Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Daling olieprijs

Slotcall: Daling olieprijs

Dicht bij huis vandaag, met wat kleine uitschieters bij de cijferfondsen. Het was de dag van PostNL, dat weliswaar wat tegenvallende cijfers publiceerde, maar gaandeweg de dag werd er een glimlach getoverd op het gezicht van Herna Verhagen: 

Meer cijfers vandaag: DSM kwam door met prachtige Q1-cijfers maar kennelijk was er al een voorschot genomen op de juichende cijfers uit Heerlen. Vorige maand kwamen de Limburgers namelijk al door met een winstwaarschuwing, een positieve weliswaar.  

Meer opvallende bewegingen vandaag: Ahold pakt twee procent terug in aanloop naar de cijfers morgen, Air France KLM komt nog steeds niet van de grond en de verzekeraars blijven heel sterk liggen, zowel NN, ASR als Aegon stijgen 1,4%. 

Europa overwegend in de min

De Europese beurzen bleven dicht bij huis. Hardlopers zijn doodlopers, de Duitse DAX moest na een paar dagen van flinke stijgingen vandaag een half procent inleveren. dat trok de Eurostoxx 50 bijna 0,4% omlaag. De Italiaanse beurs (-1,5%) lag slecht doordat geruchten over nieuwe verkiezingen de ronde doen. 

Luigi Di Maio is de voorman van de bekende 5-sterrenbeweging en vrij vertaald tweette hij hier: 'Geen vertrouwen in een "neutrale" regering, synoniem met technische overheid. We gaan naar de stemming in juli!'

Dat drukte de stemming bij de Italiaanse bondjes, banken en de aandelen. Ook het eurootje deed een duit in het zakje en daalde ten opzichte van de dollar tot $1,1855. 

Wall Street

De Amerikanen houden het nog even dicht bij huis, zowel Dow (-0,1%) als Nasdaq (-0,3%) dalen licht. Vanavond, om 20.00 uur onze tijd, spreekt president Trump zijn verdict uit over de Irandeal en alom wordt verwacht, houdt vooral zijn twitteraccount in de gaten, dat hij de Irandeal om zeep gaat helpen.  

In 2015 beloofde Iran zijn kernwapenprogramma te stoppen in ruil voor het intrekken van economische sancties, Obama sloot die deal. De Europese landen, en ook Iran zelf trouwens, willen de deal in stand houden.

Maar onze vriend in het Witte Huis heeft zo zijn eigen visie hierop. De olieprijs zakt in aanloop hiernaar toe wat weg, de Brent olie staat 3,5% lager, wat zijn weerslag heeft op de oliefondsen.  

Op individueel aandelengebied is er het herstel van Valeant (dat Pharming in het huidige zadel hielp) dat zichzelf trakteert op een nieuwe naam, en de slachting bij autovehuurbedrijf Hertz (-14%) waar de cijfers niet in goede aarde vallen. 

Rentes

Italiaanse staatsobligaties zakken, waardoor de yield, het rendement, omhoog schiet:  

asml  

Koersen op IEXONE 

Voor de liefhebbers zijn hier nog de cijfers van biotechaandeel Genmab, dat een relatief grote Nederlandse aandeelhoudersschare heeft.  

De highlights, en hier de cijfers

  • USD 432 million in net sales of DARZALEX® (daratumumab);
  • U.S. FDA granted Priority Review to daratumumab
  • Received USD 50 million from Novartis

Onderstaand vindt u op IEXONE de koersen van uw favoriete aandelen. Morgen maar even het wekkertje zetten: het wordt een drukke dag met veel cijfers, waaronder Boskalis, Ahold en SBM Offshore. Als toetje nabeurs Wall Street krijgen we dan nog Altice USA. Voor de gokkers onder ons... 

De agenda van morgen 9 mei

08:00 Ahold Delhaize Q1-cijfers
08:00 ING Q1-cijfers
08:00 Wolters Kluwer Q1-cijfers
08:00 SBM Offshore Q1-cijfers
08:00 Boskalis Q1-cijfers
08:00 Aperam Q1-cijfers
08:00 Stern Q1-cijfers
08:00 Refresco Q1-cijfers
08:00 Kendrion Q1-cijfers
08:00 Deutsche Telekom Q1-cijfers
08:00 Tui Q1-cijfers
08:00 ABInbev Q1-cijfers
08:00 Henkel Q1-cijfers
08:00 Unicredit Q1-cijfers
08:00 Siemens Q1-cijfers
14:00 Office Depot Q1-cijfers
14:30 VS inflatie PPI apr 0,3% MoM
16:00 VS groothandelsvoorraden mrt 0,5% MoM
16:30 VS weekrapport olievoorraden
22:00 Altice USA Q1-cijfers


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links