Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hollandse Aandelenavond: Nico Inberg

Hollandse Aandelenavond: Nico Inberg

Geheel volgens traditie organiseren BNP Paribas en IEX op 4 juli weer een van de meest geliefde beleggingsevents: de Hollandse Aandelenavond. Daar presenteren maar liefst zes topexperts hun favoriete aandelen van eigen bodem. 

De komende week blikken alle experts: Nico Bakker, Jim Tehupuring, Nico Inberg, Ralph Wessels, Royce Tostrams en Jos Versteeg, terug op hun aandelenkeuzes van vorig jaar. IEX' eigen Nico Inberg bijt het spits hieronder af. 

Inberg presenteerde vorig jaar onderstaande aandelen:

  • Eurocommercial Properties (35,15, +10% incl. dividend)
    "Vastgoed, vooral winkelvastgoed, ligt slecht op de beurs. Dat is soms terecht, soms niet. Het gaat om de houdbaarheid van de huren en ECP heeft laten zien dat de huurinkomsten nog steeds een stijgende lijn vertonen. Angst voor inflatie is overdreven: als inflatie de kop opsteekt zal de rente omhoog gaan maar ook de huren zijn over het algemeen aan inflatie gelinkt, zodat de huurinkomsten mee omhoog bewegen.
    De laatste tijd zien we wel wat meer interesse in de vastgoedaandelen. Dat de online verkopen steeds verder stijgen is een zekerheid, maar dat wil niet zeggen dat álle winkels straks gaan sluiten. Eurocommercial zit in regio's waar er schaarste aan winkelruimte is en dan heb je recht van bestaan."
  • TomTom (€8,62, -5%)
    "TomTom maakte een flinke dip door afgelopen jaar maar staat momenteel weer rond het niveau van vorig jaar. Er kwam wat overnamefantasie in toen Reuters gewag maakte van gesprekken die TomTom gehad zou hebben met een investment bank maar daar hebben we niks meer van gehoord. TomTom blijft een aantrekkelijke speler gezien hun technologie en ik heb er vertrouwen in dat het er de komende jaren wel uit zal komen."
  • Pharming (€0,331, +359%)
    "Ja, Pharming, wat kan ik daar nog over zeggen? Het ongeloof was groot vorig jaar maar samen met mijn collega's van de Beleggersdesk hebben we ontzettend veel research gedaan en waren we ervan overtuigd dat het aandeel fors omhoog kan nadat de verkooprechten voor de VS terug in eigen huis waren. 

    Dat is wel gebleken en zelfs meer dan dat. Momenteel is Pharming zelfs zover dat er gekeken wordt naar nieuwe markten en nieuwe producten, zowel met Ruconest als met andere producten. Er zit nog steeds heel veel fantasie in het aandeel, al moeten beleggers oppassen niet teveel voor de muziek uit te lopen."

Inberg: "De grootste uitdaging in dit werk is het ontdekken van aandelen waar wat staat te gebeuren en waar dat nog niet ingeprijsd is. Dat was bij Pharming het geval. Of ik er dit jaar weer eentje heb? We hebben wel een Nederlands aandeel op de korrel dat tegen een mooi omslagpunt aan zit, maar dat zal voorlopig nog geen 350% rendement opleveren."

Wees erbij 4 juli

Na de enorme klapper van vorig jaar wilt u Nico's volgende tips natuurlijk niet missen. Op 4 juli tipt hij drie nieuwe favoriete Hollandse aandelen voor de lange termijn. Ook presenteert de analist zijn meest geliefde Hollandse shortkandidaat, gevolgd door een paneldiscussie over deze shorts.  

Daar kunt u bij zijn! Het aantal plaatsen in de zaal is beperkt, dus zorg dat u er samen met uw partner, familielid, vriend(in) of collega bij bent en meld u vandaag nog aan. Het seminar wordt ook live uitgezonden als webinar

Klik hier om u aan te melden voor het seminar


We hopen u te mogen verwelkomen tijdens weer een prachtige Hollandse Aandelenavond!


