Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Dolle boel

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

Warren Buffett heeft ook eens zoiets gezegd als Pimco nu, u kent 'm:

Be fearful when others are greedy. Be greedy when others are fearful.

Weer records op Wall Street, alles stijgt maar door, er is grote risicobereidheid en ja, dan wil Mr. Market er nog wel een met een wilde tackle van achteren - twee bene gestrekt - er in vliegen. En als we zo bijna parabolisch blijven stijgen... dan moeten de winsten dat ook. Dat zie ik niet blijvend gebeuren...

Enfin, we zien het wel. Weet wel even wat u moet doen als u een keertje hier komt en de futures staan op -10% ofzo. Dat is de crux. Eéns komt die afstraffing, Daar hoeft u zich niet druk over te maken. Maar wat doet u dan? Daar gaat het om. Bedenk dat wel van tevoren, anders begaat u in de stress ongelukken.

De Dow Jones sloot gisteren boven 26.000, de S&P 500 boven 2800 en er was nog een index die met een fles en bloemetje naar huis ging:

Het Chinese BBP Q4 komt net door en is met 6,8% iets hoger dan de verwachte 6,7%. Beijing deelt zo mee dat het echt beter gaat. De dollar noteert net even onder 1,22, bitcoin is flink hersteld en verder zie ik weinig opzienbarende koersen.  

Nieuws, advies, shorts en agenda

Het nieuws dan. Oh ja, tussen 11:00 en 11:30 uur zagen onder andere Jos Versteeg van Theodoor Gilissen en onze Nico CEO Feike Sijbesma van DSM in BNR Zaken Doen door over van alles en nog wat. 

  • ING zet DSM en SBM Offshore op zijn Benelux favorietenlijst, terwijl BAM, NSI, PostNL en Unilever worden verwijderd van de lijst. Daarnaast introduceert de bank ook een lijst met de minst favoriete aandelen in de regio, met onder meer Vopak.
  • Royal Dutch Shell heeft naar verluidt nieuwe jaarafspraken gemaakt over het kopen van olie in Libië. Volgens ingewijden aan Bloomberg gaat het om de eerste deal van die soort voor het olie- en gasconcern sinds 2013. De eerste lading zou al binnen enkele dagen worden verscheept.
  • BAM Construction gaat aan de slag met de inrichting van de nieuwe terminal op de luchthaven van Edinburgh. De Britse dochter van de Nederlandse bouwer BAM heeft daarvoor een contract afgesloten met een waarde van 10 miljoen pond (8,2 miljoen euro).
  • Edmond de Rothschild Investment Partners heeft zijn belang in Probiodrug verkleind. Dat bleek uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Edmond de Rothschild Investment Partners heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 9,65%. Dat was eerder nog 13,24 %,
  • Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) is in het vierde kwartaal op een licht lagere winst uitgekomen dan een jaar eerder, terwijl de omzet omhoog ging. Dat maakte de klant van ASML bekend. De nettowinst zakte met 0,9% tot 99,3 miljard Taiwanese dollar (2,8 miljard euro).
  • Euronext neemt de Zweedse managementtool InsiderLog over. De beursgenoteerde uitbater van de beurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs betaalt 5,8 miljoen euro voor 80% het het kapitaal van het bedrijf. Dat bedrag kan afhankelijk van toekomstige financiële prestaties verder oplopen.

Het advies is een beetje eenzijdig vandaag...

  • ASML: naar buy van hold en naar €167 van €149 - CFRA Research
  • ASML: naar €195 van €180 (outperform) - Credit Suisse
  • ASML: naar €145 van €135 - Deutsche Bank
  • ASML: naar $210 van $180 - RBC
  • ASML: naar €185 - Citigroup
  • SBM Offshore: naar €20 van €18,50 (buy) - ING

De shorts, de AFM medlt Arcadis, Besi, Fugro, Galapagos, Gemalto, SBM Offshore en Wereldhave:

Leuke agenda is er met veel cijfers. Grappig is dat Morgan Stanley nu meer waard op de beurs is dan Goldman Sachs, wat zullen ze een lol hebben.

