Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Avantium is nu persberichtenfonds

Avantium is nu persberichtenfonds

Als u zich belazerd voelt, ga dan even los in de comments. Dat lucht op en hier op IEX kunt u op begrip rekenen, of dat niemand zich er aan stoort. Want we hebben allemaal wel eens die vliegende tackle van achteren met twee benen gestrekt van Mr. Market gehad. Gedaan? Mooi en dan nu er nooit meer over zeuren.

U kunt u eindeloos druk maken over De Schuldvraag. Weet Avantium het echt pas sinds de oliebollen, of was het zeg maar een jaartje geleden al duidelijk dat het met haar business allemaal veel trager gaat dan gehoopt en gedacht? Het bedrijf kwam in maart 2017 naar de beurs en dan begrijpt u wat ik bedoel.

Het heeft alleen geen zin om hier tijd en energie in te steken - en uw eventuele geld bent u ook al kwijt - want dat levert niks op. Die kunt u beter besteden aan wat u met uw eventuele stukken moet, of dat u ze misschien juist moet oppikken. Want de beleggingspropositie in Avantium is veranderd per vandaag.

Van linksboven naar rechtsonder dwars tegen de stieren-stampede op de beurzen heen: het aandeel lag al niet zo lekker (ik durf de AEX er niet bij te zetten) en dan dit: 


Persberichtenfonds

Eigenlijk is het aandeel Aavantium een biotech: het heeft veebelovende producten in ontwikkeling - plastics op basis van natuurlijke stoffen - waarmee ze de wereld kan veroveren. Kassa! Het is niet voor niets dat grootheden als Royal Dutch Shell, BASF en Coca-Cola een belang hebben of kind aan huis zijn.

Dat is de fantasie. Keerzijde van de medaille, ook bekend van biotechs, is dat u als aandeelhouder al het onderzoek en ontwikkeling mag betalen. De worst die u hierbij wordt voorgehouden, is dat u natuurlijk eerste rang zit als de schepen met geld eenmaal binnenvaren. Bij Avantirum lopen die dus vertraging op.

Wat heet, het gaat niet om maanden, maar jaren! Daar hoefde destijds zelfs de VOC niet mee aan te komen. Ik kan niet zien wie wat in het boek zet en wie waarom kopen en verkopen, maar het verbaast mij niet als de buy & hold beleggers vandaag al hun stukken in het boek beuken en prakken. Weg er mee.

Als waarde- en buy & hold-belegger leek Avantium vorig jaar nog een aardige, berekende gok, maar dat is er nu wel af. Heurt zegt het veurt! Avantium is per heden voor de komende jaren een persberichtenfonds geworden, zoals ook zoeel biotechs dat zijn. Alleen - maar vaak wel grote - koersuitslagen op nieuwtjes.

Want echte cijfers zijn er de komende jaren niet en - om de buy & hold beleggers even recht in de ogen te kijken - dividend kunt u wel helemaal schudden. En van de koers hoefde u het ook echt niet te hebben, zoals u ziet... Met die koersafstraffing vandaag opent dat wel weer handelsmogelijkheden.

Handelobject

Kijk es aan, double digits intussen en dat trekt altijd handelsvolk aan. Wie durft het mes al op te vangen voor een herstelritje, want het gaat wel erg hard. Eén ding nog. Kijk niet raar op als maandag analisten met een gewijzigd advies en koersdoel komen en dan kan het weer huilen met de pet op worden.

Wacht even, wat roept (ex-Rabobank analist) Michel?

De naam ING kom ik niet in Reuters tegen. Wel die van een paar andere analisten. Zo te zien hebben die vanochtend net zo hard lopen sakkeren als u als ik dit zo zie.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. taurus86 12 januari 2018 16:53
    'WIJ'gaan voorlopig geen fabriek bouwen.Misschien over enkele jaren. We blijven lekker veilig ontwikkelen in onze proeffabriek. En weet u waarom? Nou, misschien wel omdat wij uitgevogeld hebben, dat straks onze patenten beter te vermarkten zijn, dan alle rompslomp van fabriceren etc. Software zonder hardware, zo te zeggen. Want die hardware kan tegen die tijd wel eens een gezellig ezelende robotmachine kunnen zijn. Je weet maar nooit. Een prachtig scala van patenten, met fabrieken geschoeid op een technisch achterhaald platform, dat moet je toch niet willen. Dus die gok nemen we nog even niet.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 januari 2018 17:07
    quote:

    taurus86 schreef op 12 januari 2018 16:53:

    'WIJ'gaan voorlopig geen fabriek bouwen.Misschien over enkele jaren. We blijven lekker veilig ontwikkelen in onze proeffabriek. En weet u waarom? Nou, misschien wel omdat wij uitgevogeld hebben, dat straks onze patenten beter te vermarkten zijn, dan alle rompslomp van fabriceren etc. Software zonder hardware, zo te zeggen. Want die hardware kan tegen die tijd wel eens een gezellig ezelende robotmachine kunnen zijn. Je weet maar nooit. Een prachtig scala van patenten, met fabrieken geschoeid op een technisch achterhaald platform, dat moet je toch niet willen. Dus die gok nemen we nog even niet.
    Je hebt er weinig van begrepen: niemand gaat dit spul produceren als er geen goed werkende fabriek is, waar alle kinderziektes uit zijn.
  3. [verwijderd] 15 januari 2018 12:13
    Tja, RDSA had dit ook niet afgesplitst als ze er binnen een jaar of 2 een miljardje winst op konden pakken... Dus je weet bij afstoting al dat het een lijk of wat in de kast heeft (net als bij BAM of sommige biotechs). Oppakken is hopen dat de winst groter is dan het lijk, en daar lijkt het nu even niet op. Rustig laten afkoelen en over 2-3 jaar weer kijken. Tegen die tijd hebben ze misschien iets te showen, en anders zijn ze spotgoedkoop geworden.
  4. [verwijderd] 29 januari 2018 10:32
    newplasticseconomy.org/news/11-compan...

    11 leading brands, retailers, and packaging companies work towards 100% reusable, recyclable or compostable packaging by 2025 or earlier

    ok jaren vertraging helpt dan niet, ze moeten de boot niet missen maar dit is wel de business van de toekomst.... corps offering a societal solutions, zoals de plasticsoup
  5. [verwijderd] 29 januari 2018 10:59
    Ik heb bij hun IPO ook Covestro gekocht, BASF chem dochter, die doet ook bio plastic flesjes. IPO koers circa 25 nu bijna 100e. Leuk toch? finance.google.ca/finance?q=ETR:1COV
    NB Ik monitor de planet markt producten niet heel actief ben meer op zoek naar PEOPLE investments dus basisbehoeften en high tech.
    Covestro was een tip van PPP John Elkington (Volans)
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links