Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Cijferseizoen bepaalt stemming

TA: Cijferseizoen bepaalt stemming

Het cijferseizoen op de Nederlandse beurs begint langzaam maar zeker op gang te komen. De beurs zal in de komende week op de winstontwikkeling reageren van een paar grotere aandelen, zoals Philips, Unibail en ING. Ik loop dit drietal langs.

Nederlandse beurs

Eerst de AEX. Op lange termijn breekt de Nederlandse beurs de weerstand 563,98 (gevormd op 13 juli 2007). Eind 2017/begin 2018 had de AEX al een geslaagde pullback gemaakt, waarmee de AEX-uptrend van de afgelopen twee jaar is gevalideerd.

Het koersdoel handhaven we rond 609,22 (gevormd op 22 mei 2001). Op langere termijn verwachten wij dat de AEX haar all time high uit 2001 rond 703 gaat zien.

Belangrijk voor het koersverloop van de AEX is hoe de beurs zal reageren op de winstontwikkeling van grotere aandelen, zoals Philips, Unibail en ING. Mochten zich deze week belangrijke technische ontwikkelingen voordoen, dan zal ik er op Twitter (@RoyceTostrams) op terugkomen.


Philips

Philips heeft de vroegere weerstand 33-33,50 nipt gebroken. Deze doorbraak is nog te klein om een nieuwe verbetering aan te geven, wellicht dat de cijfers meer duidelijk maken.

Een harde voorwaarde voor een belangrijke verbetering van het technische plaatje, is dat Philips er in slaagt om boven deze oude horde te blijven. Dan mag een positief koersverloop verwacht worden richting weerstand 36,20 (gevormd op 13 mei 2002). Steun ligt op 32,63 (bodem van 17 januari).


Financieel

ING heb ik al meerdere malen hier besproken. Het aandeel was al uitgebroken boven oude toppen. De recente daling zorgt ervoor dat ING terugzakt naar de voormalige weerstand 15,84-16. gevormd door de oude koerstop van december.

Zolang ING hierboven weet te blijven, handhaven we onze (gematigd) positieve visie. Steun ligt op 15,84 (gevormd op 8 december 2017). Weerstand wacht rond 19,01 (top van 30 mei 2008).


Vastgoed

Unibail-Rodamco beweegt al meer dan twaalf maanden zijwaarts. Belangrijk is dat de steun 202,15 (bodem van 29 september 2017) wist stand te houden. De weerstand ligt op 238,15 (top van 19 mei 2017).

Omdat er de laatste weken lagere koerspieken zichtbaar zijn, adviseren we bij Unibail-Rodamco voorzichtig te blijven. De verkoopdruk is nog niet uit de markt. Na een doorbraak onder steun 202,15 wordt 180,70 het volgende neerwaartse koersdoel. 

De koers kan vanaf de steun opveren, maar vooralsnog is het plaatje niet sterk.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 91
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Gerelateerd

Reacties

242 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 januari 2018 08:53
    Vrijdag avond na het klussen las ik het forum vanaf 18.00 30 gefrustreerde reacties van Th en antiflow ,1 wijneusreactie van ...
    Zaterdag 4 maal F1 en 1 hansi over zijn H/L.Nu een TA man over het feit dat cijfers de beurs bepalen.Zie jullie in mei of juni echt te zonde van mijn tijd
  2. Ricktrader 29 januari 2018 09:52
    AEX heeft op deze beweging de supply zone niet uitgenomen:

    invst.ly/6gs82

    Op het punt waar de AEX nu aankomt heeft hij vrijdag ook wat demand gevonden. Als deze zone het houdt is dat een teken dat hier nog kopers zitten en dat er nog weer een aanval op de supply zone kan gaan volgen:

    invst.ly/6gs8j

    Deze zone niet houden betekent door naar demand zone 2 om te kijken of daar wel kopers zitten.

    Zone hier houden betekent dus terug naar supply, lukt het dan niet om supply uit te nemen krijg je weer een beweging terug waarbij verwacht mag worden dat dan de kopers in demand zone 1 weg zijn en dat hij doorgaat naar zone 2:

    invst.ly/6gs8y

    Voor nu eerst het signaal dat de kopers hier nog zitten.
242 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links