Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Manic Monday

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

Atos heeft de handdoek al geworpen. Een mooie theorie, iemand? Ongelooflijk, hoe snel dit is gegaan. Ze bood toch woensdag?

 

Enfin, Thales lijkt nu voor €51 per aandeel Gemalto in te lijven, dat graag wil. Of hier nog iemand overheen gaat bieden...?

 

Of iedereen blij is met dit bod... Ik weet wel zeker van niet. Helaas telt dat niet. Gefeliciteerd weer als u dit jaar ver onder deze prijs uw nek hebt uitgestoken, uw risico wordt beloond.

 

Genoeg, over naar de brede markt. Wat openen we lekker! De jaartop van de AEX is 557,43 en dat is nog maar een procentje zo. Bitcoin schurkte gisteren tegen $20.000 aan, maar heeft die nog niet op het bord gezet. De Dow Jones, al 69 (!) all time highs dit jaar, deed daar begin dit jaar een maand of zo over.  

 

Nieuws, advies en agenda

Het nieuws, door het Gemalto-gedoe zouden we bijna nog vergeten dat Unilever haar margarines voor €6,8 miljard verkoopt: Er is meer. Eurocom verkoopt een boel en Gilead schaakt bij Galapagos?

  • Unilever verkoopt zijn margarinetak voor ruim €6,8 miljard aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR. Het was- en levensmiddelenconcern rekent erop dat de deal halverwege volgend jaar kan worden afgerond.
  • Gilead Sciences heeft geschoven met aandelen Galapagos. Het betreft een belang dat in bezit was van Gilead Biopharmaceutics Ireland UC. Dit is op 7 december overgedragen aan Gilead Therapeutics A1 Unlimited Company. Het gaat om 13,27% van de uitstaande aandelen in de in Amsterdam genoteerde onderneming.
  • Eurocommercial verkoopt vier bezittingen in Italië, voor in totaal 187 miljoen euro. De opbrengsten wil Eurocommercial gebruiken voor de financiering van de overname van het Brusselse winkelcentrum Woluwe.
  • ArcelorMittal Ostrava, de Tsjechische dochter van staalconcern ArcelorMittal, verkoopt een onderdeel aan het Poolse Stalprodukt. Een overnamebedrag is niet naar buiten gebracht.
  • Aegon is klaar met de inkoop van eigen aandelen die in september was aangekondigd. Bij elkaar heeft Aegon bijna 51,9 miljoen aandelen ingekocht, voor een gemiddelde prijs van €5,09 per aandeel.
  • Oyster Asset Management heeft zijn belang in Flow Traders vergroot. Dat bleek uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Oyster heeft een kapitaalbelang en stemrecht van 5,08%. Dat was bij een eerdere melding 3,09 %.
  • Lavide heeft details gemeld over de onregelmatigheden die zijn geconstateerd bij kinderopvangbedrijf Gastvrij Nederland. Onlangs maakte Lavide bekend dat twee directeuren van Gastvrij Nederland per direct zijn geschorst.
  • Winkeliers rekenen deze kerstperiode op een recordomzet. Detailhandel Nederland schat dat consumenten bij elkaar €900 miljoen aan kerstinkopen uitgeven. Dat is 7% meer dan vorig jaar.


Er zijn nog geen analistenadviezen. Feest voor Van Lanschot-aandeelhouders, maar meer valt er helaas niet van de agenda te maken. Die inflatie weten we wel en de Amerikaanse huizenmarkt is geen issue.

  • 09:00 Van Lanschot Kempen notering €1,00 ex-dividend
  • 11:00 EU inflatie CPI nov 1,5%
  • 16:00 VS NAHB huizenmarktindex dec 70


De rest van de week is er ook niet zoveel te doen, maar niettemin heb ik het gisteren weer voor elkaar gekregen een enorme vooruitblik op deze beursweek te maken. Check: 

 

En dan nog even dit

Vorige week CBOE en vanaf vandaag ook bij CME verkrijgbaar:

 

 

Het loopt nog niet storm...

 

 

Er moeten denk ik eerst ongelukken gebeuren?

 

 

Olie-outlook? Als iets eigenwijs beweegt is het...

 

 

Concurrentie maakt scherp:

 

 

Oh:

 

 

Nog meer uit die hoek:

 

 

OK:

 

 

Drama:

 

 

Waarom?

 

 

Kijk aan, verrassend:

 

 

Of niet? Het is al ruim acht jaar een bullmarket zonder bulls: 

 

 

Of ze maken een enorme comeback. Want als iedereen indexbelegt blijven er aandelen liggen die...

 

 

Mooi plaatje. Ze hebben er vast ook wel eentje met een stier op de plank liggen.

 

 

Mooie voor de koffie-automaat-discussie vandaag;

 

 

Veel succes en plezier vandaag:

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links