Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Nasdaq breekt uit

TA: Nasdaq breekt uit

De Nasdaq blijft goed presteren. Onder aanvoering van de grote namen als Amazon, Apple en Netflix, weet de Amerikaanse technologiebeurs een nieuw all-time high op de borden te zetten.

Nasdaq Composite index

De Nasdaq index laat sinds begin 2016 een mooie stijgende trend zien. Hogere toppen en bodems wijzen op een aanhoudende vraag naar technologie-aandelen.

De afgelopen maanden hebben we een consolidatiefase gezien binnen de stijgende trend. De index bewoog sinds begin dit jaar per saldo meer zijwaarts, maar heeft de stijgende trend intact gelaten.

Na een test van het 200-daags gemiddelde is de Nasdaq index hard opgeveerd, waardoor de schade zeer beperkt is gebleven.

Op korte termijn zagen we de afgelopen maanden een meer neutraal koersverloop. Ondanks forse koersuitslagen bleef de index per saldo zijwaarts bewegen.

De afgelopen weken wist de index echter weer hogere koersbodems te vormen binnen de neutrale fase. Dit signaleerde de eerste technische verbetering.

Met de doorbraak boven de top van maart is het technische beeld verder opgeklaard. Het neutrale koersverloop is opwaarts afgerond en de lange termijn stijgende trend weer opgepakt.

De Nasdaq kan nu verder omhoog richting het berekend koersdoel van 8.000,00 punten. De eerste steun wacht rond 7.334,62 punten. Dat is de bodem van eind mei.

Grote namen

De stijging van de Nasdaq Composite index komt vooral op het conto van de grote namen uit de index. Zo zijn Amazon, Apple en Netflix de afgelopen weken ook opwaarts uitgebroken.

Amazon

Het technische plaatje van Amazon.com is verbeterd nu de voormalige weerstand is gebroken. De neutrale range is aan de bovenkant verlaten.

Hierdoor komt er opwaarts ruimte vrij richting de weerstand van 1.850,00 dollar (het berekend koersdoel).

Apple

Apple weet een consolidatie achter zich te laten. Met de uitbraak boven de voormalige weerstand is de oude uptrend hervat. De vorming van een nieuwe hogere koerspiek is positief.

Apple is in de correctie na de uitbraak opgevangen door de voormalige weerstand. Er is hiermee een geslaagde pullback uitgevoerd.

Hierdoor blijft het technische beeld positief en is ruimte vrijgekomen voor een stijging richting 200,00 dollar (het berekend koersdoel).

Netflix

Netflix heeft na een consolidatie de uptrend weten te hervatten. Nadat de laatste top is gebroken, is er ruimte vrijgekomen voor een verdere koersstijging richting de weerstand van 400,00 dollar (het berekend koersdoel).

We blijven positief zolang de steun van 322,43 dollar (de bodem van 15 mei) weet stand te houden.

AEX index

Tot slot nog even een korte blik op de Nederlandse beurs. De AEX-index heeft onlangs de correctieve fase afgebroken, maar het herstel lijkt wat te haperen.

Voorlopig verwachten we een voortzetting van het neutrale koersverloop tussen de steun van 548,57 punten en de weerstand van 572,81 punten.

Pas wanneer één van beide niveaus wordt gebroken, zal er een nieuwe richting worden gekozen.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  2. 16 apr ASML oogt wispelturig 101
  3. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74

Gerelateerd

Reacties

334 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Daexter 8 juni 2018 08:46
    Eindelijk een realistische analyse, geen fata morgana van aex 1000 punten maar inderdaad als de 572 opwaarts wordt doorbroken is er ruimte voor opwaarts potentieel. Echter de kans op eerst een correctie is al weken groter, want waar zou die stijging vandaan moeten komen? ING zit al tijden in een downtrend en verder hebben de meeste andere zwaargewichten recent een 1y, 3y en soms zelfs 5 y high neergezet en de macroeconomische situatie ziet er toch allemaal een tandje minder uit, kans op down lijkt me dus groter, down under 548 richting 505-515 daarna langzaam richting de 609
  2. forum rang 5 Goedekans 8 juni 2018 08:54
    Royce Tostrams praat over de verwachte hete brij heen met zijn
    zogenoemde Nasdaq uitbraak.
    Er komt ook een ommekeer in de Nasdaq, die gaat straks netjes meedoen.
    Langzaamaan draait de beurs wereldwijd naar negatiever en dat kan op korte termijn een behoorlijke daling worden ingezet.
    Mijn advies is dan ook puts in te slaan.
  3. Senior 1936 8 juni 2018 09:18
    quote:

    regenboog schreef op 8 juni 2018 08:54:

    Royce Tostrams praat over de verwachte hete brij heen met zijn
    zogenoemde Nasdaq uitbraak.
    Er komt ook een ommekeer in de Nasdaq, die gaat straks netjes meedoen.
    Langzaamaan draait de beurs wereldwijd naar negatiever en dat kan op korte termijn een behoorlijke daling worden ingezet.
    Mijn advies is dan ook puts in te slaan.
    zo ja, dan gaat dat Tostrams een fles wijn kosten ! Wie is dan ook al weer de gelukkige winnaar ?
  4. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 8 juni 2018 09:23
    Mooi stuk Fundbuster gisteren.

    Alleen dat over 'je huiswerk doen': je krijgt geen taak mee van de meester. De opdrachten liggen niet voor het oprapen. Wel worden er overal gratis cursussen en toelichtingen aangeboden waar je niets aan hebt.

    Dus je moet zowel je eigen leraar als leerling zijn. En zelf je prospectus schrijven.
334 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links