Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Aalberts staat klaar voor 2018

TA: Aalberts staat klaar voor 2018

Aalberts is een van de sterkste aandelen op de Nederlandse aandelenmarkt. Sinds eind 2014 presteert het aandeel beter dan de rest van de beurs. De recente hogere bodem rond 40,95 geeft opnieuw aan dat beleggers instappen of bijkopen.

Aangezien het aandeel in uncharted territory beweegt, met nieuwe all time highs, kunnen alleen berekende koersdoelen afgegeven worden. Een technisch vooruitblik op 2018.

AEX

Ik begin met de Nederlandse beurs, die het pullback scenario een stap vooruit zet. De AEX vormt een hogere bodem boven de voormalige weerstand 531 rond de koerstoppen van juni en augustus. De AEX-index is in de laatste correctie opgevangen door de voormalige weerstandszone.

Hiermee blijft het technische beeld positief. De oude horde 531 fungeert nu als een sterk vangnet, onder het adagium old resistance becomes new support. Die top 531 was gevormd op 2 juni. Het technische plaatje blijft positief, zolang de koers boven deze voormalige weerstand weet te blijven.

Aan de bovenkant is er in eerste instantie ruimte richting 557,43, het topje van 10 november, het volgende koersdoel ligt rond 563,98 (gevormd op 13 juli 2007).

Korte termijn Aalberts

De afgelopen maanden deed Aalberts het even rustig aan. Per saldo zagen we een meer neutraal koersverloop waarbij de koers tussen 40,95 en 43 bleef zwalken. Dit leidde tot een consolidatiefase binnen de lange termijn stijgende trend.

Met de doorbraak boven de recente koerstoppen rond 43 is het technische beeld echter weer opgeklaard. Op korte termijn is er is ruimte voor een koersstijging richting 47, dat is nog ruim 8%. De moneyflow oogt sterk. Dit geeft instroom van vers kapitaal aan. De moneyflow wordt van de beursomzetten afgeleid.


Lange termijn Aalberts

Op lange termijn ontwikkelt Aalberts zich technisch zeer krachtig. De nieuwe bodems worden ruim boven oude pieken gevormd. Kopers zijn zeer actief en stappen op elke kleine correctie in. De stijgende trend is intact. Er is opwaarts ruimte richting weerstand 52. Dit berekend koersdoel biedt op lange termijn nog zo’n 20% potentieel.

Steun ligt op 34,33 (gevormd op 22 maart). Bij Aalberts krult de 200-dagenlijn opwaarts. Dit duidt op positieve technische omstandigheden. De opwaartse B.O.B.-indicator signaleert dat Aalberts beter presteert dan de rest van de markt. Het aandeel blijft aantrekkelijk om in portefeuille aan te houden. Lange termijn en defensieve beleggers kunnen op nog bijkopen.
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

AALBERTS NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Formule1-Fan
0
We gaan beginnen, iet goet glad ijs.
shi pret en glaze bol werk, laatste week. knallen.......................

Voor 2018 mooie bijzonder jaar wordt het met harde landingen
beurs.nl
0
moet me er weer even mee bemoeien.
Thfred bitcoins is echt een ander forum
snap dat als je er in zit , dat je iedereen er in wilt, maar de meeste mensen hier handelen op analyse, dus adieu.....
beurs.nl
0
reversal, complimenten voor je eerlijke, onbevooroordeelde analyse telkens, daar kan ik wat mee !

good night,
the nightshift
beurs.nl
0
@opa, je houd je knap staande in deze malle mannen wereld, mu maar hopen dat oma het ook nog steeds leuk vind !
opa
0
quote:

BenR schreef op 9 dec 2017 om 14:32:


Doe moss ruestig aandoon opa
denk aan dien hart :-)


Alde Limburger- Belg :))

BenR : Toch niet nonnenvot Pietsj ???

opa
0
quote:

beurs.nl schreef op 11 dec 2017 om 03:09:


@opa, je houd je knap staande in deze malle mannen wereld, mu maar hopen dat oma het ook nog steeds leuk vind !


Moet toch iemand zijn die dat rotzooitje hier in de gaten houdt. :)
449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 18 okt TA: Concept-brexitdeal trekt eur... 321
  2. 17 okt TA: Wachten op uitbraak 194
  3. 16 okt TA: Koersrecords en doorbraken 176

Gesponsorde links