Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hé Weltmeister, was ist los? :-)

Hé Weltmeister, was ist los? :-)

Duitse auto-aandelen Daimler, BMW en VW zijn populair hier op IEX. Dikke kans dat u dit al eerder had gespot dan ik. Het is de Duitse grafiek van de dag.

 

 

Kent u die quote van Warren Buffett? Populair en vrij vertaald: Doe mij maar bedrijven met zo'n simpele business, dat zelfs een idioot van een CEO er geen onheil kan aanrichten. Want vroeger of later komt er een keer een mafkees aan het roer. Vandaag geldt dit zelfs voor heel Made in Germany?    

De coalitiebesprekingen in Duitlsland zijn mislukt, zoals u intussen weet. Wellicht komen er nieuwe verkiezingen en wie weet ruimt zelfs Bondskanselier Angela Merkel het veld, die woensdag twaalf jaar deze functie bekleedt. Afwachten hoe heet deze soep wordt opgediend, maar het is wel een grote verrassing.

Begin dit jaar werd er voor vele verkiezingen gevreesd – vooral de Britse en Franse – behalve de Duitse. Oh ironie, misschien dat het juist deze zijn die de verhoudingen in Berlijn en daarmee de EU echt opschudden. Verzint u zelf scenario's. En dan nu het meest opmerklijke, de markten reageren niet of amper.

Eerst het plaatje van de D-Mark, beter bekend als de euro. Die daalde gisteravond en vannacht op het nieuws, trok net zo hard weer aan, om nu weer omlaag te sukkelen. Het zijn zeker bewegingen, maar Griekse verkiezingen hebben wel eens meer teweeg gebracht. We hebben het hier wel over Duitsland.

 

Duitse rente reageert ook wel ietsie, maar die paar basispunten mag u ook dagelijkse ruis noemen:

 

De DAX loopt vandaag gewoon vrolijk met de rest van de EU indices op. Die trek ik stiekem wat langer dan vandaag, want wij doen al een jaar lang lekker een klein beetje besser :-) 

 

Kortom, niks aan de hand op de (Duitse) financiële markten en daarmee kom ik terug op die quote van Buffett. De beurs acht blijkbaar land, volk en Made in Germany zo sterk, dat ze ook wel zonder Merkel, zelfs zonder regering en misschien ook wel met een spreekwoordelijke idioot uit de voeten kunnen.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links