Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ackman K.O. bij Herbalife

Ackman K.O. bij Herbalife

Het aandeel Herbalife ging gisteren op Wall Street hard omhoog, tegen de markt in. Het bedrijf doet een tender offer en wil tussen de $450 en $650 miljoen aan eigen aandelen inkopen middels een Dutch Auction.

Dit betekent dat iedereen die wil, zijn stukken kan aanmelden en zelf het bedrag mag invullen tot Herbalife op het bedrag komt wat ze willen inkopen. Vervolgens wordt op de hoogste prijs afgerekend. Ook wil het bedrijf een twee voor één stocksplit doorvoeren, wat de verhandelbaarheid doet toenemen.

Bill Ackman, topman van het in Amsterdam genoteerde Pershing Square, heeft na vijf jaar de handdoek in de ring gegooid. Zijn vijf jaar durende strijd tegen Herbalife, die alleen aan onderzoekskosten al miljoenen gekost heeft is ten einde en Pershing Square heeft bijna de hele shortpositie teruggekocht. Daarmee is de ego-battle tussen Bill Ackman en Carl Icahn (grootste aandeelhouder in Herbalife) ook ten einde.

Carl Icahn

De enige overgebleven speler van enige betekenis is dus Carl Icahn. In mijn laatste column over Herbalife afgelopen zomer schreef ik:

Dat Icahn mogelijk bereid is zijn oorlogskas in te zetten om Ackman een hak te zetten. Om hem uit zijn shorts te roken en hem dezelfde vernedering te laten ervaren als bij Valeant.

Het is armpje drukken tussen deze twee heren. U kunt partij kiezen (zoals ik dat deed), maar u kunt wellicht beter wachten tot één van de twee de handdoek in de ring gooit.

Wellicht dat de koers van het aandeel nog even goed blijft liggen door de tender offer. Maar mocht het inderdaad zo uitpakken dat die sluwe Icahn zijn belang casht op deze wijze, en dat heeft hij vaker gedaan, dan is Herbalife zijn grootste aandeelhouder kwijt. Fundamenteel gaat het bij het bedrijf niet als een zonnetje.

Als u interesse heeft dan is dit is een interessante scenarioanalyse hoe dit een exitscenario van Icahn zou kunnen uitpakken, van een beurshandelaar uit Philadelphia: 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links