Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
cees-10
1
Ik denk dat een fin-tech bank ook met minder mensen af kan. Er moet in de kosten gesneden worden en meen dat als de salaris rel niet had plaatsgevonden dit ook zou zijn aangekondigd. Dat zullen ze nu niet
aandurven en wat dat betreft heeft ING een probleem.

Echter, ik lees niets over de huidige waardering van ING tov de koers en het dividend rendement in bovenstaand artikel. Dat zou onderdeel uit moeten maken van de overpeinzing.
Endless
0
quote:

cees-10 schreef op 9 mei 2018 om 14:49:
‘Echter, ik lees niets over de huidige waardering van ING tov de koers en het dividend rendement in bovenstaand artikel. Dat zou onderdeel uit moeten maken van de overpeinzing.”


Nou Arend-Jan ik ben het met deze poster eens
Belske
0
Broodje aap verhaal arend , saai ?
Waar gaat het over , gewoon degelijke resultaten , en ook in de toekomst , ze zijn al helemaal klaar voor de nieuwe regelgeving , maar ach dat is saai !!!!
Dat jij je hiervoor leent sorry
Bart Meerdink
0
"Nu is het ongewoon voor een bank om een cijferpresentatie met het aantal nieuwe klanten te beginnen. (...) Heel leuk allemaal, maar uiteindelijk doet dit er niet toe."

Nieuwe klanten zijn juist wél belangrijk! In Nederland en buitenlandse markten. Tenminste voor een retail-bank. Je wilt betere diensten optuigen, en dan moet je zo veel mogelijk klanten hebben voor wie je dat doet. Zo kun je als bank groeien. Je wilt ook als werkgever aantrekkelijk zijn voor de beste mensen. In China is bv. de WeChat app een enorme betaaldienst geworden, uit het niets. Als bank kun je je daardoor niet laten verrassen.

In plaats van visie geeft dit artikel grafiekjes. Zelfs een koersgrafiek zonder verdisconteerd dividend nota bene. En de andere grafiek laat je precies beginnen bij het dieptepunt van de ellende bij ING. Zegt ook weinig.

Echt doorzien kan ik de cijfers van ING natuurlijk niet, maar de strategie klinkt verstandig en het aandeel is goedkoop. De koersdaling is een koopkans denk ik, hoewel je er op de korte termijn echt niets van kunt zeggen. Disclosure: Ik heb vandaag ING gekocht.
Maan Arkenbosch
0
Mooi moment om ING op te pikken en dat heb ik vandaag stevig gedaan. Laat de Amerikanen maar lozen, die komen vanzelf weer terug.Speculanten en de algoritmische verkoop orders hebben de boel vandaag verpest. Geef mij maar gezond verstand, dan mag je die statistieken houden!!!!
san marco
0
Ik vermoed dat heel veel NL pensionados in Spanje van Catalaanse naar ING direct zijn overgestapt. Waarom geen Rabo of ABN moet je aan de pensionados vragen.
Mangy_Scoundrel
0
quote:

Belske schreef op 9 mei 2018 om 21:56:


Zitten veel shorters die hierop speculeren

En daar gaat het vingertje weer richting shorters, te simpel.
serieus
0
quote:

san marco schreef op 9 mei 2018 om 20:18:


Ik vermoed dat heel veel NL pensionados in Spanje van Catalaanse naar ING direct zijn overgestapt. Waarom geen Rabo of ABN moet je aan de pensionados vragen.


Wellicht omdat ING nou eenmaal de Apple onder de grootbanken is?
A.B.(C)
0
"Gek genoeg heb ik ING nog nooit in verband horen brengen met ronkende overnames, maar ze profileert zich als fintech-bank. "

....uuuuuh, misschien omdat na de miljardeninjectie van de staat na de creditcrisis, zich van mega bedrijf...bestaande uit tientallen kleine en middelgrote bedrijven (ook zaken die niets met bankieren te maken hadden, zoals een auto leasebedrijf) terug moest na de kern: een bank. Want het was immers too big too fail.

Als je van 2009/10...tot pak 'm beet 2015 van al je niet-kern-bank actitiveiten verlost bent, dan ga je niet heel snel op overnamepad in 2016/2017. Bovendien was dit tot voor kort/enkele jaren ook niet toegestaan door de staat. Zolang de lening van de staat niet terug betaald was, mocht het bedrijf (formeel) ook geen overnames doen. Niet zo gek lijkt me.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: banken

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 12:15 Liveblog: Takeaway, Kiadis, Fugr... 7
  2. 08:05 BeursVandaag: Opstarten
  3. 07:00 Vooruitblik: Alles tegelijk! 1

Gesponsorde links