Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Herstel bij halfgeleiders

TA: Herstel bij halfgeleiders

De AEX index beweegt de afgelopen weken zijwaarts onder weerstand 572,81. Met de huidige consolidatiefase lijkt de beurs krachten te verzamelen voor een nieuwe aanval op de weerstand.

AEX index

De Nederlandse beurs is de afgelopen weken per saldo niet veel opgeschoten. Na de sterke stijging van april en een groot deel van mei is de AEX index meer zijwaarts gaan bewegen.

Langzaam maar zeker loopt de index weer op richting de weerstand 572,81. Pas wanneer dit niveau wordt geslecht, zal het technische plaatje verder opklaren.


ASML

De laatste dagen hebben we een opvallende koersbeweging gezien bij ASML. Deze zwaargewicht binnen de AEX is na een langere consolidatiefase opwaarts uitgebroken. De doorbraak boven de toppen van de afgelopen maanden heeft het technische beeld flink opgeklaard.

ASML heeft met de doorbraak de lange termijn stijgende trend weer opgepakt en kan nu verder omhoog richting hogere koersniveaus. Volgende berekende koersdoel ligt rond €200.


SOX index

Als we kijken naar de SOX index (Philadelphia Semiconductor Index), die het koersverloop van de 30 grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, dan zien we dat de hele sector momenteel aantrekt. Hoewel een opwaartse uitbraak nog even op zich laat wachten, zien we de laatste weken wel al een sterk herstel.

De SOX index laat per saldo een neutraal koersverloop zien boven steun $1.206,34. Rond dit niveau is de index de afgelopen maanden meerdere keren opgevangen. Deze neutrale fase heeft geleid tot een consolidatie binnen de lange termijn stijgende trend.

De weerstand rond $1.464,61 wordt nu weer opgezocht. Zodra dit niveau wordt uitgenomen, zal de lange termijn stijgende fase weer een nieuwe impuls krijgen.

Aangezien de SOX index vaak als leidende index wordt gezien, kan dit een positieve impuls geven aan de brede aandelenmarkt.


ASMi

Naast ASML zijn ook ASMi en Besi twee Nederlandse aandelen die actief zijn in de halfgeleidersector. Beide aandelen zijn sinds medio maart hard teruggevallen, maar de eerste tekenen van herstel zijn hoopvol.

ASMi is de afgelopen dagen hard opgeveerd. ASMI heeft zowel de dalende trend als een oude weerstand gebroken, waarmee een technische verbetering is opgetreden. ASMI kan nu oplopen richting weerstand €63,00 (top van 12 maart). Steun ligt rond €47,33 (bodem van 29 augustus 2017). Op lange termijn overtuigt het technische beeld overigens nog niet.


Besi

Bij Besi zien we nog geen duidelijke tekenen van herstel. Het aandeel is in april hard teruggevallen waarmee het technische plaatje flink is verzwakt. De afgelopen weken maakt het aandeel even pas op de plaats, maar de dalende trend is nog intact.

Pas wanneer Besi boven weerstand €32,62 weet terug te keren, zal het technische beeld wat opklaren en is er een groter herstel mogelijk. Tot die tijd moeten we rekening houden met mogelijke nieuwe verkoopdruk.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 51
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Gerelateerd

Reacties

116 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 7 juni 2018 09:01
    Het is één Groot gemanipuleerd Financieel Circus..

    Geld is Gratis dus Waardeloos..

    De Schulden berg is op dit moment 3x groter dan de gehele Wereld economie..

    De Oranje Oetang heeft een Iftar gehouden..

    En een vrouwelijke Drugskoerier Gratie verleend op aanraden..

    Van Kim Kardashian..

    Hypocriete Zak!

  2. forum rang 5 Goedekans 7 juni 2018 09:30
    quote:

    Henk Snaph schreef op 7 juni 2018 09:17:

    Iemand een verklaring voor de grote stijging van Tesla?
    Men hangt aan de lippen van Elon,
    dat musk ge toch weten.
    Het bedrijf draait er elk jaar miljarden verlies
    en eens knalt de boel met een speciaal door Elon
    vervaardigde raket omlaag. :-)
  3. [verwijderd] 7 juni 2018 09:32
    quote:

    Henk Snaph schreef op 7 juni 2018 09:17:

    Iemand een verklaring voor de grote stijging van Tesla?
    Moet er dan een verklaring zijn? Begrijp jij de beurs wel? Er is waarschijnlijk ergens een gerucht opgedoken. En alle lemmingen gaan er weer achteraan. Onderweg nog even alle signalen negeren dat de hele productielijn al tijden niet presteert. Maar joh, wat er al gezegd wordt, het geld is gratis. En de meeste beleggers beleggen met het geld van een ander. Dus waarom zou je niet grote risico's nemen. als dat jou ook nog eens geen windeieren legt.
  4. [verwijderd] 7 juni 2018 09:42
    quote:

    Henk Snaph schreef op 7 juni 2018 09:17:

    Iemand een verklaring voor de grote stijging van Tesla?
    6-6-2018 08:02:43

    Aandeelhouders Tesla sparen CEO Musk

    (ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van Tesla hebben dinsdag tijdens de jaarvergadering van de fabrikant van elektrische auto's niet de kans gegrepen om CEO Elon Musk ter verantwoording te roepen voor de huidige problemen bij het concern. Dit meldde The Wall Street Journal dinsdagavond na afloop van de vergadering.

    Een voorstel om tegen de herbenoeming van drie bestuursleden - Musk's broer Kimbal Musk, venture capitalist Antonio Gracias en James Murdoch, CEO van 21st Century Fox - te stemmen, vanwege een gebrek aan relevante ervaring of de famiale band met CEO Musk haalde het niet.

    Een ander aandeelhoudersvoorstel om Musk als voorzitter de deur te wijzen, werd eveneens niet aangenomen. Aandeelhouders staken hun bewondering voor Musk tijdens de bijeenkomst niet onder stoelen of banken, terwijl de CEO zich nederig toonde door de recente problemen van Tesla met de productie van Model 3.

    "In de geschiedenis van de Amerikaanse auto-industrie is het vermeldenswaardig dat slechts twee fabrikanten niet failliet zijn gegaan: Ford en Tesla", zei Musk, eraan toevoegend dat er werknemers zijn die 60 dagen achter elkaar hebben gewerkt om de productie naar een hoger plan te trekken.

    Musk zei dat Tesla "hoogstwaarschijnlijk" tegen het einde van de maand per dag 5.000 Model 3-auto's zal produceren. Daarnaast zei de bestuurder binnenkort een grote fabriek in Shanghai en Europa te gaan bouwen en dat het bedrijf uiteindelijk wereldwijd mogelijk 10 tot 12 fabrieken zal hebben.

    Musk gaf verder aan dat Tesla in het derde kwartaal een nettowinst zal boeken en een positieve vrije kasstroom zal genereren en dit jaar geen extra kapitaal nodig heeft.

    De lancering van het Model Y staat voor de eerste helft van 2020 gepland.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

  5. [verwijderd] 7 juni 2018 10:53
    quote:

    Henk Snaph schreef op 7 juni 2018 10:05:

    Alex ik dacht dat het geloof in sprookjes bij een bepaalde leeftijd ophield. Blijkbaar vergis ik mijn daarin.
    Tesla heeft geen aandeelhouders maar die hard Fans. Net als Apple bijvoorbeeld. Ik denk persoonlijk dat Tesla deze moeilijke periode doorkomt.
116 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links