Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: -2,88%

Slot: -2,88%

Het is weekend en het was mij het beursweekje weer wel. Drie beursgangen maar liefst op het Damrak. Helaas was het niet allemaal feest, maar goed. Het beurssentiment zat ook tegen de laatste dagen. Wij wensen deze bedrijven veel succes:

Verder was er veel te doen rondom Facebook, het aandeel ging ook hard onderuit. Datalekken, ja dit bedrijf is dus enorm gevoelig voor dat soort zaken, maar als het goed is had u dat van tevoren al bedacht:

Dan is het nu tijd om in de file te gaan staan en naar niemand minder dan onze eigen Nico Inberg te luisteren:

Weeklijstjes

Tijd voor de bekende weeklijstjes.      

  • AEX deze week: -2,88%
  • AEX deze maand: -2,64%
  • AEX dit jaar: -4,25%
  • AEX herbeleggingsindex dit jaar: -3,93%
  • AMX dit jaar: -5,25%
  • AScX dit jaar: -4,33%

Over naar de brede markt, wat hebben we ervan gebakken deze week:

Damrak

En hier het bekende vrijdagse rondje langs de Nederlandse aandelen. Eerst de AEX:

  • Vopak bovenaan in de AEX zonder nieuws of aanleiding. Het aandeel is natuurlijk ook al hard afgekomen en scoort vandaag de hele weekwinst bij elkaar.
  • Voor de rest zijn het defensieve aandelen zoals Ahold, Unilever, Shell, Wolters en Heineken die wat beter blijven liggen dan de rest.
  • Altice hard onderuit na de cijfers vorige week.
  • Banken als ING en ABN Amro hebben een mindere week en mogelijk mede door de winstwaarschuwing van Deutsche Bank.
  • Philips heeft een mindere week omdat het Philips is...
  • Voor de rest zien we de cyclische fondsen of die met issues wegzakken.


Dan door met de AMX:

  • Flow Traders scoort vandaag er veel bij door de volumeupdate.
  • Besi gaat ondanks de daling van vandaag op weekbasis omhoog.
  • Sligro, gewoon defensief dat beter blijft liggen.
  • Boskalis weer hard omlaag. De CEO kocht vorige week aandelen en ikzelf kocht een paar calls, maar voorlopig staan we allebei in de min. Lotgenoten dus...
  • ADHD-aandelen zoals TomTom, AMG, OCI, Fugro en Aperam zijn niet de namen om te hebben als de beurzen zakken.


Tot slot nog de AScX:

  • Sif is niet te houden deze week.
  • Binckbank stijgt lekker, maar u kunt wel raden waarom dat zo is...
  • Beter Bed en Accell hebben issues en zijn daardoor fondsen die als eerste verkocht worden.
  • Vandaag twee beursgangen (NIBC en B&S Group), maar neem Avantium. Zo'n beetje een jaar genoteerd nu, maar door de helft gegaan sinds de IPO. We hopen niet dat de eerste twee dezelfde weg gaan bewandelen.

Klein probleempje met de IEX ONE Monitor waardoor de weeklijstje niet goed getoond worden. Daarom geen Dow Jones en Eurostoxx deze week.

Zondag schrijft Nico Inberg een vooruitblik op de volgende beursweek. Bedankt voor al uw bezoek en reacties en een fijn weekend!  


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 23 maart 2018 19:06
    Begrijp ik het goed dat de aex de hele trumprally niet heeft meegedaan, want we staan nu op het niveau van een aantal jaar geleden na het oplossen vd griekse crisis. Toen stond dow jones op 17000 en aex ca 510. Nu staat wallstreet alsgevolg vd trumprally mbt belastinggervorming op 24000 en aex staat op 520...Nu moet aex inleveren als gevolg vd trumpwar en wallstreet daalt nauwelijks hoewel het hun war is tussen china, waar europa zelfs voordeel uit kan halen want china gaat in de eu boodschappen doen ipv vs. Lijkt wel dat wallstreet wel de lusten (aandelen stijgen skyhigh, zonder deugdelijke winstgroei) wilt maar niet de lasten en europa moet op de blaren zitten vd geklier van Trump. Waarom moeten wij zoveel inleveren terwijl wallstreet ca 40 procent hoger staat dan destijds en wij maar 2 procent. Niet vergeten dat fed aan.het afremmen is terwijl wij hoge economische groei hebben bij superlage rentes...zijn onze europese bedrijven gezien de stand vd aex maar paar procenten meer waard geworden en in usa zijn bijna 50 procent gestegen...Wat heeft dit met beleggen te maken, zoals de daling op onze beurzen alsgevolg van smoelemboek FB die slordig omging met privacy. Zal unilever en ahold philips asml ing nu minder winst maken door die onzin van hen? Wanneer kunnen wij overgaan tot orde vd dag dat we kijken naar verwachte koerswinstverhoudinhen en dividend rendementen...onze fondsen staan extreem laag gewaardeerd tov wallstreetfondsen die maar 2 procent dividend geven en.onze fondsen geven ca 4 procrnt dividend met uitschieters van 5 en 6 procent...hoe kan je nu nog aandelen usa kopen als hun marktrente bijna gelijk staay als de gemiddelde dividend en bij ons staat marktrente op ca 0,6 procent bij 5 procent dividend!!!
  2. De Buurman 24 maart 2018 07:30
    Mrx77 je vergelijkt (wederom) appels met peren.

    De AEX is geen herbeleggingsindex, de Amerikaanse indices zijn dat wel. Die percentages die je noemt dienen niet meer dan bevestiging van jouw eigen populistische onzin en daarbij trek je ook nog eens de vergelijking over een periode waarin de AEX het minst rooskleurig uit de bus komt. Ja, er zit een verschil tussen de performance van de AEX en de Amerikaanse indices. Ik ga niet voorkauwen waarom dat zo is, want het antwoord is makkelijk te beargumenteren. Ik ben ervan overtuigd dat er zelfs in die populistische roeptoeter (zoals jij jezelf presenteert op dit forum) een mens zit die het antwoord daarop kan vinden.
  3. Weert=No.1 25 maart 2018 18:47
    JA, WIE HEEFT ER NOU EEN GOED WOORD VOOR DIE PRO-ACTIEF DENKENDE, POST-DOCTORAAL GESCHOOLDE VISIONAIRE ZAKKENWASSERS
    VAN DE AFM OVER.IK HERINNER ME NOG, DAT DOKTERS VAN LEEUWEN
    PRESIDENT-DIRECTEUR WERD OMDAT HIJ OP EEN ONVERKIESBARE PLAATS
    OP DE VVD-LIJST STOND.EEN DIK HANGBUIKZWIJN OP EEN PLAATS, WAAR HIJ MET ZIJN VERSTAND NIET BIJ KON EN IS SINDS ZIJN VERDWIJNING ALDAAR IS OOK NIETS VERANDERD,DAN WAT STOMPZINNIGE LIJSTJES TE PRODUCEREN VAN MALAFIDE BROOKERS, WAAR EEN NORMAAL MENS AL VEEL EERDER ACHTER WAS, OMDAT DEZE BROOKERS AL VAN 5 KM.AFSTAND STINKEN.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links