Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Mooie reeks

TA: Mooie reeks

De AEX-index heeft de afgelopen weken een sterk herstel laten zien. Al vijf weken op rij weet de Nederlandse beurs een positief koersverloop te laten zien. Wordt het nu tijd voor een adempauze?

De Nederlandse beurs is vanaf het dieptepunt van 26 maart in ruim een maand tijd ongeveer 40 punten gestegen. Tot op heden is een echte correctie nog uitgebleven. Ook na de doorbraak boven de toppen van februari en maart is er geen serieuze pullback geweest.


RSI

Een goede graadmeter om te zien of een herstelbeweging nog voldoende kracht heeft, is de RSI indicator. Deze meet de sterkte van de koersbeweging en geeft aan of een markt overgekocht of oververkocht is.

De beste signalen treden echter op wanneer er sprake is van divergentie tussen de indicator en de koers zelf. Na een koersstijging zou de koers dan nog een hogere top moeten vormen, terwijl de indicator al neerwaarts draait en een lagere top vormt.

Als we kijken naar de RSI indicator van de AEX-index op dit moment, dan valt op dat de RSI wel overgekocht-gebied heeft bereikt, maar dat er nog net geen sprake is van divergentie.

De hogere top van afgelopen dinsdag is ook in de indicator nog bevestigd met een nipt hogere top.

https://grafieken.tostrams.nl/10-rsi.gif


Vooralsnog lijkt er dus nog wel wat ruimte te zijn voor de index om de herstelbeweging verder door te zetten en laat de correctie nog even op zich wachten. Het koersdoel is nog altijd de oude top van januari rond 572,81 punten.

Steun ligt in eerste instantie op de laatste koersbodem rond 548,57 punten, maar als de correctie wordt ingezet, mag een daling richting de oude toppen rond 540 punten niet worden uitgesloten.

DAX-index

We kijken ook nog even naar het technische plaatje van de Duitse beurs. De DAX-index is tijdens de herstelfase van de afgelopen weken wat achtergebleven bij de overige Europese beurzen. Toch lijkt nu ook hier serieus werk gemaakt te worden van het herstel.

De DAX index lijkt namelijk een hogere koersbodem te vormen en zet thans de weerstand onder druk.

Wanneer de Duitse beurs boven de weerstand van 12.601,46 punten weet te sluiten, dan komt er ruimte vrij voor een grotere koersstijging richting de top van januari.


RSI

Als we ook bij de DAX index de RSI indicator bekijken, dan valt op dat deze nog voldoende ruimte heeft voordat overgekocht-gebied wordt bereikt.

Ook is er nog geen sprake van divergentie en kunnen we dus spreken van een gezonde herstelfase.

https://grafieken.tostrams.nl/dax-rsi.gif

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Elektrische auto's hebben nog steeds panne 65
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Gerelateerd

Reacties

113 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 30 april 2018 10:23
    quote:

    JoostVLS schreef op 30 april 2018 09:07:

    Curetis bijgekocht op 5.06
    Er vanuit gaande dat onderstaand bericht juist is:

    Curetis liet verder weten dat commissaris Holger Reithinger per direct vertrekt. Reithinger is al sinds 2011 betrokken bij Curetis als commissaris. Hij was naar voren geschoven door aandeelhouder Forbion, die momenteel een belang van 8,7 procent heeft. Curetis gaat vooralsnog verder met zes commissarissen, maar onderzoekt de mogelijkheden om de samenstelling tijdens de komende aandeelhoudersvergadering aan te passen.


    Als Forbion al een "eigen Commissaris" terug trekt als Groot Aandeel houder..

    Is dat toch..

    Een "Veeg teken" lijkt mij..
  2. [verwijderd] 30 april 2018 11:22
    Dit is tot nu toe een beursdag waarop er geen beweging van betekenis is in de AEX index. De graadmeter staat op een licht verlies, maar boven de bodem van afgelopen vrijdagmiddag. Dit wil zeggen dat een voortzetting naar boven goed realiseerbaar is. Er moet dan wel wat meer kooplust komen, want op de wijze van de afgelopen uren komen we er niet. Ik wacht op een doorbraak door 556,2 en 556,5, opdat de AEX verder richting 559,4 kan, of een daling onder 553,2 waarop we ons op 552,5 of 551,6 kunnen richten. -Ad Nooten-

    Geplaatst maandag 30 apr 11.19u.
113 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links