Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groningen gas: Van asset tot liability

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jilles van den Beukel

Jilles van den Beukel is geofysicus en energie specialist bij HCSS (the Hague Centre for Strategic Studies). Sinds 2016 schrijft hij over de olie- en gasindustrie op zijn blog JillesonEnergy.

Meer over Jilles van den Beukel

Recente artikelen van Jilles van den Beukel

  1. jul '21 Vijf redenen voor de stijgende gasprijzen 8
  2. jun '21 Hoe lang gaat de rally in grondstoffen duren?
  3. apr '21 Een nieuwe wereld voor de oliemarkten 23

Reacties

24 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 mei 2018 06:44
    Dus de trend = 11 triljoen geld aanbod wordt omgezet naar vraag naar WC papier of te wel tokens, of te wel hoge risico kripto-kurrensie, en dan Angola gaat belasting met 50% verlagen! In Godsnaam; waar halen zie getallen vandaan? Aanbod is vaak min 90% waard van vraag! Dus 11 is maar 1 waard!
    De functie van enige regering is neus peuteren, waar diepte brein-surgery benodigd. Halveren van belasting om productie op gang te brengen, dus als men de andere kant van de brein stopt met stimuleren, ken men op volle productie! Dus haalt men in Nederland belasting weg, dan kan Groningen op volle productie van vraag en aanbod. Tuinbouw Westland = overgeslagen naar geothermiek, dus klanten pleite, mijn fabriek in NL gesloten want men kan geen belasting betalen in NL, nog andere voorbeelden?
  2. [verwijderd] 24 mei 2018 04:36
    Het leuke van Trump is: hij is eerste zaken man die regeert, in mijn heugenis, dus hij kent waarde, waar chaos zet gezonde concurrentie. In Kaapstad weet je nooit of je voor een verkeerslicht of een stoplicht moet stoppen. ( een verkeerslicht is zakelijk technisch een berekende sensor dus ziet verkeer en een stoplicht is iets uitgevonden door neus peuterende regering leiders wat zaken stopt) Maar stoppen is levensgevaarlijk want kapers liggen om de loer. Kapers zijn gangsters net zoals regering ambtenaren die je uit je investering pleurt, in dit geval je auto, en gewoon bezitting overneemt en schromen niet om je constitutionele rechten met geweld te vernietigen.
    Jilles dat is ongeveer jouw verhaal over Groningen maar het woord 'kapers' dat 'evade and avoid' jij.

    Kortom Nederland volgt precies het pad van Maduro Venezuela, maar zo ook zijn velen ander landen die grondstoffen verpatsen en volgen een beleid van: gelddrukken of te wel schulden maken, nooit een beleid om zelf schuld terug te betalen, rente serveren of te wel contanten exporteren welk de aanbod van grondstoffen verlaagd, nog korter om, vraag en aanbod = gekaapt.

    Wat zijn de gevolgen zoals voor het verkeerslicht of was het nou een stoplicht? Een ineenstorting van instituties want de wet: vraag en aanbod van geld en goederen 'moet' in een verhouding blijven en die is pleite. Dus de neus peuterende regering leiders die geld drukken kunnen geen goederen pro rate leveren. Dus wat doen Nederlanders: afsluiten van utilities 'or disconnect from the grid'. Dus alles wat met regering en gemeente te doen hebt zoals water, elektriciteit, gas, riool ontkoppel je van je huis of fabriek en voor mij ook enige rode ronde lichten. De lawine van komende rechtszaken waar de rechter mag kiezen tussen geld drukken en goederen leveren. Bij jullie 1 triljoen staatsschuld versus vertienvoudiging van Groningse aard gas productie.

    Dat hier in Kaapstad, hoever in Nederland zijn jullie?
  3. [verwijderd] 24 mei 2018 18:17
    De elektrische auto techneuten zeggen dat ze 21 triljoen aan inkomsten zullen weg vagen van oil, gas en kolen. Dat dan in 2040. Ik hoop het is in vandaag ze prijzen. 11 triljoen willen ze gisteren investeren wat waard is 1 triljoen. Wauw, het lijkt iemand gaat met zijn broek naar beneden staan. Ik niet, het zal wel Rutte met de belasting dienst zijn.
24 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links