Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amazon komt naar Amsterdam

Amazon komt naar Amsterdam

Als Warren Buffett je "de meest opzienbarende ceo van onze tijd" noemt, dan doe je iets goed. En helemaal als je ook nog eens de ceo bent van een bedrijf dat Buffett als een van zijn grote gemiste kansen beschouwt.

Ik heb het dan natuurlijk over Jeff Bezos van Amazon. "Ik heb nog nooit iemand in twee bedrijfstakken tegelijk zo succesvol zien zijn", zegt Buffett daarover. Hij doelt daarbij op de detailhandel, die door Amazon radicaal op zijn kop is gezet, en over cloud computing, het beschikbaar maken van software en dataopslag via internet waarin Amazon al jaren marktleider is.

Achter de diverse revoluties die Amazon heeft ontketend schuilt superieure, innovatieve technologie. Het brein achter veel van die technologie is een Nederlander: Werner Vogels, geboren in Ermelo en sinds 2005 de Chief Technology Officer van Amazon.

De volgende revolutie

Op de IEX Beleggersdag, op 1 juni in de Amsterdamse RAI, is Werner Vogels een van de voornaamste sprekers. Verplichte kost dus voor wie wil weten waar Amazon de volgende revolutie wil gaan ontketenen. Het bedrijf is momenteel zowel technologisch als qua marktdominantie de partij waar iedereen, inclusief Warren Buffett, naar kijkt.

Vogels mag, volgens zijn Wikipedia-pagina, als enige bestuurder naast Jeff Bezos zelf, in het openbaar spreken namens Amazon. U heeft het straks dus uit de allereerste hand.

Buiten de cloud-revolutie – die nog immer voortraast en waarbinnen Vogels geldt als een van 's werelds meest invloedrijke architecten – is Vogels ook nauw betrokken bij alle andere innovaties waar Amazon aan werkt. Denk aan de recente introductie van Alexa, een systeem dat werkt op stemherkenning.

Conversational AI

Zo’n systeem leunt op kunstmatige intelligentie, conversational AI heet dat bij Amazon, en ook dat is een belangrijke ontwikkelingstak die onder Vogels valt. Amazon wants to talk to you, is de titel van zijn presentatie, en hoewel ik ook nog niet weet wat hij precies gaat vertellen, lijkt dat wel aan te geven dat hij op z’n minst aandacht gaat geven aan deze spannende nieuwe technologie.

Bent u erbij?

Als u erbij bent gaat u mij in ieder geval op de voorste rijen aantreffen. Bent u ook nieuwsgierig naar waar Amazon de komende tijd op inzet, dan kunt u hier uw ticket reserveren. En voor als u er toch bent, op de IEX Beleggersdag: zorg dan dat u niets van het overvolle programma mist.


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 23 apr Groene koersen op het bord, AEX-fondsen met cijfers en een volle agenda
  2. 10 apr Slotcall: Inflatie- en rentepaniek, maar AEX zet stoïcijns zijn recordreeks voort 1
  3. 09 apr AEX opent lager en houdt vooral de adem in voor wat er later gaat komen 2

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 mei 2018 14:37
    quote:

    Zelden schreef op 12 mei 2018 14:33:

    Mooi. Kan 'ie misschien even uitleggen of Amazon hier, net als met die distributiecentra in Duitsland, miljarden aan belasting gaat 'ontwijken' terwijl de rechten van de consumenten in een zwart gat worden gedumpt en de middenstand wordt gedecimeerd.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links