Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX door cruciale hobbel

TA: AEX door cruciale hobbel

De Nederlandse beurs flirt wederom met de weerstand van 540,65 punten aan de bovenzijde van de neutrale bandbreedte. Onder de oppervlakte lijken de indicatoren nu rijp voor een opwaartse uitbraak.

AEX op weerstand

De AEX-index heeft binnen de horizontale trend de weerstand van 540,65 punten (de top van 27 februari) voor de vijfde keer getest. De neutrale fase eindigt zodra de AEX-index boven deze hobbel weet te breken. Dan mogen beleggers verdere koersstijging verwachten.

Na een uitbraak boven de weerstand van 540,65 punten wordt 572,81 het volgende opwaartse koersdoel. Op Twitter (@RoyceTostrams) zal ik er op terugkomen. Voor de speculant biedt het koersdoel van 572,81 punten een leuke uitdaging. Een verdere opmars van de AEX zal overigens niet zonder slag en stoot plaatsvinden.


Diverse gaps

De eerste horde is het koersgat (op de grafiek hierboven binnen de blauwe cirkel), dat begin februari is gevormd. Deze gap biedt een eerste drempel tussen 544,70 (het high van maandag 12 februari) en 549,95 punten (het low van vrijdag 9 februari).

Deze gap geeft aan dat verkopers indertijd met haast afscheid van hun stukken hebben genomen. Op weg naar boven, dus in het komende herstel, kan deze gap voor veel tegendruk in de markt zorgen.

Overigens  heeft ook de vorige gap (binnen de rode cirkel tussen 533,60 en 540,77 punten) de markt in de afgelopen weken stevig dwars gezeten. De AEX is daar al vijf keer door tegengehouden.

Indicatoren verbeteren

Zoals ik hier eerder heb aangegeven draaien de korte termijn indicatoren al naar boven. De RSI van de AEX-index toont al meerdere hogere koersbodems. Dat geeft aan dat de interne kracht van de Nederlandse beurs toeneemt. De RSI is nu ook boven de toppen van februari en maart gebroken.

 

https://grafieken.tostrams.nl/10-rsi.gif


Stochastics

De stochastics krult eveneens mooi opwaarts, wat aangeeft dat de kansen voor de AEX verbeteren. Stochastics is een redelijk betrouwbare technische indicator, die ook gebruikt kan worden om het  einde van zijwaartse markten te detecteren.

https://grafieken.tostrams.nl/10-stochastics.gif


Momentum

Zoals  ik gisteren hier aangaf is het ook positief dat het momentum verbetert. De momentumlijn (de onderste helft van de grafiek) staat op het punt de 0-lijn opwaarts te doorbreken.

Een opwaatrtse kruising van het momentum door de 0-lijn duidt op een (positieve) draai in het sentiment.


https://grafieken.tostrams.nl/10-macd.gif

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Gerelateerd

Reacties

146 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Boskalix 10 april 2018 10:14
    Ik zie het vreemde fenomeen in de AEX maar ook in de DAX dat er 's nachts een redelijk forse stijging plaats vindt. Maar dat daar overdag voor een groot deel weer de lucht uit ontsnapt.
    Dit kan betekenen dat grote partijen buiten de beursuren gekocht worden en dan overdag weer verkocht.
  2. [verwijderd] 10 april 2018 10:17
    quote:

    Boskalix schreef op 10 april 2018 10:14:

    Ik zie het vreemde fenomeen in de AEX maar ook in de DAX dat er 's nachts een redelijk forse stijging plaats vindt. Maar dat daar overdag voor een groot deel weer de lucht uit ontsnapt.
    Dit kan betekenen dat grote partijen buiten de beursuren gekocht worden en dan overdag weer verkocht.
    joh,echt waar
146 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links