Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Unilever: Goed, maar goed genoeg?

Unilever: Goed, maar goed genoeg?

Revanche Unilever wordt her en der gesteld, maar onze Martin was vanochtend toch echt de eerste hiermee. Lees zijn analyse van de verrassend goede Unilever Q4's. Benen op tafel is er echter niet bij in Rotterdam. Ondanks dat het concern an sich uitstekend presteert, doen de meeste peers nog net even tot veel beter.

Het is echt lastig voor Unilever. Overname? De grote concurrenten zijn peperduur. Tot nu toe beperkt het concern zich tot kleine, maar niet minder dure overnames. Wellicht durft CEO Paul Polman een grote niet aan, omdat de kans bestaat dat dit het bedrijf zo belast, dat ze zelf een aantrekkelijke prooi wordt.

Daar hebben we het over in dit filmpje van 1:20 minuut. Bovendien laten we luid en duidelijk zien dat Unilever met het nog veel grotere Nestlé inderdaad in het rechterrijtje van de food & care giganten.


De jaargrafiek kent u die spreekt voor zich:

Lijstje AEX aandelen


Hier ziet u de vergelijking met de peers. Stel nou dat Unilever focust op care en misschien wel foods de deur uit doet, waar ook Bloomberg vandaag over rept. Moet ze dan op het duurdere en winstgevender L'Oréal of Colgate-Palmolive bieden om een beetje soortelijk gewicht te houden? Lastig.

Voor u als buy & hold aandeelhouder is het wellicht gemakkelijker. Unilever laat al haar hele bestaan haar dividend mooi groeien en al het overnamegeroezemoes zorgt wellicht voor een zekere bodem onder de koers. Grootste risico's zijn stijgende rentes, haperende economie en dat Unies zelf een dure overname doet.  

Lijstje AEX aandelen


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links