Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Felle correctie! Wat te doen?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Nasdaq2021 6 februari 2018 11:16
    Sorry hoor, maar wat moet je met deze open deuren? En waar heb je het nou eigenlijk over? Alsof de meeste mensen nog een pak geld achter de hand hebben waarmee ze kunnen beleggen. Dat is niet zo. Mensen zijn nu gebaat bij advies om uit te stappen of te blijven zitten. Daar hoor ik je niet over Nico.
  2. forum rang 4 havik of duif 6 februari 2018 13:22
    Ik vind dat Nico Inberg een ondankbare taak heeft als ik de kritiek lees van de zogenaamde deskundigen. Ik vind zijn bijdrage bijzonder zinvol, juist voor kleine particuliere beleggers is het goed dat hij schrijft, doe geen overhaaste dingen, houd je hoofd koel, éénmaal in overhaast verkocht is het verlies ook definitief en bij meer geduld kan de schade meevallen.
    Ik geef Nico graag een pluim voor zijn werk !!
  3. Eventus docebit 6 februari 2018 14:29
    quote:

    Tandsteen schreef op 6 februari 2018 11:49:

    Gewoon blijven zitten de beurs gaat altijd weer omhoog.
    Da's op zich waar. Maar daarom moet je ook beleggen met geld wat je kunt missen. Met dat 'altijd weer omhoog' kan het toch best een paar jaar duren eer je voorbij je startniveau komt (al is zo'n klap zeldzaam). Dan moet je de aandelen in de tussentijd wel lekker kunnen laten sudderen en niet gedwongen moeten verkopen omdat je het belegde geld nodig hebt om –ik noem maar een zijsteeg– een nieuwe koelkast nodig hebt. Want verkopen maakt van een fictieve winst of fictief verlies een reële winst of verlies.
  4. forum rang 6 Ronald Engels 6 februari 2018 16:30
    Bij een dure beurs altijd winstnemen op reeds sterk gestegen aandelen en deze cash klaar houden voor nieuwe aankopen van inderdaad reeds voor geselecteerde aandelen, dit na een serieuze beurs correctie van minstens 10 % of meer en daarbij altijd dalende lage limit orders inzetten, dus niet kopen om deze aandelen zeker te krijgen.
    Krijg je ze niet geleverd tegen jouw waarde prijs, dat is dus okay er zijn namelijk vele duizenden interessante bedrijven / aandelen die soms tegen aantrekkelijk lage beurswaardes te koop zijn.
    Het is alles een kwestie van heel veel informatie en studie om de juiste keuze te maken tegen jouw vooraf bepaalde prijs!
  5. [verwijderd] 7 februari 2018 14:21
    quote:

    MicJo schreef op 6 februari 2018 22:17:

    Nico zegt: bij OCI, mest- en stikstoffabrikant, werd even €18 aangetikt. Dunne handel kan soms grote uitslagen veroorzaken.

    Dunne handel?! Het volume bij OCI was vandaag bijna 7x groter dan gemiddeld!
    Mic,

    ik bedoel daarmee dat wanneer de beurzen in paniekstand staan, de uitslagen soms groot zijn omdat er weinig orders in het boek liggen.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links