele beursjaren voorbij dat u minder maakt. En dat is ook precies wat fel of gestaag toppende of bodemde fondsen zo onweerstaanbaar verleidelijk maakt.

De grootste koerswinsten zijn te maken bij zulke draaien. Beter Bed bewijst het vandaag. We noemden het fonds ook bijna iedere dag wel in onze fondsenrondjes en slotcalls, wanneer bodemt Beter Bed nou eens? Misschien hebben we die nu inderdaad op €6,06 gezien, maar het kan altijd dát alsnog...

Nog even over deze grafiek, ik hoor u al hardop denken bij die snelle opgang gisteren op hoog volume na die vinnige openingsdaling: voorkennis! Tja. Wat zal ik zeggen? Misschien werpt de AFM hier wel een blik op, dan horen we het wel. Of niet. Steek hier gewoon geen tijd en energie in. U schiet er niks mis op.


Lijstjes

Behalve Beter Bed noemen we ook regelmatig in onze vaste rubrieken de dit jaar slecht presterende fondsen als Signify en Boskalis als mogelijke bodemkandidaten. Daarbij letten we vooral op volumes. Misschien is het leuk dit eens systematischer aan te pakken met het H1-cijferseizoen in aantocht.

Zijn er meer Damrak-aandelen die skyhigh of ultra low staan en zo potentiële koers turnaround kandidaten zijn? Ik houd van simple & stupid. Niks fundamenteel of technisch, ik kijk waar onze AEX, AMX en AScX-aandelen zich in hun 52 weeks range bevinden. Hoe dicht zitten ze van top of bodem af?

Ik doe het dus ietsje anders dan in mijn vooruitblik van afgelopen zondag, waarin ik de omzet- en winstverwachtingen gaf van de snelste stijgers en hardste dalers dit jaar.

  • Philips
  • ASML
  • Signify
  • Besi
  • Flow Traders
  • Fugro
  • Basic-Fit
  • Air France-KLM
  • Inderdaad, Beter Bed ook

Net als zondag zeg ik niet dat u ze moet kopen of verkopen. Let your profits run is namelijk ook nog een beleggingswijsheid. Niettemin kan het geen kwaad zeker bij fondsen met issues die laag staan (hoog komt dan minder vaak voor) zo vlak voor de Q2-cijfers te kijken waarom en waarvoor u er ook alweer in zit.      

AEX

Maestro, nu de tabellen graag! In de AEX ontwaar ik liefst zes fondsen die dicht onder hun top of dicht bij hun bodem van het afgelopen jaar staan.

Toppers

  • Ahold Delhaize
  • Philips
  • Wolters Kluwer

 Floppers

  • ABN Amro
  • ING
  • Signify

AMX

Jeetje, misschien is de AMX zelf wel een idee! Zelf beleg ik al maandelijks in een AEX tracker en misschien is dit wel een mooi moment om dat ook in de Midkap Index te doen. Wat is dit toch een leuke, spannende en fantasierijke index. Er staan meer fondsen dicht bij top of bodem dan niet.

Ik zie ook dat het goed is dat ik echt data laat draaien in plaats van lukraak op mijn gevoel af te gaan, want ze zijn er wel erger dan Boskalis. En niet een paar ook. Merk ook op hoe hard IMCD gaat. Imtech ging verloren, maar deze Internatio-Müller afsplitsing is ook beursparel aan het worden. 

AScX

In de AScX is het beeld veel rustiger. Accell, Beter Bed, Lucas Bols (NIBC telt niet, want te kort genoteerd nog), VolkerWessels staan redelijk dicht bij hun bodem en Fagron is eigenlijk het enige fonds dat hoog staat.

Nogmaals, dit stukje is geen beleggingsadvies. Natuurlijk kunt u al die afgetakelde fondsen kopen en die opgefokte aandelen verkopen. Er zit er dan vast wel eentje tussen die een koersklapper gaat maken op cijfers, outlook of verrassend analistenadvies, zoals vandaag bij Beter Bed door ABN Amro.    

Misschien hebt u een of meer al in portefeuille en dan is het altijd het beste om u zelf zo eerlijk mogelijk antwoord te geven op deze vraag: als ik dit aandeel niet had, zou ik het dan op de huidige koers kopen (of verkopen)? Het maakt dan niet eens uit of het om technische of fundamentele redenen is.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 11 juli 2018 19:58
    "Nog even over deze grafiek, ik hoor u al hardop denken bij die snelle opgang gisteren op hoog volume na die vinnige openingsdaling: voorkennis! Tja. Wat zal ik zeggen? Misschien werpt de AFM hier wel een blik op, dan horen we het wel. Of niet. Steek hier gewoon geen tijd en energie in. U schiet er niks mis op."

    Voorkennis daar kan geen sprake van zijn, want het is maar een advies van een bank. Maar het mag duidelijk zijn dat gisteren het moment was om optimaal gebruik te maken van het effect dat het advies zou gaan hebben. En daar is gebruik van gemaakt..

    Over het advies zelf: een koersdoel verhoging van 10 naar 13 met een uitsluitend negatieve nieuwsstroom dit jaar, op basis van wishful thinking en de aanname van een forse toekomstige waardering van het aandeel. Dat is nogal overdreven en ik denk dat het rapport het doel had om geld op te leveren voor een selecte groep. Dat zal wel gelukt zijn. Zo werkt het. En daarom zijn voor kleine beleggers index-fondsen een goed idee, om te voorkomen dat die winst uit hun zak komt.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Onderwerpen:

Gerelateerde instrumenten

  1. 15,615
    0,00% 0,000
  2. Accell Group aug '22
    57,550
    0,00% 0,000
  3. 27,140
    0,00% 0,000
  4. 9,880
    0,00% 0,000
  5. ASML Holding 18 apr
    840,300
    0,00% 0,000
  6. Basic-Fit 18 apr
    20,800
    0,00% 0,000
  7. 138,550
    0,00% 0,000
  8. Fagron 18 apr
    17,700
    0,00% 0,000
  9. Flow Traders 18 apr
    19,590
    0,00% 0,000
  10. Fugro 18 apr
    24,180
    0,00% 0,000
  11. Lucas Bols 18 apr
    14,300
    0,00% 0,000
  12. SIGNIFY NV 18 apr
    28,480
    0,00% 0,000
  13. 141,400
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links