Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BeursVandaag: Take-off Air France-KLM?

BeursVandaag: Take-off Air France-KLM?

Nieuwe geruchten rond AirFrance-KLM: de Franse staat zou overwegen haar 14,3%-belang in de luchtvaartmaatschappij te verkopen. Er zou interesse zijn van hotelgroep AccorHotels (bekend van o.a. Ibis, Novotel en Mercure).

Een mogelijke constructie zou kunnen zijn (volgens het Franse blad L'echos) dat de Franse staat haar belang in AF omruilt voor een belang in AccorHotels. De aandelen AF-KLM schijnen zo'n 5 a 10% hoger te gaan openen vandaag.

Facebook is opnieuw in het nieuws. Het zou deals met grote device-makers hebben gesloten, zoals Apple, Amazon etc. waarbij informatie van vrienden van gebruikers zou worden doorgegeven: 

Wordt ongetwijfeld vervolgd. Dan over naar het volgende nieuws: de Italiaanse bankengroep Unicredit zou willen fuseren met de Franse bank Societé Generale (SocGen). Dat publiceerde de Financial Times gisteren: 

Kortom, het is weer Merger Monday. De maand juni gaat van start. Afgelopen vrijdag hebben we al meteen de arbeidscijfers uit de VS moeten verwerken en dat viel mee. De beurzen stegen er mooi op. 

De groei van het bruto nationaal product wordt nu voorspeld op 4,7%. Dat is een cijfer van de Atlanta Fed, en stond een maand geleden nog op 4%. Voor de liefhebbers hier het  uitgebreide rapport

eurocommercial

Nieuws, advies, shorts en agenda

Het belangrijkste nieuws, er zijn nog een handvol cijfers:

 • Staalconcern ArcelorMittal kan in Duitsland een kartelboete tegemoet zien. Dat schrijft tijdschrift Der Spiegel zonder duidelijk te maken wat zijn bronnen zijn.
 • De hogere kosten voor brandstof en personeel zullen dit jaar de winstgevendheid van de wereldwijde luchtvaartindustrie raken. De internationale brancheorganisatie IATA verlaagde maandag zijn winstprognose voor de gezamenlijke sector tot 33,8 miljard dollar. 
 • Het Nederlandse betaalbedrijf Adyen heeft volgens het Financieele Dagblad (FD) de Amerikaanse veilingsite eBay uitzicht gegeven op een aandelenbelang van 5 procent, om het bedrijf als klant binnen te halen. 
 • Advies- en ingenieursbureau Arcadis is een samenwerking aangegaan met Techstars. Samen met dat wereldwijde netwerk voor ondernemers wil Arcadis innovatieve start-ups die de natuurlijke en bebouwde omgeving gaan transformeren ontdekken en helpen ontwikkelen. 

Analistenadvies:

De AFM meldt deze shorts:

Onder andere Aegon en Boskalis staan op het lijstje:


De agenda is rustig vandaag, de verzekeraars zien hun solvabiliteit hard teruglopen door de uitkering van het dividend. Biotechbedrijf Kiadis houdt haar AVA vandaag: 

 • 09:00 NN notering €1,04 ex-dividend
 • 09:00 ASR notering €1,63 ex-dividend
 • 09:00 Van Lanschot Kempen notering €1,45 ex-dividend
 • 10:00 Kiadis AVA
 • 11:00 EU inflatie PPI apr0,1% MoM
 • 16:00 VS fabrieksorders apr-0,3%

En dan nog even dit...   


Tijdens onze workshop van afgelopen vrijdag werd er een vraag gesteld over de shortposities in Fugro. Ik noemde 15%. Die 15% is exclusief afgebouwde posities.  

Inclusief die afgebouwde posities (posities die neerwaarts door de 0,5% gaan) en die derhalve niet meer door de AFM vermeld mogen worden, komen we op 25%: 

 


Ik zie dat nog niet direct gebeuren, een olietanker of containerschip zonder bemanning: 

 


 

Zo haal je dus een grote klant binnen...


Een aantal potentiële scenario's voor Italië, op een rij gezet door het economisch bureau van de ING. Met daaraan gekoppeld de mogelijke implicaties voor de euro:


Bijzondere foto:   


  


Veel succes vandaag. Klik op het plaatje voor onze real-time koersenbak. 


Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ff_relativeren
0
@ Nico,

wat vind je van het Zwitserse Referendum van a.s. zondag ?
Wordt dit de (mogelijke) klapper op de beurzen voor volgende week ?

www.reuters.com/article/us-swiss-mone... .
murc
0
Shorters....
Let/wedt vandaag op Facebook..naast het Analytica verhaal blijkt dit weekend, dat er aan bijna 60 hardware producenten data verkocht is..dit kan na de Mea Culpa aan/van/voor Analytica..weleens als als uiterst sneaky worden bestraft...met name omdat men ontkende aan anderen data ter beschikbaar is gesteld en al helemaal..niet Of niet meer, te koop zou zijn...

Ja ja ..Zuckerberg,s grote voorbeeld is en blijft dan toch B Gates blijkt maar weer..en natuurlijk alles buiten zijn medeweten..van dit soort trades..
En hij gaat alles doen om dit voor de toekomst te voorkomen..echt..zeker weten..


3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: AEX

Column door: Nico Inberg

Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. Inberg heeft ruim twintig jaar ervaring op de beurs als voormalig partner van handelshuizen Optiver en Cebulon. Inberg is te volgen op Twitter: @...

Meer over Nico Inberg

Recente columns van Nico Inberg

 1. 11 jul Deceuninck: koersen op Turks her...
 2. 04 jul Boskalis: Een kwestie van geduld 1
 3. 03 jul Fagron geplaatst op €16,20. Mooi...

Gesponsorde links