Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Slotcall: Go met de flow

Slotcall: Go met de flow

Mooi beursdagje vandaag. Tenminste, nu spreek ik voor mijzelf. Ik had het wel heel bont moeten maken om van vandaag nog een negatieve dag te maken, want calletjes Altice in de porto, dus om vijf over negen was het geld voor vandaag alweer verdiend.

De beurzen in Europa en VS gaan omhoog, maar het is allemaal bescheiden. De AEX sluit op 568,96 en dat is 0,68% hoger. Nog 3 puntjes en we hebben die jaartop ook weer te pakken.

De euro levert wat in en Brent-olie heeft haar hoofd boven de $80 gestoken. Oliewaarden doen het dan ook prima. Qua kwartaalcijfers was het best druk, we zetten er een aantal op een rij:

Altice

Altice knalt dus omhoog na de Q1-cijfers. De omzetontwikkeling was beter dan verwacht:

Pharming

Nou zeg, dat ik dat nog mag meemaken. Pharming maakt winst. De koers loopt wat terug, maar dat is omdat de omzet wat tegenviel. Was dat het?

NN Group

Gewoon degelijk, de koers sluit de dag ook zo goed als onveranderd.

VolkerWessels

Mooi orderboek voor VolkerWessels, maar beleggers zijn niet overtuigd. Koers is onder de introductieprijs gezakt:

Rest

Hadden we allemaal maar zo eentje in de porto :-)

Signify, het voormalige Philips Lighting, is ex-dividend gegaan vanochtend, maar loopt een deel van het dividend alweer in. Nog een paar analistenadviesjes:

  • NN: naar €42 van €41 (buy) - KBC
  • Ahold Delhaize: naar €19,50 van €21 - Jefferies

Italië

De Italianen zijn eruit. De nieuwe regering in ieder geval. De tienjaarsrente van Italië loopt weer op en ook de Itialiaanse index loopt lichtjes (+0,2%) op. De euro zakt weer ietsje verder en staat onder de 1,18.

De goudprijs lijdt onder de sterkere dollar en zakt verder weg onder de $1300. 

Hier het bekende rentelijstje:

asml 

Wall Street

Q1-cijfers van Walmart vandaag en die waren licht lager dan wat verwacht werd. Ook warenhuisketen JC Penney kwam door met cijfers en die kregen een flinke tik: -11%. 

Koersen op IEXONE 

Onderstaand vindt u op IEXONE de koersen van uw favoriete aandelen.  

De dag van morgen

Morgen zijn er de Q1-cijfers van Curetis, maar wie kan dat iets schelen? Home Depot en Deere zijn in de VS morgen aan de beurt en voor de rest is de agenda vrij leeg. Saai dagje als we de agenda bekijken, maar je weet het natuurlijk nooit.

IEX Beleggersdag

En dan nog dit: heeft u zich al aangemeld voor de beleggersdag op 1 juni? Premiumleden kunnen gratis naar binnen, bent u geen lid dan kost een kaartje u €29,95. Hier te bestellen.  

Agenda 18 mei

01:30 Japan CPI apr
08:00 Curetis Q1-cijfers
08:00 Ctac €0,08 ex-dividend
08:00 AstraZeneca Q1-cijfers
10:00 Gemalto AVA
14:00 Home Depot Q1-cijfers
14:00 Deere Q1-cijfers
18:00 Aegon AVA


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Pharming Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Vetje
0
MvdR
0
Neem aan dat de agenda van 17 mei die van 18 mei moet zijn? Ik kijk niet meer op van dit soort slordigheden maar erg jammer dat nog steeds niet de moeite wordt genomen om een bericht even door te lezen voordat het geplaatst wordt. Barst elke dag van dit soort slordigheden.
Brievenbus
0
[Modbreak IEX]: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte va...

Meer over Nick Bakker

Recente columns van Nick Bakker

  1. 20 jul Liveblog: Trump en BAM 3
  2. 19 jul Liveblog: Microsoft 7
  3. 19 jul Slotcall: Shell en Unies 3
Gesponsorde links