Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Dan maar gamen

TA: Dan maar gamen

De Nederlandse beurs zit al weken gevangen in de neutrale bandbreedte tussen de steun van 515,96 en de weerstand van 540,34 punten. Hoewel we regelmatig forse koersuitslagen zien, is de AEX-index per saldo nog weinig opgeschoten.

AEX index

Voor de speculant zijn dit interessante tijden. Flinke dag-ranges geven beleggers die kort op de bal spelen de kans om leuke ritjes te maken.

Voor de wat langere-termijn-belegger zijn dit echter niet de meest enerverende weken. De AEX-index noteerde begin februari ook rond het huidige koersniveau en lijkt nog altijd geen richting te hebben gekozen.

De Nederlandse beurs beweegt in het midden van de bandbreedte, waardoor de kans groot is dat beleggers ook nog even moeten wachten op een uitbraak.

 


Games

Vrijwel alle sectoren staan de laatste tijd onder druk en hebben wat terrein moeten prijsgeven. Toch is er een categorie die nog altijd verrassend goed blijft presteren: producenten van video-games.

De gaming-industrie is al jaren een enorme groeimarkt en de grote producenten van games en game-consoles weten hiervan goed te profiteren. We lopen de technische plaatjes van een aantal beursgenoteerde gaming-bedrijven langs.

Electronic Arts (EA)

Electronic Arts is een uitgever van games voor consoles, pc en mobiel. Het aandeel heeft met de doorbraak boven de laatste koerstop de stijgende trend weten te hervatten.

Een technische verbetering is opgetreden met een eerste koersdoel rond de weerstand van 140,00 dollar (berekend koersdoel). Zolang Electronic Arts hogere toppen en hogere bodems weet te vormen blijft het plaatje positief. Steun ligt op 99,63 dollar (de bodem van 8 december 2017).

 


Nintendo

Nintendo is de Japanse producent van game-consoles en games. De trend van Nintendo blijft ondanks de huidige consolidatiefase nog steeds opwaarts gericht. De hogere bodems wijzen nog steeds op aanhoudende vraag.

De steun ligt rond 48,25 dollar (gevormd op 9 februari). Slaagt Nintendo erin om boven de laatste top te breken, dan kan de stijgende trend weer worden hervat en komt er ruimte vrij voor verdere koersstijging.

Weerstand hanteren we op 67,65 dollar (de top van 19 december 2008).

 


Activision Blizzard

Activision Blizzard is een ontwikkelaar en uitgever van computerspellen. Het aandeel laat al enkele jaren een mooie stijgende trend zien. De afgelopen weken valt het echter wat terug binnen de grenzen van de stijgende trend.

Zolang de koers boven de voorgaande top weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief. Er ligt steun op 63,32 dollar (gevormd op 9 februari). Het koersdoel ligt rond 85,00 dollar (berekend koersdoel).

 


Ubisoft Entertainment

Ubisoft Entertainment is een Franse ontwikkelaar en uitgeven van games. Het aandeel is genoteerd aan de Franse beurs.

Ubisoft consolideert binnen de stijgende trend. De hogere bodems wijzen nog wel steeds op aanhoudende vraag bij hogere koersen.

Voor een hervatting van de onderliggende uptrend dient Ubisoft boven de laatste top te breken. Slaagt Ubisoft hierin, dan komt er ruimte vrij voor verdere stijging richting het koersdoel van 80,00 euro.

We handhaven een positieve visie zolang de steun van 61,60 euro (de bodem van 9 februari) intact blijft.

 


We zien bij de verschillende gaming-bedrijven mooie stijgende trends, soms slechts onderbroken door een tijdelijke consolidatiefase.

Deze beleggingscategorie biedt nog mooie kansen. En voor wie het beleggen al helemaal zat is, biedt gamen zelf momenteel wellicht meer vertier.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 08:15 TA: Opmars AEX strandt 184
 2. 11 aug TA: Olie nog niet uit de kou 225
 3. 10 aug TA: Eerste verbeteringen AEX 118

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Activision Blizzard

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Electronic Arts

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
267 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Subtropical 28 maart 2018 08:50
  quote:

  dhr.KapitaalVernietiging schreef op 28 maart 2018 08:48:


  Je zal maar putopties hebben en voor de zoveelste keer de koersen weer zien oplopen voor 9 uur


  Manipulatie ten top. De AEX kan beter open van 15.30 tot 22.00 uur. Beleggers in de VS hebben het makkelijker. Hebben met niemand wat te maken.
267 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Gerelateerde instrumenten

 1. Activision Blizzard 79,120 11 aug
  -3,140
  -3,82%
 2. AEX 575,06 17:41
  +9,50
  +1,68%
 3. Electronic Arts 135,700 11 aug
  -5,000
  -3,55%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare