Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Blow Traders

Blow Traders

Dit is de hele officiële geschiedenis van de S&P 500 Volatility Index, ofwel de VIX. Dat lijntje op 8,56 is de all time low van 24 november vorig jaar. De top is 89,53 is van 24 oktober 2008.


U ziet ook dat de volatiliteitsexplosie in Q1 uniek was. In principe komt dit maar eens in de drie à vier jaar voor dat de markt zo tekeer gaat. En daar rollen dan vandaag zulke cijfers voor Flow Traders uit. Voor het idee, over heel 2017 verdiende het handelshuis €0,86.


Kortom, een prognose maken van wat Flow Traders het komende kwartaal en laat staan in de komende jaren kan omzetten en verdienen, zal altijd een groot vraagteken blijven. Wat moet u bijvoorbeeld aan winst per aandeel 2018 inplannen? Dat is €2,36 plus... Paul nattevingert in totaal €3 à €3,50.

Dat is inderdaad wel echt de onderkant? Vier van zulke kwartalen en de winst per aandeel kan ook maar zo richting een tientje. Zeg het maar. Ik citeer echter een cruciale alinea van Paul:

Het valt op dat Flow Traders in Europa veel meer waarde heeft moeten verhandelen waar significant minder handelsinkomsten tegenover stonden dan in de VS.

Veel banken en andere tradingdesks zaten vola short en het zou zomaar kunnen dat Flow hiervan heeft geprofiteerd door de andere kant van de transactie te kiezen.

Kortom, die Amerikaanse winst is een incident? 

U rekent met z'n allen zeker niet op een tientje winst per aandeel. De koers jankt vanochtend weg tot zelfs -10%, dat had ik voorbeurs eerder andersom verwacht. Waarom in hemelsnaam? Ik geef het woord graag aan Jeroen, Jack en Nico, want ik kan alleen maar glazig kijken. Goed bedacht heren, bedankt. 

Hoe dan ook, Flow Traders is een handelshuis pur sang en zal altijd afhankelijk blijven van marktreuring. Mooie hedge in uw porfolio daartegen. Vist u ze bij voorkeur op met een VIX onder 10 of zelfs 9, maar ja, dat kan ook weer jaren duren voordat u zulke standen ziet. There's no free lunch, houd ik het maar op.

Oh ja en als u wel denkt dat de beurs in 2018 volatiel blijft of nog een keer een schuivert maakt, kunt u misschien vandaag op de dip Flow Traders inslaan. Met een AEX VIX Index nu op 11,5. Niet slecht, toch?


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Hoppschwiiz 24 april 2018 14:12
    quote:

    hnk schreef op 24 april 2018 13:35:

    Flow Traders presteert goed bij hoge voltilities. Die stijgen vooral in dalende markten. Dat maakt Flow een goede portefeuillebeschermer bij slecht weer.
    Dat hoor ik wel vaker. Ook van gerespecteerde vermogensbeheerders, maar is natuurlijk pertinent niet juist.
    In een weldoordacht opgebouwde portefeuille, maakt een sector HF traders op z’n hoogst 1 à 2 % uit van het aandelen gedeelte van de portefeuille. Hoezo kan het dan een beschermer zijn?
    Ja, wel als de weging 10 tallen procenten is, maar dat heeft dan weer niets met beleggen te maken.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links