Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Slotcall: AEX 570,07 +0,54%

Slotcall: AEX 570,07 +0,54%

Wat een mooie beursdag vandaag: onder aanvoering van Wall Street lopen ook Europese indices op vandaag. Die stijgen gemiddeld tussen de 0,5 en 1% vandaag. Duitsland en Zwitserland vieren Pinksteren en zijn niet open. De AEX sluit op 570,07, bijna een nieuwe top dit jaar. De vorige was van 23 januari, 570,60. 

Wall Street heeft er zin in nu China en Amerika weer on speaking terms zijn. Volgens Steven Mnuchin, minister van Financiën, maar meer nog bekend als echtegenoot van actrice Louise Linton, hebben de beide landen geen trade war, maar een trade dispute. 

Hier ziet u Mnuchin in beter tijden. In ieder geval, de beurs staat er mooi bij vandaag met veel plussen op het bord. Mittal is één van de minnen, want die zit aan de andere kant van de medaille.

Met circa 30% van de omzet in de VS is het wegnemen van de importtarieven vanuit China geen goede zaak. Ook Amerikaanse staalfondsen X en AKS zijn de sjaak. 

Altice en Altice USA

Ik licht er een paar individuele gevallen uit. Ten eerste Altice. Daar wordt deze week een zogeheten corporate action uitgevoerd: het belang van 67,2% in Altice USA wordt gedistribueerd naar de individuele aandeelhouders. 

Het feit dat beleggers straks twee weken niet kunnen handelen in hun Amerikaanse bezit zorgt er wellicht voor dat vandaag iedereen door dezelfde deur naar buiten wil. Dat kan alleen vandaag nog. 

Als u wilt weten hoe het met uw opties en turbo's gaat, dan kunt u dat hier lezen: 

Staat wel achter de betaalmuur trouwens, tot einde van de maand  €8,33 per maand. En dan zit er ook nog een gratis ticket voor de beleggersdag bij. Altice sluit op 7,90 en ATUS staat nu op $20,25. Dat betekent morgen een theoretische openingsprijs van Altice van €1,445. Verdere uitleg vindt u hier.

Per morgen gaat Altice ook uit de MSCI-indices waar het in zit. Dat verklaart wellicht de enorme verkoopgolf in de slotveiling. 

Galapagos

Biotechaandeel Galapagos heeft er een flinke stijging op zitten de afgelopen weken. Op 30 april waren ze nog te verkrijgen op €75. Gisteren meldde het bedrijf resultaten inzake IPF, een fatale longziekte, waarvan de klinische vooruitzichten ronduit slecht zijn: na diagnose is de overleving twee tot vier jaar.

De huidige behandelingen zijn erop gericht de achteruitgang te vertragen. Galapagos schat de marktomvang inzake IPF op $5 miljard in 2025. Het is nog lang niet zeker of het middel van Galapagos wel gaat werken, maar er is in ieder geval progressie. 

NXP Semiconductors

Het Nederlandse semiconductorbedrijf loopt weer aardig op op de Nasdaq. Toen de Chinezen hun veto uitspraken over de overname door Qualcomm dook het aandeel even (na de tegenvallende cijfers) onder de $100 maar inmiddels is er nieuw elan gevonden.  

China keurde eerst al de overname van Toshiba goed, dat in hetzelfde schuitje zat, en nu Amerika en China weer friends with benefits zijn kan ook Qualcomm zomaar een telefoontje uit Peking krijgen met de vereiste toestemming.

Euro, goud, bitcoin, olie en rentes

 • Euro: 1,1745
 • Goud: 1287
 • Bitcoin: 8400
 • Olie: $78,6  

Koersen op IEXONE

Onderstaand vindt u op IEXONE de koersen van uw favoriete aandelen. 


De dag van morgen: 22 mei

 • 09:00 Aegon notering €0,14 ex-dividend
 • 09:00 Euronext notering ex-dividend
 • 10:00 Royal Dutch Shell AVA
 • 15:00 Porceleyne Fles AVA
 • 22:00 HP Q1-cijfers

Op de beleggersdag zal CEO Jos Baeten van ASR acte de presence geven. Heeft u uw ticket al binnen? Premiumleden kunnen gratis naar binnen, tickets kosten €29,95. Inclusief jaarabonnement bij IEX Premium betaalt u €99,95. 

Uiteraard mogen Pharming en Galapagos op deze dag niet ontbreken...


Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Gerelateerd

dollar

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

valuta

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ALTICE EUROPE N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
NielsjeB
0
Voor de volledigheid: Galapagos meldde de resultaten van de FLORA-studie al in augustus vorig jaar [1]. Gisteren werd bekend dat het bijbehorende abstract is gepubliceerd in The Lancet, een toonaangevend medisch vakblad.

[1] www.glpg.com/docs/view/598b6182b414d-en
Brievenbus
0
Zo zo?
Morgen cijfers Ahold? Ik weet niet hoor...... :-)

Ik weet wel dat Ahold vandaag weer lekker kon stijgen, het werk om vrijdag onder de 19,50 te sluiten was immers achter de rug, maar, daar gaan we niet over roddelen... :-)
Deltaman
0
Ahold heeft al zijn cijfers gepubliceerd, morgenochtend is
ASR de laatste met zn Q1 cijfers
tinybolus
0
het wordt een drukke dag met veel cijfers, waaronder Boskalis, Ahold en SBM Offshore.

Staat er nog...
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: dollar, valuta

Column door: Nico Inberg

Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. Inberg heeft ruim twintig jaar ervaring op de beurs als voormalig partner van handelshuizen Optiver en Cebulon. Inberg is te volgen op Twitter: @...

Meer over Nico Inberg

Recente columns van Nico Inberg

 1. 10 dec Orange: Nog geen triggers
 2. 10 dec Colruyt: sterke halfjaarcijfers
 3. 04 dec Kopertje in Ahold (Spoiler: Ahol...

Gesponsorde links