Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Unies, Olies & bitcoin

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

Er is onduidelijke kleur rook uit Rotterdam. Hier vindt u het FT-bericht en dit meldt ANP:

Unilever neemt langer de tijd om de knoop door te hakken over waar het voortaan zijn hoofdkantoor wil hebben. Dat laat topman Paul Polman weten in de Britse zakenkrant Financial Times. Het bedrijf heeft nu een duale structuur met hoofdvestigingen in Rotterdam en Londen.

Het bestuur zou er volgens Polman naar neigen over te stappen op een model met één hoofdkantoor. Een beslissing daarover werd voor het einde van het jaar verwacht. Reden voor het uitstel zouden oplopende spanningen in Europa zijn.

Blijkbaar weet Unilever door de vrij puinhoperige Brexit even niet waar ze aan toe is en wat de beste keuze is...? Er is ook nog groot nieuws van die andere - nog wel? - Damrak grootmacht:

 

 

Unies en Olies, pfff: u komt natuurlijk voor dit spul. Er staat nu bitcoin rond 9900 dollar op het bord, maar die 10.000 dollar is nog niet langs komen zeilen. Ik denk dat WSJ de spijker op z'n kop slaat, het voelt zo sukkelig als u langs de zijlijn staat. Ik heb het zelf ook, maar ik laat me niet meer verleiden.

Stiekem denk ik er wel aan een rekening te openen, wat geld te parkeren en dan hopen op een 90%-dipje in drie tikken ofzo. Maar dat is hopen en moet ik ook niet doen. Hopen is verkopen luidt een van de gele papiertjes op mijn scherm. 

 

 

Wat erg eigenlijk. Ik merk dat het me amper nog interesseert of Wall Street gisteren misschien weer nieuwe all time highs neerzette. Ja dus. Daar denken we nog wel eens in een draak van een bearmarket met weemoed aan terug, hoe mooi het was toen de beurs in 2017 zo soepel record na record vestigde?

Eerst maar nu: de futures staan weer een beetje te fluithazen, olie komt wat af en die dekselse dollar weer. Gisteren had EUR/USD 1,20 op schootsafstand en nu duikt het olijke duo alweer onder 1,19. Het kan snel gaan.

 

 

Nieuws, advies en agenda

Het nieuws met de pragmatische boeren van ForFarmers, Esperite gaat misschien nog met cijfers komen en Nedap doet Nedapp. En de ECB? Die rommelt vrolijk door. Letterlijk dit keer :-)

  • ForFarmers gaat een strategische samenwerking aan met concurrent Baks Agri Foods. ForFarmers Nederland neemt de verkoop van de vochtrijke voedermiddelen voor de varkenshouderij in Nederland over. Baks Logistiek neemt voor deze producten het vervoer over van de logistieke tak van ForFarmers.
  • Esperite heeft accountant Accon AVM genomineerd voor de controle van de jaarrekening 2017. Esperite stelde dit jaar meermaals de publicatie van zijn jaarrekening over 2016 uit. Ook handelsupdates over de eerste maanden van het jaar lieten op zich wachten.
  • Nedap, bouwconcern Dura Vermeer en telecomconcern T-Mobile zijn een proef gestart met slimme parkeersensoren. In de nabije toekomst moet het via een app mogelijk worden om een lege parkeerplek in de stad vinden.
  • De Europese Centrale Bank (ECB) zou graag zien dat er een digitale marktplaats in het leven wordt geroepen waarop slechte leningen kunnen worden verhandeld. Volgens de ECB kan zo'n platform er voor zorgen dat meer investeerders zich er aan wagen.


Heeft Bloomberg ook nog een Royal Dutch Shell bericht. Zo lang ik mij kan herinneren is er gedoe over Nigeria:

 

 

Er is maar één advies en oh oh oh, wat zijn we dankbaar dat Barclays ons zo lekker op tijd waarschuwt :-)

  • Altice: naar 9 van 21 euro - Barclays

De agenda stelt niks voor. Hert Britse BBP-cijfer is de derde schatting uit mijn hoofd, de Cashe Shiller huizenindex is een uitputtend rapport, maar wel al over september en het Conference Board consumentenvertrouwencijfer laat de koersen ook bijna altijd koud:

  • 08:00 Duitsland import- en exportprijzen okt
  • 08:00 Duitsland GfK consumentenvertrouwen dec 10,8
  • 10:00 EU M3 geldhoeveelheid
  • 10:30 VK BBP KW3 0,3% QoQ
  • 14:30 VS handelsbalans goederen okt
  • 15:00 VS S&P Case Shiller huizenprijzenindex sep 6,1%
  • 16:00 VS consumentenvertrouwen nov 124,0

 

En dan nog even dit

Donderdag komt Opec bijeen:

 

 

Is er iemand van u die in deze aandelen belegt, Tencent enzo:

 

 

Als u alles wilt weten:

 

 

SocGen saneert, bij onze banken is het alweer een tijdje stil:

 

 

Nog meer gedoe in de EU?

 

 

Voorspellen is één, uitkomen is twee:

 

 

Voor de geïnteresseerden en vooral nieuwsgierigen:

 

 

De uitsmijter nog:

 

 

Veel succes en plezier vandaag.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links