Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Eerst laten uitrazen

TA: Eerst laten uitrazen

Op het seminar Nico & Royce On Tour gaven we aan dat deze correctie kansen biedt. We worden op onze wenken bediend. Maar eerst laten we de markten uitrazen, want deze beer gaat wel heel erg te keer.

Op korte termijn hebben de Europese beurzen de afslag naar onderen genomen. De Nederlandse beurs heeft zowel het stijgende trendje, als de korte steun gebroken. Daarmee kiest de AEX-index een dalend verloop.

Op de Europese beurzen wordt het technische beeld eveneens negatief, zeker op korte termijn. Op steeds meer beurzen staan de belangrijke steunniveaus onder druk. Overigens komen technisch interessante koopniveaus steeds dichterbij, maar we laten de markten zelf bepalen waar de bodem komt te liggen, dus even geduld. Ik loop hieronder de belangrijkste aandelenmarkten in Europa langs.

De recente tendens van stijgende rentes na het sterke Amerikaans banenrapport van eind vorige week bederft de stemming. Overigens wezen wij in de Blog van 31 januari De Grote Correctie al op het risico van stijgende rentes.

Amsterdam

De Nederlandse beurs laat met de doorbraak van de stijgende trend en de laatste koersbodem een technische verzwakking zien. Deze signalen geven verkoopdruk aan. De doorbraak en slotstand van de AEX-index onder de oude steun maakt naar onderen ruimte vrij voor verdere koersdaling.

Nu ook de steun van 534,62 punten (gevormd op 17 november 2017) onder druk staat, gaat het luik naar de kelder verder open. Na een doorbraak onder de steun van 534,62 wordt 505,92 het volgende neerwaartse koersdoel. Ik moet me inhouden, maar ik verwacht dat de bodem van deze koersval tussen 506 en 516 komt te liggen.

Op de Nederlandse beurs komen de technisch koopniveaus steeds dichterbij, maar voordat we weer instappen laten we de markten eerst uitrazen. Mocht er tussentijds een koopmoment optreden, dan zal ik daar via Twitter (@RoyceTostrams) op terugkomen.


Midkap index

Onze Midkap index zet de steun 809,71 onder druk. De verkoopdruk in de AMX-index neemt toe. Recent is de herstelfase afgebroken. De weerstand voor de AMX-index ligt op 861,58 (gevormd op 3 november 2017). Per saldo zien we dus een dalend koersverloop, waarbij de steun van 809,71 onder druk komt te staan.

Pas wel op, want na een doorbraak onder deze steun wordt 763,37 het volgende koersdoel naar onderen.


Parijs

De Franse beurs zakt weer terug onder de laatste koerstoppen, waarmee het technische plaatje is verzwakt. Dit levert concrete verkoopsignalen op. We verwachten een test van de steun 5.258,66 (bodem van 2 januari). Weerstand ligt rond 5.567,03 (top van 23 januari). Na een doorbraak onder de steun van 5.258,66 verzwakt het plaatje verder en wordt 4.995,07 de volgende bodem.


Brussel

Ook de beurs van Brussel gaat door het putje. De Bel 20 index zakte al onder de steun van 4.126, die is gevormd door de koerstop van november. Dit maakt neerwaarts ruimte voor een diepere correctie.

Nu ook de steun van 3.944,71 (gevormd op 25 september 2017) onder druk komt, draait de markt verder naar onderen.  Na een doorbraak onder de steun van 3.944,71 wordt 3.745,91 het volgende koersdoel naar onderen.


Londen

Ook op de Engelse beurs is de uptrend gebroken. De FTSE 100 index zakte onder de laatste koerstoppen, waarmee het technische plaatje verzwakt. Een dalend koersverloop mag worden verwacht.

We verwachten een test van de steun van 7.288,73 (bodem van 1 december 2017). De weerstand ligt rond 7.792,56 (top van 12 januari).


Frankfurt

De Duitse beurs is de eerste Europese beurs die door de belangrijke steun (van begin 2018) is gezakt. De DAX brak onder de steun 12.745,15, gevormd door recente koersbodem van januari. De beurs in Frankfurt oogt technisch zwak.

De voormalige koersbodem 12.745 is gebroken. Neerwaarts is er ruimte richting de steun van 11.868,84 (gevormd op 1 september 2017). Een lagere koerstop zou de uitbraak bevestigen. De weerstand ligt op 13.596,89 (gevormd op 23 januari).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Elektrische auto's hebben nog steeds panne 65
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Gerelateerd

Reacties

370 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 februari 2018 08:29
    hahaha eerste 8% winst op DOW longs van 8.15 binnen. :)

    Dit gaat haaaarrd.

    Straks ook weer keihard naar beneden zeker. Wil nog een daxie long of aex long oppikken.

    PS: Verlies op gisteren aangekochte longs dow (in de crash) wel meer dan gedacht 300e. Maar dat mag de pret niet drukken. Zat zeker niet helemaal goed met de aankoop. Dacht dat ik kocht rond 24.100. Lijkt eerder 24.350 ofzo te zijn geweest.
  2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 6 februari 2018 08:32
    Vliegtuig maatschappij "The Sky and Behond" Twittert:

    Ondanks dat Captain Trostrams de Boeïng Aex 540 niet in de lucht wist te houden..

    Zijn er Passagiers geweest die zich zelf door middel van de Glijbaan..

    In Veiligheid wisten te brengen..;)
  3. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 6 februari 2018 08:34
    quote:

    MFC schreef op 6 februari 2018 08:29:

    hahaha eerste 8% winst op DOW longs van 18.15 binnen. :)

    Dit gaat haaaarrd.

    Straks ook weer keihard naar beneden zeker. Wil nog een daxie long of aex long oppikken.

    PS: Verlies op gisteren aangekochte longs dow (in de crash) wel meer dan gedacht 300e. Maar dat mag de pret niet drukken. Zat zeker niet helemaal goed met de aankoop. Dacht dat ik kocht rond 24.100. Lijkt eerder 24.350 ofzo te zijn geweest.
    Wat ben jij toch een Kanjer.. blijven zitten hé?!

    Tot na 9u komt vast nog véél bij..
  4. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 6 februari 2018 08:43
    Ingelaste "SALE" van Aandelen in het Kader van alles moet weg en op=op!

    9 uur gaan de deuren op het Damrak open mensen..

    Staan al Duizenden Virtuele Klanten voor de Deur

    BINNEN DAN HÉ??!

    En die willen ALLEMAAL naar Buiten..!!

    Tis Sale vandaag op het Damrak..;))
370 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links