Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fugro en ArcelorMittal

Fugro en ArcelorMittal

De beurs beweegt tussen hoop en vrees maar blijft dankzij de defensieve waarden op een hoog niveau liggen. De inleidende beschietingen in de handelsoorlog tussen China en de VS zijn inmiddels van start gegaan en we gaan kijken hoe een en ander zich ontwikkelt. 

Als Europese bedrijven slim zijn gaan ze zich een beetje tussen de beide grootmachten in positioneren, want er valt op verschillende markten natuurlijk een vacuüm. 

Trump was hét thema op de Hollandse Aandelenavond van afgelopen woensdag (kijk hier het webinar terug) en het blijft opmerkelijk hoe één man de beurzen zo in haar greep kan houden. Ik vraag me af hoe we hier over pakweg tien, vijftien jaar op terugkijken. 

Cyclisch wordt afgestraft

Toch, de beurs is in ieder geval in beweging en ondanks dat de AEX er redelijk rustig bij ligt gebeurt er onderliggend van alles. Cyclische fondsen worden enorm afgestraft en de vraag is of dat terecht is. 

ArcelorMittal bijvoorbeeld komt op 1 augustus ongetwijfeld met prachtige cijfers maar verliest gewoon 20% aan beurswaarde. Lees hier onze mening bij IEX Premium daarover, we hebben het artikel opengezet voor iedereen. 

Fugro is ook zo'n aandeel. De oliemarkt is in rap tempo aan het verbeteren, maar een negatief rapport van een grote Nederlandse zakenbank snijdt zomaar 10% van de koers af.

Vaak is het een kwestie van andere aannames, zoals ook hier: de bankanalisten namen de schuld van de converteerbare obligaties mee in hun berekening en kwamen zodoende op een veel hogere schuldratio. Wie een hond wil slaan, kan altijd wel een stok vinden.

Geduld hebben

Zo zijn er veel aandelen waar op dit moment de meningen, getuige de koers, ernstig over verdeeld zijn. Denk daar niet te licht over, het zwakke sentiment bij de banken dit jaar is wederom een teken dat er best wel wat spanning in de markt zit. 

Geduld, en goed rondkijken, dat is de boodschap. Dit is een stockpickersmarkt. Wilt u weten naar welke aandelen we bij IEX Premium kijken, kijk dan gerust een maandje mee voor 1 cent. Zonder verplichtingen. 


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links