Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BeursVandaag: Rally op Wall Street

BeursVandaag: Rally op Wall Street

De stevige rally op Wall Street gisteravond zette de meeste daghandelaren weer op het verkeerde been. Gistermiddag daalden de Europese indices nog, de AEX kwam onder de 560, maar financials, Boeing en niet te vergeten Tesla trokken de koersen uit het slop.  


Tesla ging als een raket en sloot bijna 10% hoger de dag na de aandeelhoudersvergadering, waarop topman Elon Musk zei dat het productiedoel van 5000 wagens per week 'zeer waarschijnlijk' gehaald zou worden. 

Boeing, het zwaarste Dow-fonds, pluste 3,2% op $371, een nieuwe all time high. De financials deden het ook uitstekend met 1,8% winst voor de sector ETF.  

Azië: nieuw record Taiwan

In Azië trokken de koersen zich op aan het hernieuwde positieve sentiment van Wall Street. De Japanse beurs sloot bijna een procent hoger en ook elders in het Verre Oosten liepen koersen op. Taiwan zet een nieuw 27-jarig record neer. 

Lucas Bols: glas halfvol

Drinkebroer Lucas Bols serveerde vanochtend de jaarcijfers. Het glas lijkt mij vooralsnog halfvol: de Passoa-deal werkt goed uit. Wel is er een grote nettoschuld (net debt/ebitda: 4,3) in verband met de verkochte putoptie inzake het Passoa-belang. 

Straks op IEX Premium meer hierover.  

Nieuws, advies, shorts en agenda

Het belangrijkste nieuws

Analistenadvies:

Van Lanschot Kempen: Buy, koersdoel omhoog van €29 naar €31 - ING

Shortsellregister:

De AFM meldt deze shorts. Unibail-Rodamco duikt op nu de overname met Westfield rond is.


Agenda

Lucas Bols dus met de jaarcijfers:  

  • 08:00 Lucas Bols jaarcijfers
  • 08:00 Duitsland fabrieksorders apr
  • 11:00 EU BBP Q10,6% QoQ
  • 14:30 VS jobless claims

En dan nog even dit...   


Wat moeten de traditionele tv-zenders in Europa doen nu Netflix, HBO en Amazon vol op het gas gaan op het oude continent? Met RTL's Bert Habets:


Buffett en Dimon willen onder het juk van Wall Street-analisten uit. Het managen van de verwachtingen van analisten om zodoende grote koersuitslagen te voorkomen op na cijferrapportages is geen goede zaak, aldus de heren. 

In Nederland zijn er al best een aantal bedrijven die de kwartaalrapportages overslaan, zoals Aalberts en ASR. Andere bedrijven geven slechts een trading update, zonder cijfers.  

Grappige reactie van Zerohedge. Zoals zo vaak zegt een reactie meer over de reageerder dan over hetgeen waarop gereageerd wordt.


VanEck is een Amerikaanse ETF-uitgever dat in januari het Nederlandse Think ETF overnam van Binck (60%) en FlowTraders (24%). Dit is de derde poging om een bitcoin ETF op te zetten.

De index wordt samengesteld door SolidX en één unit zou $200.000 moeten kosten, wellicht om zo de retailbeleggers buiten de deur te houden. 


Volgende week volgt de ruling in de VS over de overname van Time Warner door AT&T. Een blokkade heeft ook implicaties voor andere grote overnames zoals die Fox door Disney.  


Veel succes vandaag. Klik op het plaatje voor onze real-time koersdata. 


Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
simidoc
0
VanEck is een Amerikaanse ETF-uitgever dat in januari het Nederlandse Think ETF overnam van Binck (60%) en FlowTraders (24%). Dit is de derde poging om een bitcoin ETF op te zetten.

De index wordt samengesteld door SolidX en één unit zou $200.000 moeten kosten, wellicht om zo de retailbeleggers buiten de deur te houden.

En als na verloop van tijd het vet van de soep is mag Pietje particulier ook meedoen.
Bonost
0
Raar dat de waarde van de dollar zo daalt. Terwijl het juist goed gaat met de Amerikaanse economie. Heeft iemand hier een verklaring voor?
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: AEX

Column door: Nico Inberg

Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. Inberg heeft ruim twintig jaar ervaring op de beurs als voormalig partner van handelshuizen Optiver en Cebulon. Inberg is te volgen op Twitter: @...

Meer over Nico Inberg

Recente columns van Nico Inberg

  1. 11 jul Deceuninck: koersen op Turks her...
  2. 04 jul Boskalis: Een kwestie van geduld 1
  3. 03 jul Fagron geplaatst op €16,20. Mooi...

Gesponsorde links