Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Potentiële dubbele bodem

TA: Potentiële dubbele bodem

De AEX-index is opgevangen boven de steun van de koersbodem van begin februari en heeft een herstel ingezet. Het eerste richtpunt is nu de top van eind februari van circa 540,34 punten.

Ook deze week komen weer diverse bedrijven met hun cijfers over het afgelopen jaar. Wellicht kunnen deze de beurs een extra zetje geven.

AEX-index

De Nederlandse beurs laat momenteel per saldo een neutraal koersverloop zien tussen de steun van 515,96 en de weerstand van 540,34 punten.

De bewegingen binnen deze bandbreedte zijn volatiel, maar zolang de bandbreedte intact is, blijft het technische beeld neutraal.

Pas wanneer de bandbreedte wordt verlaten, zal de nieuwe richting worden gekozen. Een doorbraak onder de steun maakt ruimte vrij voor een daling richting 506,92 punten.

Maar een uitbraak boven de weerstand zal het herstel een nieuwe impuls geven richting de weerstand van 572,81 punten.

Nu de beurs voor de tweede keer is opgevangen rond de 516 punten, wordt er mogelijk een dubbele bodem gevormd. Dit is een positief signaal en dat zal worden bevestigd bij een doorbraak boven 540,34 punten.

 

Cijferseizoen

Het cijferseizoen is nog in volle gang en ook deze week staat er weer een aantal bedrijven op de agenda die de beurs wellicht een zetje in de juiste richting kunnen geven.

Zo komen uit de AEX onder andere Akzo Nobel en Boskalis donderdag met hun cijfers. Bij de wat kleinere fondsen zullen AMG en Pharming hun cijfers presenteren.

Beide aandelenkoersen zijn in 2017 hard opgelopen. De cijfers over het afgelopen jaar moeten bevestigen of dit rechtvaardig is.

Akzo Nobel

Akzo Nobel komt er beter bij te liggen. Binnen de neutrale bandbreedte maakt Akzo Nobel langzaam een opwaartse draai. De correctieve fase wordt aan de bovenkant verlaten.

Voor een solide verbetering is een doorbraak boven de weerstand van 83,09 euro (gevormd op 28 april 2017) noodzakelijk. Van belang is dat de steun van 71,81 euro (gevormd op 2 juni 2017) intact blijft.

 

Boskalis

Baggeraar Boskalis weet niet te overtuigen. Sinds medio 2015 staat de koers per saldo onder druk en wordt ieder herstel vroegtijdig in de kiem gesmoord.

Het aandeel zet ook het laatste herstel binnen de neutrale bandbreedte niet door. Hiermee is de herstelfase afgebroken en krult Boskalis weer neerwaarts om.

We zien steun rond 26,92 euro (de bodem van 28 juni 2013). Hier ligt de onderkant van de neutrale bandbreedte. De weerstand voor Boskalis ligt op 35,51 euro (de top van 17 februari 2017).

Na een doorbraak onder de steun van 26,92 euro wordt 23,26 het volgende neerwaartse koersdoel.

 

AMG

AMG presenteert woensdag haar cijfers over het afgelopen jaar.

Het fonds kende een zeer sterk 2017 waarbij de koers bijna verdrievoudigde. De afgelopen weken weet het aandeel echter even niet meer te overtuigen.

Nu AMG de stijgende trend heeft gebroken, oogt het technisch beeld wat minder sterk.

We verwachten een consoliderend koersverloop boven de steun van 36,31 euro (gevormd op 17 november 2017). De weerstand ligt op 47,22 euro (de top van 19 januari).

Wees alert, want een doorbraak en slotstand onder de steun genereert een nieuwe verzwakking. Dit is de opmaat voor verdere koersdaling.

Na een doorbraak onder de steun van 36,31 euro wordt 22,60 het volgende neerwaartse koersdoel.

 

Pharming

Tot slot kijken we naar beurslieveling Pharming. Dit biotechbedrijf presenteert morgen voorbeurs haar cijfers over het afgelopen jaar.

Na de zeer sterke koersstijging van het afgelopen jaar is het aandeel recent even stilgevallen. Toch heeft deze adempauze nog maar weinig schade toegebracht aan het technische plaatje.

Pharming consolideert binnen de stijgende trend. De hogere bodems wijzen nog wel steeds op aanhoudende vraag bij hogere koersen.

Voor een hervatting van de onderliggende uptrend dient Pharming boven de laatste top te breken. Slaagt Pharming hier in dan komt er ruimte vrij voor verdere stijging.

We handhaven een positieve visie zolang de steun van 1,21 euro (gevormd op 11 januari) intact blijft. Weerstand wacht rond 1,97 euro (gevormd op 25 maart 2011).

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 46
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Gerelateerd

Reacties

214 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 6 maart 2018 08:58
    quote:

    Waterblok schreef op 6 maart 2018 08:43:

    Royce schrijft:
    Nu de beurs voor de tweede keer is opgevangen rond de 516 punten, wordt er mogelijk een dubbele bodem gevormd. Dit is een positief signaal en dat zal worden bevestigd bij een doorbraak boven 515,96 punten.

    Hm hij bedoelt ander niveau?

    Zou je denken..? ;)
  2. forum rang 6 JoostVLS 6 maart 2018 09:19
    quote:

    Alex A La Hausse schreef op 6 maart 2018 08:50:

    [...]

    Goedemorgen Reigah,

    Nou die dag begon vrijdagmiddag al. Iedereen lekker negatief hier, Alex tegen de rest. Zo zie ik T graag.

    Tjuppels.

    Ho ho, vrijdag calls mrt 535 bijgekocht op 1.40 en 1.50 :)
    (keurig gepost)

    En al enige weken boosters long van BAM, FAGRON, DB, POSTNL en UNI
    Short TESLA
214 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links