  • 03:00 China BBP Q4
  • 03:00 China industriële productie dec 6,0%
  • 05:30 Japan industriële productie nov
  • 08:00 Royal Mail Q4-cijfers
  • 14:00 PPG Q4-cijfers
  • 14:00 Morgan Stanley Q4-cijfers
  • 14:30 VS building permits dec 1,290M
  • 14:30 VS housing starts dec 1,275M
  • 14:30 VS jobless claims 252K
  • 14:30 VS Philadelphia Fed Index jan 24,5
  • 17:00 VS weekrapport olievoorraden
  • 22:00 IBM Q4-cijfers
  • 22:00 American Express Q4-cijfers

En dan nog even dit

Gezellig tegen de ECB opbieden :-)

Dat is niet mis:

Nog meer:

Hrt concern investeert de komende vijf jaar ook €30 miljard in de economie:

Zij ook al:

Als ie niet helemaal soepel werkt dus?

Procyclisch dus:

Na hoogconjunctuur komt...

Veel succes en plezier vandaag. Check hier de real-time koersen:


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 januari 2018 08:47
    "Weet wel even wat u moet doen als u een keertje hier komt en de futures staan op -10% ofzo. Dat is de crux. Eéns komt die afstraffing, Daar hoeft u zich niet druk over te maken. Maar Wat doet u dan? Daar gaat het om. Bedenk dat wel van tevoren, anders begaat u in de stress ongelukken."

    Juist AJ dat is de crux.

    Groeten,crux.
  2. forum rang 4 nb 18 januari 2018 11:17
    -10% is te doen, van AEX 550 naar 200, dat is pas wat.
    Eigenlijk kun je zeggen dat we 9 jaar stil hebben gestaan. Alleen degenen niet die hiervan hebben kunnen profiteren, gefeliciteerd. Ik kan me voorstellen dat er een heel leger de beurs niet meer aankijkt of nog steeds zijn wonden likt.k weet er wel een paar in mijn omgeving. En ik deed flink mee, maar ben blijven proberen. Afgelopen jaar is een goede geweest. Het blijft opletten, toch zag je 2009 al wel aankomen, voor degene die het wilde zien. Op dit moment zie ik het nog niet. "Alles is duur"....tov van wat? Waar kun je in vluchten...sparen? Cash? Het bedrijfsleven gaat lekker, zetten onder meer volop in in biotecnologie, milieu, andere landbouw productiemethoden, andere energie bronnen ontwikkelingen, noem ze maar op.
    Maar een correctie kan altijd, inderdaad. Ik ben wel benieuwd wat jij dan gaat doen AJ? Gewoon je strategie vasthouden en dus maandelijks wat bijkopen? Of toch ook maar even pas op de plaats, kansen afwachten?
  3. gyronando 18 januari 2018 13:20
    Door onze aimable Wim Kok ,Gerrit Zalm en de meest amiable
    onvergetelijke Nout wellink zitten we in een situatie dat een
    spaarboekje geldt kost.
    De spaarder heeft echt niet om deze situatie gevraagd en is er
    al helemaal niet schuldig aan toch mag deze de crisis betalen.
    Het TINA verhaal dwingt particulieren de beurs op.
  4. forum rang 7 ffff 18 januari 2018 13:56
    Van 20.000 naar 25000 op een jaartje tijd.

    Dan wordt het vanzelf 2018 en gaat de Dow van 25.000 naar 26.000 op slechts 9 handelsdagen. Dus weer 4 procent erbij in het nieuwe jaar.

    We worden bedolven onder de analyses op de vele internationale websites en door specialisten van mijn lijfblad. Voor 486 Euro per jaar abonnement, dus aanzienlijk duurder dan IEX, mag je toch kwaliteitsartikelen verwachten en die krijg je dan ook.

    Arend Jan: Ik kan nog steeds bevestigen dat ik op jouw golflengte zit. De ene na de andere portie wordt verkocht. D'r staan er ook nog heel wat met een flinke premie op de huidige koers, maar je weet het als langetermijnbelegger nooit.

    Acht bitcoin was weer een mooie les, voor en die het nooit willen leren.

    En soms heb je echt pech: EVS mag er na vele jaren uit voor 33,25 Euro. Reikt de koers 33,15 en gaat dan weer flink aan het zakken...
    Soortgelijk verhaal bij Fagron. Verkopen is blijkbaar ook een vak apart in het beleggersbestaan.

    Peter
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links