Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: AEX wacht op actie

TA: AEX wacht op actie

De Nederlandse beurs is de afgelopen twee weken niet ver van haar plek gekomen. Ook de Amerikaanse beurs zoekt naar richting.

De markt lijkt te wachten op een nieuwe trigger die de boel in beweging zet. Technisch is het vooral wachten op een uitbraak. Goud beweegt in een mooie tradingrange.

AEX-index

De Amsterdamse beurs doet het de laatste twee weken wat rustiger aan. Binnen de stijgende trend wordt een consolidatie zichtbaar. Dit signaleert een evenwicht tussen kopers en verkopers.

De index is gestuit op circa 557,69 punten, gevormd door de koerstoppen uit november 2017 en de koersbodems uit medio januari. In de grafiek is dit aangegeven met de rode doorbroken streep.

Pas bij een doorbraak boven dit niveau komt er ruimte vrij voor een herstel richting de weerstand van 572,81 punten. Op dit moment zien we aan de onderkant een hogere bodem rond 548,57 punten (het dikke blauwe lijntje), die de markt moet opvangen.

Een terugval tot aan die eerste steun zou een zeer beperkte correctie opleveren. In het slechtste geval kan de AEX naar de oude toppen rond 540,65 punten terugvallen.


EUR/USD

Het valutapaar toont wat meer bewegingen. Eind april viel de eur/usd onder het steunniveau van circa 1,22 dollar. Inmiddels is de eerste steun bereikt rond 1,1924 dollar. Na een doorbraak onder de steun van 1,1924 dollar wordt 1,1714 het volgende neerwaartse koersdoel.

De zwakke euro is goed voor de Europese exportbedrijven die hun concurrentiepositie zien verbeteren. We zagen vooral de Duitse beurs daar afgelopen week van profiteren.


S&P 500 index

De belangrijkste graadmeter uit de VS laat sinds begin dit jaar lagere koerstoppen zien, die toenemende verkoopdruk signaleren. Wel ligt er een sterk vangnet rond de 2.550 punten, waar de index telkens wist op te veren.

Op de wat kortere termijn heeft de S&P 500-index de herstelfase verlaten. Daarmee oogt het technische plaatje zwak.

Op korte termijn houden we rekening met een neutraal koersverloop tussen de steun van 2.532,69 punten (de bodem van 9 februari) en de weerstand van 2.717,49 punten (de top van 18 april).

Een uitbraak buiten deze bandbreedte zal de nieuwe richting bepalen.Goud

Dan nog even goud, voor de liefhebber. Het edelmetaal beweegt de afgelopen maanden in zijwaartse richting tussen de steun van 1.300,00 dollar (gevormd op 28 november 2017) en de weerstand van 1.375,30 (gevormd op 6 juli 2016).

Nu goud opnieuw lijkt te worden opgevangen door de steun, kunnen speculanten hun slag slaan. Houd er rekening mee dat dit een speculatieve strategie is.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

EUR/USD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Gold World Spot (USD)

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-S&P 500

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 The Short Caller 7 mei 2018 09:54
  Stakers hebben duidelijk en al tijden de Macht in Frankrijk..

  Daarom had KLM destijds beter kunnen fuseren met Lufthansa..

  Of British Airways..

  Meer Discipline bij deze Luchtvaart maatschappijen..

  Even wat Turbulentie bij KLM-AirFrance maar voor een Crash..

  Hoeven ze niet bang te zijn lijkt mij..;)
 2. forum rang 7 The Short Caller 7 mei 2018 10:02
  Wel grappig dat zelfs de "vak mensen" van Lynx in de Futs trappen..

  Die tussen 7u en 8u "in the Cloud" zijn op geblazen..

  Zij gaven een Prognose van een Aenix die 0,65% hoger zou openen..

  Zelfs na 9u wil het niet zeggen dat de Aenix de futs standen gaan overnemen..

  Dit ivm daadwerkelijk Cash handel..

 3. forum rang 4 san marco 7 mei 2018 12:05
  President Donald Trump expressed optimism the U.S. will be able to reach a deal with China that diffuses trade tensions between the world’s two biggest economies.


  Trump said his administration will “probably” come to an agreement with China to resolve a dispute that has roiled financial markets and raised fears of a major economic conflict between the nations. The U.S. is considering tariffs on as much as $150 billion worth of Chinese imports, while China has vowed to respond with levies of its own on everything from U.S. soybeans to planes.


  The president said on Monday it wouldn’t be “nice” of Beijing to target American agriculture in retaliation. “Our farmers are great patriots. They understand they’re doing this for the country,” he told reporters at a cabinet meeting. “‘We’ll make it up to them.”
61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 29 mei TA: Dollar draait 620
 2. 28 mei TA: Banken krijgen lucht 662
 3. 27 mei TA: Rood vlaggetje RDS 712

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 532,57 29 mei
  -6,05
  -1,12%
 2. EUR/USD 1,1097 29 mei
  +0,0018
  +0,16%
 3. Gold World Spot (USD) 1.729,40 29 mei
  +7,70
  +0,45%
 4. NY-S&P 500 0,00 nov '18
  0,00
  0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare