Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weekwinnaar Slimste: "Alles of niets"

Weekwinnaar Slimste: "Alles of niets"

De tweede week van het leukste beleggingsspel van Nederland, de Slimste Belegger, ligt alweer achter ons. Dat betekent dat er ook een weekwinnaar bekend is: de heer Lindner uit Groningen. Hij wist in de tweede week een rendement van ruim 34% te realiseren. 

Wij belden hem op om hem te feliciteren met zijn prijs, een iPad.

Van harte gefeliciteerd! Doet u vaker mee aan deze competitie? 

“Ja zeker, al jaren. In het begin sta ik meestal in de top 10. Dan kijk een beetje om me heen, welke posities de andere deelnemers in de top 10 hebben. Ik neem uiteraard niet dezelfde posities, want dan win ik niet. Ik speel soms met opzet geheel contrair.”

Hoe verloopt het spel voor u tot nu toe?

“De eerste week verliep tamelijk slecht. Ik ging van een ton naar 74.000 euro. Het is bij mij alles of niets, en als het dan niets is, is het ook flink niets. Daarna ben ik juist weer fors ingelopen op de rest.”

Hoe heeft u dat voor elkaar gekregen?

“Ik kijk vooral naar de indices en de kwartaalcijfers. Ik ga zowel long als short op de AEX en de DAX en dan het liefst met de hoogste hefboom. Als er kwartaalcijfers aankomen, kijk ik wat het aandeel deed in het kwartaal of het halfjaar ervoor. Als de cijfers slecht waren, maar het aandeel daarna is gestegen, verwacht ik dat het aandeel terugvalt. Zo was mijn short op Boskalis een goede zet.”

Is dat ook meteen de beste positie geweest?

“Ik denk het wel, hoewel ik van veel posities een klein beetje geprofiteerd heb. Het was een beetje sprokkelen. Ik blijf in ieder geval nooit lang zitten. Ik neem snel mijn verlies en ga niet zitten wachten tot een Turbo wordt uitgestopt. Geld moet snel weer beschikbaar zijn.”

Welke positie viel tegen?

“Dinsdag maakte ik een drama met Vestas mee. Dat stond op 510 kronen, wat ik veel te hoog vond. Ik ging short, met een stoploss op 532. De koers steeg even naar 534, sloot op 528 om vervolgens met 20% te crashen. Dat was even pech hebben.”

Belegt u in het echt ook zo?

“Ja hoor, ook in het echt is het bij mij alles of niets. Ik heb geen geduld met beleggen. Ik zou bijvoorbeeld nooit Koninklijke Olie kopen en dan rustig zitten wachten op het dividend. Dat gaat mij allemaal te langzaam. Als ik in een week geen 30% kan maken, gaat de positie eruit. Zo heb ik enorme rendementen behaald, waar ik per saldo uiteindelijk niet heel veel van over gehouden heb. Maar ik doe het vooral omdat ik het leuk vind, en alleen met geld dat ik kan missen.”

Komt u uit de beleggingswereld?

“Ja, ik ben weliswaar met pensioen, maar ik heb jarenlang als beleggingsadviseur bij ING gewerkt.”

Zijn er nog beleggingen die u mijdt?

“Ik blijf uit valuta en grondstoffen, dat vind ik allemaal maar niets. Ze zijn niet te voorspellen.”


Ook u kunt nog drie weken lang kans maken op een iPad. Meld u dus aan en speel vanaf vandaag mee met de Slimste Belegger 2017. Dan: 

  • Leert u alles over het handelen in Turbo's.
  • Ontvangt u dagelijks actuele adviezen van een van de vijf beleggingsexperts.
  • Maakt u wekelijks kans op mooie prijzen.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links