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4
  2. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  3. 12 apr IEX BeleggersPodcast: van kopercrisis naar grondstoffenrally? Plus: Shell & ASML 3

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juni 2018 09:24
    De zogenaamde "Topexperts" doen het gemiddeld niet beter dan de AEX-index.
    Dat is in het verleden keer op keer aangetoond.
    De NOVA Top 5 van zo'n 10 jaar geleden is daarvan een goed voorbeeld.
    Een aap die pijltjes gooit op de beurspagina van een krant doet het niet slechter.
    Als je doordenkt is dat allemaal wel logisch, want niemand kan in de toekomst kijken.
  2. forum rang 9 objectief 26 juni 2018 09:54
    quote:

    crux schreef op 26 juni 2018 09:24:

    Als je doordenkt is dat allemaal wel logisch, want niemand kan in de toekomst kijken.
    Zo logisch is dat niet en zeker niet goed doordacht...experts kunnen veel beter de toekomstige winners kiezen, omdat ze de kennis en de mogelijkheden hebben die wij als leken ontberen. Dat door onverwachte omstandigheden/toeval e.e.a. niet altijd uitkomt is inherent.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 juni 2018 10:20
    quote:

    fred12345 schreef op 26 juni 2018 09:54:

    [...]Zo logisch is dat niet en zeker niet goed doordacht...experts kunnen veel beter de toekomstige winners kiezen, omdat ze de kennis en de mogelijkheden hebben die wij als leken ontberen. Dat door onverwachte omstandigheden/toeval e.e.a. niet altijd uitkomt is inherent.
    Zoals gewoonlijk vertrouwt Fred als gezagsgetrouw burger op 'de autoriteiten'......
  4. [verwijderd] 26 juni 2018 12:23
    quote:

    fred12345 schreef op 26 juni 2018 09:54:

    [...]

    Zo logisch is dat niet en zeker niet goed doordacht...experts kunnen veel beter de toekomstige winners kiezen, omdat ze de kennis en de mogelijkheden hebben die wij als leken ontberen. Dat door onverwachte omstandigheden/toeval e.e.a. niet altijd uitkomt is inherent.
    Uit onderzoek is gebleken dat experts juist niet de toekomstige winnaars beter kunnen kiezen.
    Ze hebben weliswaar meer kennis van bedrijven, maar die factor valt in het niet bij de factor onverwachte omstandigheden/toeval.
    De koers van een aandeel wordt door tig factoren bepaald, waaronder ook factoren die niet bedrijfsspecifiek zijn.
  5. forum rang 7 Kaviaar 26 juni 2018 19:14
    quote:

    crux schreef op 26 juni 2018 13:01:

    [...]
    Nou gelukkig niet!
    We leven in 1 van de meest vrije landen van de wereld.
    Nog wel....

    Houdt de drang van Brussel in het oog voor maar één regering binnen de EU. Dat is wat de lieden in Brussel in hart en nieren willen bewerkstelligen. Gelukkig mogen de overheden van de EU landen nog zelf wat te zeggen hebben, maar ook dat zal in de toekomst gaan veranderen.
  6. [verwijderd] 8 juli 2018 12:06
    quote:

    wiegveld schreef op 6 juli 2018 16:01:

    Alleen beleggen in Hollandse aandelen is al oliedom. Als iemand daar aan meewerkt moet je je afvragen wat je lot zal zijn.
    Dan nog eens de keus van een analist geloven, met al zijn belangen....
    Je kunt nog beter contrair handelen op deze tips.
    Beetje vreemde opmerkingen.. Welke belangen zal een analist hebben, en kunnen hebben, eigenlijk?.. Zo iemand analyseert enkel, geeft gewoon aan wat de richting van een aandeel zal worden meer is het niet, daar kan niets verkeerds aan zijn en is feitelijk gewoon in jouw belang…
    Sturend werken, als je dat bedoeld misschien, is een fabeltje wat maar blijft hangen, en je hebt de keus om daar zelf in te blijven hangen, of niet…

    Of de analist het goed gezien heeft, en de analyse dus goed is, is het enige puntje van zorg.

12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 26,960
    +0,63% +0,170
  2. ASML Holding 17 apr
    852,400
    -6,68% -61,000
  3. 3,822
    +1,16% +0,044
  4. 20,650
    -2,13% -0,450
  5. Flow Traders 17 apr
    19,090
    +1,27% +0,240
  6. 13,320
    -4,45% -0,620
  7. 0,961
    -0,10% -0,001
  8. SBM Offshore 17 apr
    14,410
    +1,19% +0,170
  9. TomTom 17 apr
    6,185
    -14,98% -1,090
  10. UNILEVER PLC 17 apr
    43,870
    -0,11% -0,050

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links