Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Van $5 naar $140 in 5 dagen

Van $5 naar $140 in 5 dagen

Er wordt wel eens gezegd dat cryptocurrencies enorm volatiel zijn en dat is ook zo, maar voor het écht volatiele werk moet u toch op de aandelenmarkt zijn: Wall Street. Want tegen dit koersgeweld in zo'n korte tijd kunnen ook de meeste coins niet op.

Woensdag 13 december ging er een bedrijf genaamd Longfin daar naar de beurs. Heel onopvallend, niemand die het gemerkt heeft. De IPO-prijs was $5 per aandeel en het aandeel opende op $6,65. Longfin is een fintech bedrijf uit India met een notering aan de Nasdaq. Eigenlijk niks bijzonders. In eerste instantie dook de koers zelfs onder $5.

Maar toen besloot het bestuur om dit persbericht de wereld in te zenden:

Lijstje AEX AMX en AScX fondsen
Klik op het plaatje voor een grote versie


Longfin neemt een bedrijf over die iets met blockchain doet genaamd Ziddu.com en dan krijgt u dus dit:  

Lijstje AEX AMX en AScX fondsen
Klik op het plaatje voor een grote versie


Vandaag opende het aandeel vlak onder $39,44 en steeg naar ruim $140. De koers is sinds de dag voor het persbericht over de overname met 2550% gestegen. In twee handelsdagen! Op een koers van ruim $120 dollar spraken we hier over het aandeel dat bij wijze van spreken een marketcap had om de AEX mee in te kunnen.

Dus na een biotechaandeel die haar naam veranderde Riot Blockchain hebben we nu dit bizarre voorbeeld van een bedrijf waarbij de aandelenkoers enorm wordt opgeblazen door de hype rondom crypto's.

En misschien zijn het wel voorgeprogrammeerde algo's die elkaar gek maken. Ik kan me niet indenken dat een weldenkend mens op zo'n soort trein springt.

Sluiten we af met deze. Want we weten allemaal hoe dit uiteindelijk eindigt. Weet u DryShips nog? Niets meer van overgebleven. Eéns komt er een dag:

Check zeker ook even de beelden van de CEO die bij CNBC aanschuift:


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 december 2017 13:15
    Naked short gaan lijkt me inderdaad geen goed idee.

    Als er anderzijds opties beschikbaar zouden zijn, lijkt me een gekochte put een heel mooi instrument. Je weet wat je kan verliezen, maar ook: je koopt de tijd om het mis te laten gaan. Maar gezien de korte periode sinde de IPO, ga ik er vanuit dat er (nog) geen opties te verkrijgen zijn.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links