Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ECB rentebesluit: UNCH

ECB rentebesluit: UNCH

De ECB laat de rente zoals verwacht onveranderd op 0,00% en laat het opkoopprogramma tot december doorlopen met €15 miljard per maand in plaats van €30 miljard. Daarna stopt het opkoopprogramma.

Resumerend: de markt verwachtte wel dat het opkoopprogramma per 1 januari zou stoppen, maar er werd ook al op een renteverhoging gerekend en die komt pas een half jaar later. Hiermee zijn de koersbewegingen verklaard. Dalende euro en dalende rentes.

Hier het bekende spelertje met de persconferentie:

Het ECB Twitteraccount voor wie liever leest dan kijkt:

Deze pikken we er even uit. Het enige mandaat van de ECB: inflatie van rond de 2%:

Draghi over de politieke gebeurtenissen in Italië:

Grafiekje van de rentes van de ECB:

Bloomberg vat samen:

EUR/USD tikt even een cent weg in 5 minuten:

Dorinde merkt scherp op: 

De rentes zakken een paar basispuntjes:

Scherp opgemerkt van ING: 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Gerelateerd

ECB

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

rentebesluit

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
j@s
0
Voorlopig wordt er nog niks afgebouwd, zoals verwacht pas NA eind september.

quote "First, as regards non-standard monetary policy measures, the Governing Council will continue to make net purchases under the asset purchase programme (APP) at the current monthly pace of €30 billion until the end of September 2018. "
Prince Doji
0
Draghi zou moeten worden aangeklaagd............

We zitten gewoon de problemen van maffiose paelja bakkers,spaghettivreters en souvlakiknagers op te lossen.

Complete waanzin dit
Bonost
1
Wat er ook is beslist is dat men voorlopig de aflopende leningen weer aanvult, zodat netto hetzelfde bedrag wordt geïnvesteerd.
s1138421
0
quote:

Prince Doji schreef op 14 jun 2018 om 14:08:


Draghi zou moeten worden aangeklaagd............

We zitten gewoon de problemen van maffiose paelja bakkers,spaghettivreters en souvlakiknagers op te lossen.

Complete waanzin dit
Yep, en ondertussen zadelt door de lage hypotheekrente iedereen zich met een mega schuld op voor een 2 onder 1 kap! ongelovelijk wat er gebeurt.....snap Trump ook wel met zn importtarieven, dit valuta gemanipuleer is gewoon oneerlijke concurrentie
€Dam
0
Inmiddels worden er starterswoningen(tussenwoningen) a 8 bij 5, verkocht voor 300.000 euro. Ja, het is met deze rente prima betaalbaar, het is echter totaal absurd bedrag dat uiteindelijk wel afgelost moet worden en dus ook betaald. De economie draait op volle toeren, gaan we als het straks minder gaat de rente pas verhogen?
Bonost
0
Jullie begrijpen het niet hè. Je denkt toch niet dat de regeringen de bedragen zouden gaan betalen. Voor de onmacht in de zuidelijke, in onze ogen onwelwillende landen, wordt de rekening gewoon betaalt door de burgers. Zoals gewoonlijk, maar dan op een geleidelijke manier, i.p.v. in een grote klap. Dat kon niet worden verkocht zonder dat er opstanden ontstonden in de rijkere Noordelijke landen van Europa.
Maar als deze toestand te lang aanhoudt wordt de onrust telkens groter. Oftewel, de heren politici spelen met ons, maar balanceren wel op een gevaarlijke grens van scheuring. Hun tijd is m.i. nog maar beperkt.
s1138421
0
Draghi zn woorden.....we benadelen de spaarders absoluut niet, ze stoppen massaal geld in beter renderende alternatieven. Een compleet opgeblazen woningmarkt waardoor Jan Modaal niet meer kan kopen en elke maand EUR 1100 aan huur moet aftikken.
Nee, maar goed, liever veel huur betalen want op de bank levert het toch niets op ofzo..... het is compleet faalbeleid.....schuldsanering Italie moet er gewoon komen, iedereen die kan rekenen kan dat toch zien? kunnen we saneren, kan de rente omhoog, kan alles naar normaal
HelVan you name it
0
En nu denk je zeker dat het koek en ei is… Index grafieken wijzen uit dat het een tandje erger wordt dan 2008/2009.., en verwacht maar niet dat ECB in staat is die scherven netjes op te ruimen, al het geld is immers al op!..
specialist beleggingen
0
Vroeger hadden we Keynes, nu doen we het tegenovergestelde alleen op basis van hebzucht....de ballon gaat een keer klappen....
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: ECB, rentebesluit

Column door: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte va...

Meer over Nick Bakker

Recente columns van Nick Bakker

  1. 20 jul Liveblog: Trump en BAM 3
  2. 19 jul Liveblog: Microsoft 7
  3. 19 jul Slotcall: Shell en Unies 3

Gesponsorde links